Лак посао за "орлове": А сада, за пут у Токио!

"Орлови" лако с Камеруном, против Италије за пласман на Олимпијске игре! Мушка одбојкашка репрезентација Србије победила је данас Камерун, у другом колу турнира интерконтиненталних квалификација за Олимпијске игре.  Репрезентација Србије у другом колу квалификационог турнира у Барију декласирала Камерун.  

Остали спортови 10.08.2019 | 21:22
Лак посао за "орлове": А сада, за пут у Токио!
Доста је било зафрканције, Србија прегазила Камерун, у недељу против Италије за Олимпијске игре... У Барију убедљивих 3:0!

Дан после муком извојеване победе над Аустралијом, у мечу у коме су изгубили први сет, па играли четврти "на разлику", чак до 32 освојена поена, изабраници Николе Грбића рутински су савладали далеко најслабију екипу на турниру.

У другом колу квалификација за Олимпијске игре, Србија - Камерун 3:0 (25:22, 25:19, 25:13)!

Грбић је искористио прилику да одмори Александра Атанасијевића за меч одлуке против домаћина, Италије, заказан за недељу од 21.15.

У одсуству "ударне игле" српског напада истакао се Дражен Лубурић са 14 поена. Пратио га је Немања Петрић са девет поена, док се Марко Подрашчанин истакао са три успешна блока.

"Азури" се у суботу увече састају са Аустралијом и практично нема дилеме да ће Срби и Италијани у недељу решавати коме ће Бари бити одскочна даска за најважније спортско такмичење, следеће године у ово време.

Приоритет свих приоритета за 2019. олимпијска виза за Токио. Све што су радили ове године у Одбојкашком савезу Србије било је подређено том циљу. И чини се да су изабраници Николе Грбића спремни. У генералној проби пред одлучујући меч у борби за Олимпијске игре Орлови су декласирали недорасли Камерун са 3:0, по сетовима 25:22, 25:19, 25:13.

Тек да одморни дочекамо окршај са домаћином турнира у Барију, пошто у Токио иде само први из групе, а Камерун, па ни много јача Аустралија, просто нису могли да озбиљније изазову Србију и Италију.

Посебно се то односи на афричку селекцију чији је квалитет – или можда боље рећи недостатак истог – дозволио селектору и да одмори нашег најопаснијег играча Александра Атанасијевића, који против Камеруна није ни улазио у игру, док су прима ради Урош Ковачевић и Срећко Лисинац играли само у првом сету. Могао је Грбић себи да дозволи луксуз да пружи минуте играчима који до сада нису били у првом плану, а оне уморније одмори. Јаз између две репрезентације био је толико је велик да је утакмица са Камерунцима била пука формалност.

Мегдан са Италијом је пак меч сезоне. То се чека. Недеља од 21:15.

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар