Nevjerovatna povreda NFL zvijezde: Zamrznuo sebi nogu!

Nesmotrenost ga je skupo baš koštala. I trenutno mu nije najveći problem.

Ostali sportovi 11.08.2019 | 12:26
Nevjerovatna povreda NFL zvijezde: Zamrznuo sebi nogu!
Predstojeća NFL sezona biće izuzetno zanimljiva i zbog toga što je Antonio Braun (31 godina, 178 centimetara) prešao iz Pitsburg Stilersa u Oukland Rejderse.

Međutim, jedan od najboljih "vajd-risivera" lige započeo je svoju epizodu u Kaliforniji na buran način - povredom kakva se ne događa često.

Braun nije počeo pripreme sa saigračima zbog problema sa stopalom, koji je "zaradio" u Francuskoj. Tamo je prošlog meseca ušao u komoru za krioterapiju i u njoj doživeo"ekstremnu promrzlinu stopala" jer se nije adekvatno obuo.

Ovih dana, nekoliko nedelja posle tog "tretmana", Braun je značajno bolje, ali ne trenira iz još jednog, sasvim drugačijeg razloga - jer mu ne daju da nosi svoju kacigu.

Čelnici NFL-a zabranjuju igračima da nastupaju sa kacigama koje više nisu odobrene, a Braun svoju nije promenio 10 godina i više zvanično nema pravo da je nosi iz bezbednosnih razloga. Tehnologija nareduje, nadležni komitet izdaje nova pravila o sigurnosti i zaštiti igrača, ali Amerikanac ne želi da pristane na tu zabranu.

Štaviše, Braun je zapretio da će ostaviti američki fudbal ako mu ne bude dozvoljeno da igra sa istom opremom kao i u Pitsburgu, za koji je nastupao od 2010.

Ovog leta, NFL i asocijacija NFL igrača dodali su 11 zaštitnih kaciga na spisak dozvoljenih, a sa te liste izbrisali su niz modela koji više ne zadovoljavaju stroge kriterijume.

Prema pisanju portala "ESPN", na kraju prošle sezone NFL je saopštio da su 32 igrača nosila kacige koje su sada zabranjene. Braun je bio jedan od njih, a drugi je bio Tom Brejdi, najveći kvoterbek lige, koji je takođe protiv ovog pravila.

Podsetimo, Brejdi je pre nekoliko dana potpisao novi, dvogodišnji ugovor sa Petriotsima, kojim je najavio da će igrati i sa 44 godine.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar