Lak posao za "orlove": A sada, za put u Tokio!

"Orlovi" lako s Kamerunom, protiv Italije za plasman na Olimpijske igre! Muška odbojkaška reprezentacija Srbije pobedila je danas Kamerun, u drugom kolu turnira interkontinentalnih kvalifikacija za Olimpijske igre.  Reprezentacija Srbije u drugom kolu kvalifikacionog turnira u Bariju deklasirala Kamerun.  

Ostali sportovi 10.08.2019 | 21:22
Lak posao za "orlove": A sada, za put u Tokio!
Dosta je bilo zafrkancije, Srbija pregazila Kamerun, u nedelju protiv Italije za Olimpijske igre... U Bariju ubedljivih 3:0!

Dan posle mukom izvojevane pobede nad Australijom, u meču u kome su izgubili prvi set, pa igrali četvrti "na razliku", čak do 32 osvojena poena, izabranici Nikole Grbića rutinski su savladali daleko najslabiju ekipu na turniru.

U drugom kolu kvalifikacija za Olimpijske igre, Srbija - Kamerun 3:0 (25:22, 25:19, 25:13)!

Grbić je iskoristio priliku da odmori Aleksandra Atanasijevića za meč odluke protiv domaćina, Italije, zakazan za nedelju od 21.15.

U odsustvu "udarne igle" srpskog napada istakao se Dražen Luburić sa 14 poena. Pratio ga je Nemanja Petrić sa devet poena, dok se Marko Podraščanin istakao sa tri uspešna bloka.

"Azuri" se u subotu uveče sastaju sa Australijom i praktično nema dileme da će Srbi i Italijani u nedelju rešavati kome će Bari biti odskočna daska za najvažnije sportsko takmičenje, sledeće godine u ovo vreme.

Prioritet svih prioriteta za 2019. olimpijska viza za Tokio. Sve što su radili ove godine u Odbojkaškom savezu Srbije bilo je podređeno tom cilju. I čini se da su izabranici Nikole Grbića spremni. U generalnoj probi pred odlučujući meč u borbi za Olimpijske igre Orlovi su deklasirali nedorasli Kamerun sa 3:0, po setovima 25:22, 25:19, 25:13.

Tek da odmorni dočekamo okršaj sa domaćinom turnira u Bariju, pošto u Tokio ide samo prvi iz grupe, a Kamerun, pa ni mnogo jača Australija, prosto nisu mogli da ozbiljnije izazovu Srbiju i Italiju.

Posebno se to odnosi na afričku selekciju čiji je kvalitet – ili možda bolje reći nedostatak istog – dozvolio selektoru i da odmori našeg najopasnijeg igrača Aleksandra Atanasijevića, koji protiv Kameruna nije ni ulazio u igru, dok su prima radi Uroš Kovačević i Srećko Lisinac igrali samo u prvom setu. Mogao je Grbić sebi da dozvoli luksuz da pruži minute igračima koji do sada nisu bili u prvom planu, a one umornije odmori. Jaz između dve reprezentacije bio je toliko je velik da je utakmica sa Kameruncima bila puka formalnost.

Megdan sa Italijom je pak meč sezone. To se čeka. Nedelja od 21:15.

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar