Неодобрен скуп: Полиција ухапсила 136 људи у Москви

Полиција и руска национална гарда ухапсиле су данас у Москви 136 људи због учешћа у неодобреном скупу, одржаном послије одобреног скупа у знак подршке нерегистрованим кандидатима на изборима за московску градску скупштину, рекли су за Тас с из московског Директората Министарства унутрашњих послова.

Свијет 10.08.2019 | 22:36
Неодобрен скуп: Полиција ухапсила 136 људи у Москви
Наведено је да су они ухапшени због "различитих кривичних дјела".

АП јавља да су десетине хиљада људи учестволале на данашње протесту у центру Москве, што је један од највећих политичких протеста у главном граду Русије протеклих година.

Након одобреног протеста, стотине учесника су кренуле у дио града гдје се налази зграда предсједништва, гдје су се сукобили са припадницима полиције за разбијање демонстрација.

Група за надгледање хапшења ОВД-инфо је саопштила да је ухапшено 136 људи.

Данашњи протест због московских избора одржан је четвртог узастопног викенда, а протести су одржани и у другим градовима.

ОВД-инфо наводи да је у Санкт Петербургу ухапшено 86 учесника протеста, одржаног у знак подршке демонстрацијама у Москви.

За разлику од претходна два протеста у Москви, када је полиција грубо растерала учеснике и ухапсила хиљаде демонстраната, данашње окупљање у мирном дијелу града је било званично одобрено.

Демонстранати су бјесни због забране бројним опозиционим кандидатима да учествују на локалним изборима у септембру у Москви.

Власти наводе да опозициони кандидати нису успели да прикупе довољан број потписа да би се регистровали, док искључени кандидати кажу да је то није истина и инсистирају на учешћу на изборима на којима вјерују да могу да побједе.

(Тањуг)

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Јоја

10.08.2019 21:05

хапси багру, све то организују невладине организације и страни фактор ... исто као и код роваре спијунирају стварају нестабилност подмицују итд

ОДГОВОРИТЕ
Name

за Јоја

11.08.2019 09:48

Зар не мислиш да нешто не штима када се људима брани да се изјасне шта желе, хоће. Да се мирним путем послуша шта грађани желе. То што ти заговараш је у стилу модерног прогона људи и укидање њихових основних људских права.

Name

Бивси

10.08.2019 21:26

Путин је велики демократа.Слицан Стаљину.Тај руски резим брани и помазе све диктаторе и кримосе.Докле то иде и куд?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Постао

10.08.2019 22:15

Демократија и људске слободе на Путинов начин.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ово

11.08.2019 17:33

је иста демократија као РС!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сергије

11.08.2019 21:20

Хапси то милицијо моја тако се чува правна држава

ОДГОВОРИТЕ