Срушио се кров стадиона АЗ Алкмара!

Кров на стадиону холандског АЗ Алкмара срушио се на трибине! Дешава се и на богатом западу: Пао кров на стадиону АЗ Алкмара! Срећом, нико није повређен. . .

Фудбал 11.08.2019 | 10:32
Срушио се кров стадиона АЗ Алкмара!
Шокантне фотографије са друштвених мрежа стижу из Холандије.

Кров на стадиону АЗ Алкмара срушио се на трибине, али је на срећу избјегнута трагедија с обзиром да нико није био присутан. Наводно је узрок томе био снажан вјетар.

Заиста дјелује невјероватно да се то догодило стадиону који је изграђен 2006, за укупни трошак од 38 милиона евра.

АЗ је прошлог викенда био домаћин Фортуни Ситард, док је у недјељу гост екипи РКЦ Валвајка, али је под упитником реванш утакмица трећег кола квалификација за Лигу Европе против Маријапоља, која је заказана за четвртак.

У првом дуелу у Одеси није било голова.

Прије шест година на истом стадиону је букнуо пожар на утакмици са грчким Атромитосом када је послије 57 минута сусрет прекинут при вођству Грка 1:0, а укупно 3:2.

Тада су са стадиона евакуисани гледаоци, а меч настављен дан касније.

У додатних 33 минута Атромитос је постигао још један погодак, али је АЗ прошао даље због више постигнутих голова у гостима.

Имали су прилике да га посете и навијачи Партиана и присталице Војводине, јер су против АЗ-а играли у Лиги Европе. Фин један стадион, 17.000 места лепо упакованих тако да вам буде топло и кад на северозападу Холандије дуне јак ветар. Међутим, данас је очигледно баш дувало, па нам из Алкмара стиже скоро па невероватна вест: део крова на АФАС стадиону срушио се под ударима ветра.

Срећом, повређених изгледа није било. Због јаког ветра, пишу медији око 100 километара на сат, екипа је за недељно гостовање код РКЦ Валвајка свакако тренирала у затвореном балону.

Прву следећу утакмицу код куће требало је да игра у четвртак против Маријумпоља у Лиги Европе. Нисмо  ипак сигурни да ће моћи да угосте Украјинце на свом стадиону. Најбитније је ипак – нема повређених. А могло је да буде опасно.

Извор: мондо.ба/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар