Данас Србија игра за ОИ у Токију!

"За то радимо 3 месеца" Најважнија утакмица олимпијског циклуса репрезентације је заказана.

Остали спортови 11.08.2019 | 08:57
Данас Србија игра за ОИ у Токију!
Све ће стати у један меч.

Одбојкашка репрезентација Србије у недељу игра за пласман на Олимпијске игре у Токију, а утакмица одлуке заказана је за 21:15.

Након тријумфа против Камеруна, селектор Никола Грбић рекао је да су његови захтеви од екипе прости.

"Спремамо се за ту утакмицу три месеца. Све је отворено. Мислим да смо спремни. Највећа ствар коју треба да урадимо јесте да будемо емотивни и играмо најбоље што можемо, а онда ће утакмица и терен сами да донесу пресуду", рекао је Грбић после утакмице у Барију.

Српски одбојкаши су везали две победе на турниру интерконтиненталних квалификација за Олимпијске игре и сутра ће против Италије играти одлучујућу утакмицу за пласман.

Прво је побеђена Аустралија са 3:1, а потом данас и Камерун са 3:0.

"Знамо зашто смо дошли овде и зашто смо се толико дуго припремали. Ако смо пре ове утакмице били на две победе од Токија, сада смо на само једну. Било је важно да сви уђемо у ритам јер знамо каква нас утакмица чека, где нам победа доноси велики пласман на Олимпијске игре", казао је Марко Подрашчанин.

Србија ће се за Олимпијске игре борити против Италије пред њеном публиком у Барију.

"Имаћемо мотив више јер ће бити пуна дворана, а ми обожавамо да играмо против пуне дворане. С обзиром на то да смо прескочили Рио, имамо велики мотив да се пласирамо у Токио", истакао је Подрашчанин.

Његови саиграчи су навели да желе и очекују победу и против Италије.

"Знали смо већ да морамо да победимо све три утакмице. Знали смо да ће свака бити захтевна. Ако играмо а сматрамо да смо добили пре него што почне, мора да се закомпликује. Видећемо шта ће сутра бити, надам се сличним резултатима као у прве две", казао је Лазар Ћировић.

"Имамо потешкоћа када играмо са слабијим екипама, потценимо их и опустимо се, али смо успели да се изборимо. Следи јако важна утакмица", рекао је Александар Околић.

"Осећај је сјајан, пре свега што сам добио прилику да играм у оваквој екипи, остварио ми се сан", додао је Алекса Батак.

Извор: Бета

Коментари / 0

Оставите коментар