IKŠ: Atletiko bolji i od Juventusa!

Feliks postigao gol za pobedu! Fudbaleri Atletiko Madrida pobedili su u prijateljskom meču tim prvaka Italije, ekipe Juventusa sa 2:1.  Goreće crveno-beli deo Madrida: Žoao Feliks x2! Jorgandžije bolje od Juventusa – 2:1.

Fudbal 10.08.2019 | 22:50
IKŠ: Atletiko bolji i od Juventusa!
Meč je igrao u okviru Internacionalnog kupa šampiona, a sva tri pogotka na susretu postignuta su u prvom poluvremenu susreta koji je odigran na "Frends areni" u Stokholmu.

Bio je to poslednji prijateljski meč Juventusa pred start Serije A.

Meč je otvoren prilikama Đorđa Kjelinija u 12. i Kokea u 22. minutu, ali u 24. minutu Atletiko poveo.

Novajlija Žoao Feliks, koji je stigao iz redova Benfike, šutirao je, lopta je pogodila Tomasa Lemara u koleno i završila u mreži.

Pet minuta kasnije iskusni Sami Kedira je natrčao na odbijenu loptui sa ivice kaznenog prostora uputio precizan šut za 1:1.

Konačno, tri minuta kasnije, Feliks je sjajno reagovao na dubinsku loptu, skrenuo je na vreme i ona je završila kraj desne stative u mreži Juventusa.

Imao je Juventus šanse u drugom delu, Daglas Kosta i Adrijen Rabio su pogodili stative.

Imali su Italijani još nekoliko prilika, ali nisu uspeli da ih pretvore u golove, pa je Atletiko slavio.

Sjajnu predsezonsku formu Atletiko Madrid je demonstrirao i u sudaru sa Juventusom. Jorgandžije su zabeležile još jedan trijumf u Interkontinentalnom kupu šampionu, pošto su bile bolje od Juventusa – 2:1. Međutim, neće samo rezultat ohrabriti navijače Atletika uoči početka sezone.

Sjajnu partiju pružilo je najveće ovoletošnje pojačanje Žoao Feliks. Pokazao je mladi Portugalac da ima hrabrosti i kvaliteta da se poigra sa odbranom Juventusa.

Žoao Feliks je bio samo barjaktar odlične kolektivne igre Atletiko Madrida, mada će novinari sa Iberijskog poluostrva sigurno najviše pisati o njemu. Sve mu je polazilo za nogom, svaki pokušaj je bio Šćešnog.

Utakmicu iz snova ŽoaoFeliks je otvorio u 24. minutu kada je iskoristio asistenciju Tripijea i volejom desnom nogom pogodio dalji ugao. Sve je bilo fudbalski.

Juventus je brzo uzvratio udarac. Dugo je trajao napad šampiona Italije, lopta se odbijala sve dok je nije sačekao Kedira i ostavio Jana Oblaka bez mogućnosti da interveniše.

Bio je to period sjajnog fudbala u Stokholmu. Smenjivali su se napadi oba tima. Seriju goloa zatvroio je Žoao Feliks. Ovoga puta dobio je odličnu loptu iz dubine Tome Lemara i smestio je u mrežu.

Publika je definitivno uživala, mada su mnogobrojne izmene Mauricija Sarija i Dijega Simeonea ubile tempo meča u nastavku.

Izvor: mozzartsport/B92

Komentari / 0

Ostavite komentar