Srušio se krov stadiona AZ Alkmara!

Krov na stadionu holandskog AZ Alkmara srušio se na tribine! Dešava se i na bogatom zapadu: Pao krov na stadionu AZ Alkmara! Srećom, niko nije povređen. . .

Fudbal 11.08.2019 | 10:32
Srušio se krov stadiona AZ Alkmara!
Šokantne fotografije sa društvenih mreža stižu iz Holandije.

Krov na stadionu AZ Alkmara srušio se na tribine, ali je na sreću izbjegnuta tragedija s obzirom da niko nije bio prisutan. Navodno je uzrok tome bio snažan vjetar.

Zaista djeluje nevjerovatno da se to dogodilo stadionu koji je izgrađen 2006, za ukupni trošak od 38 miliona evra.

AZ je prošlog vikenda bio domaćin Fortuni Sitard, dok je u nedjelju gost ekipi RKC Valvajka, ali je pod upitnikom revanš utakmica trećeg kola kvalifikacija za Ligu Evrope protiv Marijapolja, koja je zakazana za četvrtak.

U prvom duelu u Odesi nije bilo golova.

Prije šest godina na istom stadionu je buknuo požar na utakmici sa grčkim Atromitosom kada je poslije 57 minuta susret prekinut pri vođstvu Grka 1:0, a ukupno 3:2.

Tada su sa stadiona evakuisani gledaoci, a meč nastavljen dan kasnije.

U dodatnih 33 minuta Atromitos je postigao još jedan pogodak, ali je AZ prošao dalje zbog više postignutih golova u gostima.

Imali su prilike da ga posete i navijači Partiana i pristalice Vojvodine, jer su protiv AZ-a igrali u Ligi Evrope. Fin jedan stadion, 17.000 mesta lepo upakovanih tako da vam bude toplo i kad na severozapadu Holandije dune jak vetar. Međutim, danas je očigledno baš duvalo, pa nam iz Alkmara stiže skoro pa neverovatna vest: deo krova na AFAS stadionu srušio se pod udarima vetra.

Srećom, povređenih izgleda nije bilo. Zbog jakog vetra, pišu mediji oko 100 kilometara na sat, ekipa je za nedeljno gostovanje kod RKC Valvajka svakako trenirala u zatvorenom balonu.

Prvu sledeću utakmicu kod kuće trebalo je da igra u četvrtak protiv Marijumpolja u Ligi Evrope. Nismo  ipak sigurni da će moći da ugoste Ukrajince na svom stadionu. Najbitnije je ipak – nema povređenih. A moglo je da bude opasno.

Izvor: mondo.ba/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar