ФРА: Радоњић стартер, Марсеј разочарао у 1. колу!

Фудбалери Марсеја поражени су пред домаћом публиком од Ремса 2:0, у првом колу Лиге 1.  Мука Олимпик Марсеја и Рајковићев деби за памћење! Нова је сезона, али је подједнако лоша слика на Велодрому за навијаче француског великана. Са друге стране, српски чувар мреже сјајно је започео своју епизоду у Лиги 1.  Опет је нешто труло у Марсеју: Беспослени Рајковић и Ремс покорили Велодром! На крају 0:2.  Данте бржи од пиштаљке, Ристић и Шкулетић стартовали поразом! Сент Етјен без грешке у Дижону.

Фудбал 10.08.2019 | 21:34
ФРА: Радоњић стартер, Марсеј разочарао у 1. колу!
Српски репрезентативац Немања Радоњић био је стартер, али је први измењен након што је екипа примила први гол.

Некадашњи фудбалер Црвене звезде одиграо је 59. минута, када је уместо њега ушао Сар.

Међутим, ни измене нису помогле Марсеју да избегну пораз. Штавише, домаћи фудбалери успели су да приме још један погодак. Стрелац за Ремс у 90. минуту био је Хјун-Јун.

На терену смо видели још једног српског играча. На голу Ремса био је Предраг Рајковић, који је обавио сјајан посао на овом сусрету.

Марсеј у наредном колу гостује Нанту, док Ремс чека Стразбур.

Сезона на чувеном Велодрому почела је како је завршена и прошла - гласним звиждуцима!

Након што у такмичарској 2018/19, Олимпик Марсеј није изборио пласман у Европу, екипа је под вођством Португалца Андреа Виљас Боаса неуспешно ушла и у Лигу 1 2019/20:

Олимпик - Ремс 0:2 (0:0)

Српски крилни нападач Немања Радоњић био је стартер домаћих, али ни он, ни било ко у екипи није успео да размрда остале довољно да бар покажу да више желе победу. 

На крају меча радовао се нови голман гостију, Предраг Рајковић, који ће деби у Лиги 1 упамтити по великом тријумфу и по мајсторској партији хероја утакмице, Булаје Дије, који је дао први гол (у 58. минуту), па асистирао Хјун-Јук Суну за коначних 0:2 у 90. минуту.

Подсетимо, српски чувар мреже прешао је у Француску овог лета, када га је Ремс купио за три милиона евра.

Иако је било очекивано да Рајковић има много посла пред испуњеним трибинама Велодрома, нису га уморили ни најбољи играч Марсеја Димитри Паје, ни Радоњић, а ни новајлија из Аргентине, Дарио Бенедето, који је прошле недеље стигао као замена за Марија Балотелија.

Пред Олимпиком је много посла и дугачак пут да за почетак стане у ред са Лионом и Лилом, а камоли да се колико-толико примакне Пари Сен Жермену...

Сезона је тек почела, али нервоза је већ присутна на Велодрому! После разочаравајуће  прошле сезоне веровали су у Олимпику из Марсеја да ће под командом Виљаша Боаша кренути стазама ренесансе. Међутим, меч са Ремсом показао је да ће то бити дуг и мукотрпан процес. Тим са Азурне обале сервирао је по прошлогодишњем сценарију чемерну нулу навијачима, пошто је екипа за коју је дебитовао Предраг Рајковић славила на Велодрому – 2:0.

Олимпик из Марсеја је играо као и прошле године. Без стратегије и јасне офанзивне идеје тим Боашов тим је био безопасан читав меч. Са Жерменом у нападу и Немањом Радоњићем и Пајеом на крилним позицијама, домаћин није успео да направи ништа конкретно. Ево и најбољег могућег доказа: први шут ка голу Предрага Рајковића Олимпик је упутио у 50. минуту.

Са друге стране Ремс је одиграо сјајан меч.  Посебно је био расположен Думбија који је на почетку меча пропустио велику прилику. Манданда га је зауставио у ситуацији један на један.

Много боље је изгледао Ремс. Олимпик из Марсеја је „силовао“ лопту, покушавао на о-рук систем. Ништа није полазило за ногом Радоњићу и Пајеу. Жермен је био одсечен.

Међутим, и такав Олимпик је могао да поведе. Страшно је шутирао Стротман у 57. минуту, али је Предраг Рајковић имао много среће. Лопта је погодила место где се спајају пречка и статива.

На другој страни уследила је страшна контра. Дињоме је као Инијеста „подвалио“ лопту  Дији коме је остао само лакши део посла.

Покушао је Виљаш Боаш увођењем Бендета, Сар је заменио Радоњића, али  ништа није полазило за ногом домаћинама. Зналачки је Ремс чувао предност. На крају је стигао и да подебља предност. Опет је то био савшен напад. Само што је у 90. минуту Дија асистирао, а Јун Сук поставио коначан резултат. 

Данте бржи од пиштаљке, Ристић и Шкулетић стартовали поразом! Сент Етјен без грешке у Дижону.

Мало је фалило па да Ница доживи нови шок и то пред својом публиком у окршају са Амијеном на отварању нове сезоне у Лиги 1. Ипак, сјајни бразилски штопер Данте побринуо се у петом минуту надокнаде да сва три бода остану на крају на Алијанц Ривијери и тако олакша живот тренеру Патрику Вијери у кога су сви изгубили веру током летњих бламажа и пораза у дуелима са Волфзбургом (1:8) и Барнлијем (1:6). 

Мало је фалило да Ница испусти плен и вечерас против бројчано слабијег противника. Искључење гостујућег везисте Гнаореа отворило је отшкринуло врата победе, а већ после пола часа игре Ереј је донео вођство Ници. Ипак, немоћ да заврше посао у другом полувремену увукла је страх у кости домаћину, а велики кикс голмана и одбране Нице у 81. минуту искосристио је новајлиа из Штутгарта Чадрак Аколо да изједначи резултат у 81. минуту.

И када се чинило да ће меч бити завршен нерешеним резултатом уследило је велико славље. Домаћини су извели корнер, а највише је у букету играча скочио искусни Данте и обезбедио прво славље свом тиму у сезони. И знао је да га прослави...  

Неуспешан старт у новој сезони француске Лиге 1 имала је српска колонија из Монпељеа. Михаило Ристић(играо цео меч) и Петар Шкулетић (ушао у 86. минуту) нису се прославили у поразу од Рена од 1:0. Гости су рано повели преко искусног Жеремија Морела (35), али је Монпеље пропусти неколико добрих шанси да дође до изједначења. Најбољу је протраћио Енди Делор са беле тачке у 60. минуту (сјајно му одбрани гостујући голман), а домаћину није помогла ни бројчана предност у завршних 20 минута када је у 69. искључен нападач гостију Те.

Премијерни тријумф забележио је и Сент Етјен који је као гост победио Дижон са 2:1. Погоци Амуме и Оулуа у уводних 12 минута утакмице били су на крају довољни за премијерну "тројку" великана, коју није угрозио ни почасни погодак Тавараша са беле тачке.

Несрећни Бордо је изгубио од Анжеа са 3:1, иако је Де Превиј дао сјајан гол за вођство из слободног ударца, док су Брест и Тулуз поделили бодове (1:1).

Лига 1, прво коло:

Марсеј – Ремс 0:2 (0:1)
(Диа 58, Хјун-Јун 90)

Брест - Тулуз 1:1 (1:0)
/Отре 25 - Кулури 89/ 

Ница - Амијен 2:1 (1:0)
/Ереј 32, Данте 90+5 - Аколо 81/

Анже - Бордо 3:1 (3:1)
/Рене Аделејд 27, Переира 33, Мањани 45 - Де Превиј 4/ 

Дижон - Сент Етјен 1:2 (1:2)
/Тавареш 34. пенал - Амума 5, Оулу 11/ 

Монпеље - Рен 0:1 (0:1)
/Морел 6/ 

Недеља:

15:00 Лил – Нант
17:00 Стразбур – Мец 
21:00 ПСЖ – Ним

Петак:

Монако – Лион 0:3 (0:2)
Дембеле 5, Депај 36, Тузар 80

Извор: Б92/мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар