Невјероватна повреда НФЛ звијезде: Замрзнуо себи ногу!

Несмотреност га је скупо баш коштала. И тренутно му није највећи проблем.

Остали спортови 11.08.2019 | 12:26
Невјероватна повреда НФЛ звијезде: Замрзнуо себи ногу!
Предстојећа НФЛ сезона биће изузетно занимљива и због тога што је Антонио Браун (31 година, 178 центиметара) прешао из Питсбург Стилерса у Оукланд Рејдерсе.

Међутим, један од најбољих "вајд-рисивера" лиге започео је своју епизоду у Калифорнији на буран начин - повредом каква се не догађа често.

Браун није почео припреме са саиграчима због проблема са стопалом, који је "зарадио" у Француској. Тамо је прошлог месеца ушао у комору за криотерапију и у њој доживео"екстремну промрзлину стопала" јер се није адекватно обуо.

Ових дана, неколико недеља после тог "третмана", Браун је значајно боље, али не тренира из још једног, сасвим другачијег разлога - јер му не дају да носи своју кацигу.

Челници НФЛ-а забрањују играчима да наступају са кацигама које више нису одобрене, а Браун своју није променио 10 година и више званично нема право да је носи из безбедносних разлога. Технологија наредује, надлежни комитет издаје нова правила о сигурности и заштити играча, али Американац не жели да пристане на ту забрану.

Штавише, Браун је запретио да ће оставити амерички фудбал ако му не буде дозвољено да игра са истом опремом као и у Питсбургу, за који је наступао од 2010.

Овог лета, НФЛ и асоцијација НФЛ играча додали су 11 заштитних кацига на списак дозвољених, а са те листе избрисали су низ модела који више не задовољавају строге критеријуме.

Према писању портала "ЕСПН", на крају прошле сезоне НФЛ је саопштио да су 32 играча носила кациге које су сада забрањене. Браун је био један од њих, а други је био Том Брејди, највећи квотербек лиге, који је такође против овог правила.

Подсетимо, Брејди је пре неколико дана потписао нови, двогодишњи уговор са Петриотсима, којим је најавио да ће играти и са 44 године.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар