Danas Srbija igra za OI u Tokiju!

"Za to radimo 3 meseca" Najvažnija utakmica olimpijskog ciklusa reprezentacije je zakazana.

Ostali sportovi 11.08.2019 | 08:57
Danas Srbija igra za OI u Tokiju!
Sve će stati u jedan meč.

Odbojkaška reprezentacija Srbije u nedelju igra za plasman na Olimpijske igre u Tokiju, a utakmica odluke zakazana je za 21:15.

Nakon trijumfa protiv Kameruna, selektor Nikola Grbić rekao je da su njegovi zahtevi od ekipe prosti.

"Spremamo se za tu utakmicu tri meseca. Sve je otvoreno. Mislim da smo spremni. Najveća stvar koju treba da uradimo jeste da budemo emotivni i igramo najbolje što možemo, a onda će utakmica i teren sami da donesu presudu", rekao je Grbić posle utakmice u Bariju.

Srpski odbojkaši su vezali dve pobede na turniru interkontinentalnih kvalifikacija za Olimpijske igre i sutra će protiv Italije igrati odlučujuću utakmicu za plasman.

Prvo je pobeđena Australija sa 3:1, a potom danas i Kamerun sa 3:0.

"Znamo zašto smo došli ovde i zašto smo se toliko dugo pripremali. Ako smo pre ove utakmice bili na dve pobede od Tokija, sada smo na samo jednu. Bilo je važno da svi uđemo u ritam jer znamo kakva nas utakmica čeka, gde nam pobeda donosi veliki plasman na Olimpijske igre", kazao je Marko Podraščanin.

Srbija će se za Olimpijske igre boriti protiv Italije pred njenom publikom u Bariju.

"Imaćemo motiv više jer će biti puna dvorana, a mi obožavamo da igramo protiv pune dvorane. S obzirom na to da smo preskočili Rio, imamo veliki motiv da se plasiramo u Tokio", istakao je Podraščanin.

Njegovi saigrači su naveli da žele i očekuju pobedu i protiv Italije.

"Znali smo već da moramo da pobedimo sve tri utakmice. Znali smo da će svaka biti zahtevna. Ako igramo a smatramo da smo dobili pre nego što počne, mora da se zakomplikuje. Videćemo šta će sutra biti, nadam se sličnim rezultatima kao u prve dve", kazao je Lazar Ćirović.

"Imamo poteškoća kada igramo sa slabijim ekipama, potcenimo ih i opustimo se, ali smo uspeli da se izborimo. Sledi jako važna utakmica", rekao je Aleksandar Okolić.

"Osećaj je sjajan, pre svega što sam dobio priliku da igram u ovakvoj ekipi, ostvario mi se san", dodao je Aleksa Batak.

Izvor: Beta

Komentari / 0

Ostavite komentar