FRA: Radonjić starter, Marsej razočarao u 1. kolu!

Fudbaleri Marseja poraženi su pred domaćom publikom od Remsa 2:0, u prvom kolu Lige 1.  Muka Olimpik Marseja i Rajkovićev debi za pamćenje! Nova je sezona, ali je podjednako loša slika na Velodromu za navijače francuskog velikana. Sa druge strane, srpski čuvar mreže sjajno je započeo svoju epizodu u Ligi 1.  Opet je nešto trulo u Marseju: Besposleni Rajković i Rems pokorili Velodrom! Na kraju 0:2.  Dante brži od pištaljke, Ristić i Škuletić startovali porazom! Sent Etjen bez greške u Dižonu.

Fudbal 10.08.2019 | 21:34
FRA: Radonjić starter, Marsej razočarao u 1. kolu!
Srpski reprezentativac Nemanja Radonjić bio je starter, ali je prvi izmenjen nakon što je ekipa primila prvi gol.

Nekadašnji fudbaler Crvene zvezde odigrao je 59. minuta, kada je umesto njega ušao Sar.

Međutim, ni izmene nisu pomogle Marseju da izbegnu poraz. Štaviše, domaći fudbaleri uspeli su da prime još jedan pogodak. Strelac za Rems u 90. minutu bio je Hjun-Jun.

Na terenu smo videli još jednog srpskog igrača. Na golu Remsa bio je Predrag Rajković, koji je obavio sjajan posao na ovom susretu.

Marsej u narednom kolu gostuje Nantu, dok Rems čeka Strazbur.

Sezona na čuvenom Velodromu počela je kako je završena i prošla - glasnim zvižducima!

Nakon što u takmičarskoj 2018/19, Olimpik Marsej nije izborio plasman u Evropu, ekipa je pod vođstvom Portugalca Andrea Viljas Boasa neuspešno ušla i u Ligu 1 2019/20:

Olimpik - Rems 0:2 (0:0)

Srpski krilni napadač Nemanja Radonjić bio je starter domaćih, ali ni on, ni bilo ko u ekipi nije uspeo da razmrda ostale dovoljno da bar pokažu da više žele pobedu. 

Na kraju meča radovao se novi golman gostiju, Predrag Rajković, koji će debi u Ligi 1 upamtiti po velikom trijumfu i po majstorskoj partiji heroja utakmice, Bulaje Dije, koji je dao prvi gol (u 58. minutu), pa asistirao Hjun-Juk Sunu za konačnih 0:2 u 90. minutu.

Podsetimo, srpski čuvar mreže prešao je u Francusku ovog leta, kada ga je Rems kupio za tri miliona evra.

Iako je bilo očekivano da Rajković ima mnogo posla pred ispunjenim tribinama Velodroma, nisu ga umorili ni najbolji igrač Marseja Dimitri Paje, ni Radonjić, a ni novajlija iz Argentine, Dario Benedeto, koji je prošle nedelje stigao kao zamena za Marija Balotelija.

Pred Olimpikom je mnogo posla i dugačak put da za početak stane u red sa Lionom i Lilom, a kamoli da se koliko-toliko primakne Pari Sen Žermenu...

Sezona je tek počela, ali nervoza je već prisutna na Velodromu! Posle razočaravajuće  prošle sezone verovali su u Olimpiku iz Marseja da će pod komandom Viljaša Boaša krenuti stazama renesanse. Međutim, meč sa Remsom pokazao je da će to biti dug i mukotrpan proces. Tim sa Azurne obale servirao je po prošlogodišnjem scenariju čemernu nulu navijačima, pošto je ekipa za koju je debitovao Predrag Rajković slavila na Velodromu – 2:0.

Olimpik iz Marseja je igrao kao i prošle godine. Bez strategije i jasne ofanzivne ideje tim Boašov tim je bio bezopasan čitav meč. Sa Žermenom u napadu i Nemanjom Radonjićem i Pajeom na krilnim pozicijama, domaćin nije uspeo da napravi ništa konkretno. Evo i najboljeg mogućeg dokaza: prvi šut ka golu Predraga Rajkovića Olimpik je uputio u 50. minutu.

Sa druge strane Rems je odigrao sjajan meč.  Posebno je bio raspoložen Dumbija koji je na početku meča propustio veliku priliku. Mandanda ga je zaustavio u situaciji jedan na jedan.

Mnogo bolje je izgledao Rems. Olimpik iz Marseja je „silovao“ loptu, pokušavao na o-ruk sistem. Ništa nije polazilo za nogom Radonjiću i Pajeu. Žermen je bio odsečen.

Međutim, i takav Olimpik je mogao da povede. Strašno je šutirao Strotman u 57. minutu, ali je Predrag Rajković imao mnogo sreće. Lopta je pogodila mesto gde se spajaju prečka i stativa.

Na drugoj strani usledila je strašna kontra. Dinjome je kao Inijesta „podvalio“ loptu  Diji kome je ostao samo lakši deo posla.

Pokušao je Viljaš Boaš uvođenjem Bendeta, Sar je zamenio Radonjića, ali  ništa nije polazilo za nogom domaćinama. Znalački je Rems čuvao prednost. Na kraju je stigao i da podeblja prednost. Opet je to bio savšen napad. Samo što je u 90. minutu Dija asistirao, a Jun Suk postavio konačan rezultat. 

Dante brži od pištaljke, Ristić i Škuletić startovali porazom! Sent Etjen bez greške u Dižonu.

Malo je falilo pa da Nica doživi novi šok i to pred svojom publikom u okršaju sa Amijenom na otvaranju nove sezone u Ligi 1. Ipak, sjajni brazilski štoper Dante pobrinuo se u petom minutu nadoknade da sva tri boda ostanu na kraju na Alijanc Rivijeri i tako olakša život treneru Patriku Vijeri u koga su svi izgubili veru tokom letnjih blamaža i poraza u duelima sa Volfzburgom (1:8) i Barnlijem (1:6). 

Malo je falilo da Nica ispusti plen i večeras protiv brojčano slabijeg protivnika. Isključenje gostujućeg veziste Gnaorea otvorilo je otškrinulo vrata pobede, a već posle pola časa igre Erej je doneo vođstvo Nici. Ipak, nemoć da završe posao u drugom poluvremenu uvukla je strah u kosti domaćinu, a veliki kiks golmana i odbrane Nice u 81. minutu iskosristio je novajlia iz Štutgarta Čadrak Akolo da izjednači rezultat u 81. minutu.

I kada se činilo da će meč biti završen nerešenim rezultatom usledilo je veliko slavlje. Domaćini su izveli korner, a najviše je u buketu igrača skočio iskusni Dante i obezbedio prvo slavlje svom timu u sezoni. I znao je da ga proslavi...  

Neuspešan start u novoj sezoni francuske Lige 1 imala je srpska kolonija iz Monpeljea. Mihailo Ristić(igrao ceo meč) i Petar Škuletić (ušao u 86. minutu) nisu se proslavili u porazu od Rena od 1:0. Gosti su rano poveli preko iskusnog Žeremija Morela (35), ali je Monpelje propusti nekoliko dobrih šansi da dođe do izjednačenja. Najbolju je protraćio Endi Delor sa bele tačke u 60. minutu (sjajno mu odbrani gostujući golman), a domaćinu nije pomogla ni brojčana prednost u završnih 20 minuta kada je u 69. isključen napadač gostiju Te.

Premijerni trijumf zabeležio je i Sent Etjen koji je kao gost pobedio Dižon sa 2:1. Pogoci Amume i Oulua u uvodnih 12 minuta utakmice bili su na kraju dovoljni za premijernu "trojku" velikana, koju nije ugrozio ni počasni pogodak Tavaraša sa bele tačke.

Nesrećni Bordo je izgubio od Anžea sa 3:1, iako je De Previj dao sjajan gol za vođstvo iz slobodnog udarca, dok su Brest i Tuluz podelili bodove (1:1).

Liga 1, prvo kolo:

Marsej – Rems 0:2 (0:1)
(Dia 58, Hjun-Jun 90)

Brest - Tuluz 1:1 (1:0)
/Otre 25 - Kuluri 89/ 

Nica - Amijen 2:1 (1:0)
/Erej 32, Dante 90+5 - Akolo 81/

Anže - Bordo 3:1 (3:1)
/Rene Adelejd 27, Pereira 33, Manjani 45 - De Previj 4/ 

Dižon - Sent Etjen 1:2 (1:2)
/Tavareš 34. penal - Amuma 5, Oulu 11/ 

Monpelje - Ren 0:1 (0:1)
/Morel 6/ 

Nedelja:

15:00 Lil – Nant
17:00 Strazbur – Mec 
21:00 PSŽ – Nim

Petak:

Monako – Lion 0:3 (0:2)
Dembele 5, Depaj 36, Tuzar 80

Izvor: B92/mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar