Нејмар: Продајте ме! Леонардо: У реду...

Није наступио у Суперкупу, неће наступити ни у Лиги 1, али где ће? Потврђено у Паризу: Нису само гласине, преговарамо о Нејмаровој продаји, Мбапе је наш кључни играч! Бразилац не игра против Нима. . .

Фудбал 10.08.2019 | 23:10
Нејмар: Продајте ме! Леонардо: У реду...
Нејмар није (још) постао фудбалер Реал Мадрида, без обзира на то што "Спорт" тврди да јесте, али је данас ближи одласку из Пари сен Жермена него што је то био јуче и претходних дана.

Најскупље плаћени фудбалер света свих времена поднео је захтев за трансфер директорима, председнику и власнику шампиона Француске, након чега је први оперативац клуба и његов земљак Леонардо изјавио да се интензивније него иначе разговара о његовом одласку.

Од тренера Томаса Тухела затражено је да не уврсти 222 милиона евра плаћену звезду у протокол за утакмицу 1. кола Лиге 1 са Нимом, што у данашњем фудбалу значи само једно - да је играч спреман за трансфер.

Где?

О томе се и даље нагађа, јер иако све упућује на то да ће некадашња звезда Барселоне пре постати нова звезда Реала, него нова-стара звезда Барселоне, у овом тренутку ниједан релевантан извор у Француској и Шпанији није се "заклео" у једну или другу опцију.

Каталонски "Спорт" у четвртак увече објавио је да ће Нејмар отићи на "Сантијаго Бернабеу" за 120 милиона евра и Луку Модрића, најбољег фудбалера света за 2018. годину, који је прошле године у ово време покушавао да издејствује трансфер у Интер, али безуспешно.

У међувремену, његов млађи саиграч из редова "светаца", Килијан Мбапеа, физички га је одгурао из кадра после освојеног Суперкупа, на ком Нејмар такође није наступио.

Нејмар је 2017. сам откупио уговор од Барселоне тако што је шпанској Ла Лиги уплатио излазну клаузулу од 222 милиона евра, а неколико независних истрага упућивало је на то да новац није стигао са рачуна Пари сен Жермена, већ да се радило о својеврсном и некажњеном финансијском допингу.

Међутим, УЕФА и ФИФА никада нису потврдиле нити демантовале тврдње да је држава Катар преко фондације "QСИ", у чијем је власништву и Пари сен Жермен, финансирала цео пројекат кроз уговор са капитеном бразилске репрезентације о промовисању ФИФА светског првенства, које ће 2022. бити одржано у тој земљи.

Нејмар је постигао 51 гол на 58 утакмица за ПСЖ, освојио две титуле, Куп и Лига куп, али завршавао такмичење у осмини финала Лиге шампиона уз две озбиљне и пар мистичних повреда у пресудним периодима сезона. За Светско првенство у Русији опоравио се у последњи час, али је прескочио недавну Копа Америку у родном Бразилу због повреде задобијене у јеку оптужби за силовање.

Лига 1 стартовала је у петак увече убедљивом победом Лиона у Монаку, резултатом 0:3.

ПСЖ дочекује Ним у недељу од 21 час на "Парку принчева".

Барселона се нуди цело лето, али Насер Ал-Келаифи врда колико год може. А кад се у причу укључио и Реал, након што је остао без Пола Погбе, ситуација се озбиљно закувала. И није само новинарски абер, спортски директор Пари Сен Жермена Леонардо потврдио је да Нејмар неће конкурисати за недељни меч са Нимом, јер клуб преговара о његовој продаји.

Истина, није Леонардо желео да каже да ли је у питању Барса или Реал – или и једни и други – али нешто се ту кува. Посебно ако знамо да је Нејмар на почетак припрема Светаца окаснио “само“ недељу дана, а да током припрема није одиграо ни минут.

“Искрено, нису само гласине. Преговарамо и видећемо шта ће се десити“, рекао је Леонардо на конференцији за новинаре пред меч са Нимом.

Такође...

“Није ни физички спреман за меч. Али битније је то што морамо да дефинишемо будућност. А преговори су у току. Раније их није било, сада су актуелни. Преговори су узнапредовали. То међутим не тначи да је све договорено. Али морамо да знамо да ли остаје или иде“, каже Леонардо.

Шеф струке Томас Тухел може само да стрпљиво чека. Ово превазилази његове ингеренције.

“Ја сам тренер, са Нејмаром разговарам само о тренингу. Приде, још је ровит од удараца које је примио у петак, као и у суботу. Није имао пуну недељу тренинга са екипом и зато не може да игра против Нима“, рекао је Немац.

Ништа конкретно, мада је било приметно да је много лакши на похвала био када је говорио о Килијану Мбапеу, кога је назвао Пари Сен Жерменовим кључним играчем. Нејмару се није допадало ни када је био у сенци Лионела Месија. Камоли сад ово...

“Имам добар однос са Килијаном. Он је звезда, али га не гледам тако. Он је просто мој играч и срећан сам што је са нама. Само мислим о начинима на који ће нам он донети још голова и асистенција. И Килијан жели одговорност. Спреман је за њу. Веома је зрео. Он је кључан за нас. Много очекујем од њега и он то зна“

Иначе, против Пари Сен Жермена Тухел неће моћи да рачуна ни на Андера Ереру, летње појачање које је раније ове недеље задобило повреду листа због које ће паузирати око месец дана.

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар