ИКШ: Атлетико бољи и од Јувентуса!

Феликс постигао гол за победу! Фудбалери Атлетико Мадрида победили су у пријатељском мечу тим првака Италије, екипе Јувентуса са 2:1.  Гореће црвено-бели део Мадрида: Жоао Феликс x2! Јорганџије боље од Јувентуса – 2:1.

Фудбал 10.08.2019 | 22:50
ИКШ: Атлетико бољи и од Јувентуса!
Меч је играо у оквиру Интернационалног купа шампиона, а сва три поготка на сусрету постигнута су у првом полувремену сусрета који је одигран на "Френдс арени" у Стокхолму.

Био је то последњи пријатељски меч Јувентуса пред старт Серије А.

Меч је отворен приликама Ђорђа Кјелинија у 12. и Кокеа у 22. минуту, али у 24. минуту Атлетико повео.

Новајлија Жоао Феликс, који је стигао из редова Бенфике, шутирао је, лопта је погодила Томаса Лемара у колено и завршила у мрежи.

Пет минута касније искусни Сами Кедира је натрчао на одбијену лоптуи са ивице казненог простора упутио прецизан шут за 1:1.

Коначно, три минута касније, Феликс је сјајно реаговао на дубинску лопту, скренуо је на време и она је завршила крај десне стативе у мрежи Јувентуса.

Имао је Јувентус шансе у другом делу, Даглас Коста и Адријен Рабио су погодили стативе.

Имали су Италијани још неколико прилика, али нису успели да их претворе у голове, па је Атлетико славио.

Сјајну предсезонску форму Атлетико Мадрид је демонстрирао и у судару са Јувентусом. Јорганџије су забележиле још један тријумф у Интерконтиненталном купу шампиону, пошто су биле боље од Јувентуса – 2:1. Међутим, неће само резултат охрабрити навијаче Атлетика уочи почетка сезоне.

Сјајну партију пружило је највеће оволетошње појачање Жоао Феликс. Показао је млади Португалац да има храбрости и квалитета да се поигра са одбраном Јувентуса.

Жоао Феликс је био само барјактар одличне колективне игре Атлетико Мадрида, мада ће новинари са Иберијског полуострва сигурно највише писати о њему. Све му је полазило за ногом, сваки покушај је био Шћешног.

Утакмицу из снова ЖоаоФеликс је отворио у 24. минуту када је искористио асистенцију Трипијеа и волејом десном ногом погодио даљи угао. Све је било фудбалски.

Јувентус је брзо узвратио ударац. Дуго је трајао напад шампиона Италије, лопта се одбијала све док је није сачекао Кедира и оставио Јана Облака без могућности да интервенише.

Био је то период сјајног фудбала у Стокхолму. Смењивали су се напади оба тима. Серију голоа затвроио је Жоао Феликс. Овога пута добио је одличну лопту из дубине Томе Лемара и сместио је у мрежу.

Публика је дефинитивно уживала, мада су многобројне измене Мауриција Сарија и Дијега Симеонеа убиле темпо меча у наставку.

Извор: моззартспорт/Б92

Коментари / 0

Оставите коментар