Nejmar: Prodajte me! Leonardo: U redu...

Nije nastupio u Superkupu, neće nastupiti ni u Ligi 1, ali gde će? Potvrđeno u Parizu: Nisu samo glasine, pregovaramo o Nejmarovoj prodaji, Mbape je naš ključni igrač! Brazilac ne igra protiv Nima. . .

Fudbal 10.08.2019 | 23:10
Nejmar: Prodajte me! Leonardo: U redu...
Nejmar nije (još) postao fudbaler Real Madrida, bez obzira na to što "Sport" tvrdi da jeste, ali je danas bliži odlasku iz Pari sen Žermena nego što je to bio juče i prethodnih dana.

Najskuplje plaćeni fudbaler sveta svih vremena podneo je zahtev za transfer direktorima, predsedniku i vlasniku šampiona Francuske, nakon čega je prvi operativac kluba i njegov zemljak Leonardo izjavio da se intenzivnije nego inače razgovara o njegovom odlasku.

Od trenera Tomasa Tuhela zatraženo je da ne uvrsti 222 miliona evra plaćenu zvezdu u protokol za utakmicu 1. kola Lige 1 sa Nimom, što u današnjem fudbalu znači samo jedno - da je igrač spreman za transfer.

Gde?

O tome se i dalje nagađa, jer iako sve upućuje na to da će nekadašnja zvezda Barselone pre postati nova zvezda Reala, nego nova-stara zvezda Barselone, u ovom trenutku nijedan relevantan izvor u Francuskoj i Španiji nije se "zakleo" u jednu ili drugu opciju.

Katalonski "Sport" u četvrtak uveče objavio je da će Nejmar otići na "Santijago Bernabeu" za 120 miliona evra i Luku Modrića, najboljeg fudbalera sveta za 2018. godinu, koji je prošle godine u ovo vreme pokušavao da izdejstvuje transfer u Inter, ali bezuspešno.

U međuvremenu, njegov mlađi saigrač iz redova "svetaca", Kilijan Mbapea, fizički ga je odgurao iz kadra posle osvojenog Superkupa, na kom Nejmar takođe nije nastupio.

Nejmar je 2017. sam otkupio ugovor od Barselone tako što je španskoj La Ligi uplatio izlaznu klauzulu od 222 miliona evra, a nekoliko nezavisnih istraga upućivalo je na to da novac nije stigao sa računa Pari sen Žermena, već da se radilo o svojevrsnom i nekažnjenom finansijskom dopingu.

Međutim, UEFA i FIFA nikada nisu potvrdile niti demantovale tvrdnje da je država Katar preko fondacije "QSI", u čijem je vlasništvu i Pari sen Žermen, finansirala ceo projekat kroz ugovor sa kapitenom brazilske reprezentacije o promovisanju FIFA svetskog prvenstva, koje će 2022. biti održano u toj zemlji.

Nejmar je postigao 51 gol na 58 utakmica za PSŽ, osvojio dve titule, Kup i Liga kup, ali završavao takmičenje u osmini finala Lige šampiona uz dve ozbiljne i par mističnih povreda u presudnim periodima sezona. Za Svetsko prvenstvo u Rusiji oporavio se u poslednji čas, ali je preskočio nedavnu Kopa Ameriku u rodnom Brazilu zbog povrede zadobijene u jeku optužbi za silovanje.

Liga 1 startovala je u petak uveče ubedljivom pobedom Liona u Monaku, rezultatom 0:3.

PSŽ dočekuje Nim u nedelju od 21 čas na "Parku prinčeva".

Barselona se nudi celo leto, ali Naser Al-Kelaifi vrda koliko god može. A kad se u priču uključio i Real, nakon što je ostao bez Pola Pogbe, situacija se ozbiljno zakuvala. I nije samo novinarski aber, sportski direktor Pari Sen Žermena Leonardo potvrdio je da Nejmar neće konkurisati za nedeljni meč sa Nimom, jer klub pregovara o njegovoj prodaji.

Istina, nije Leonardo želeo da kaže da li je u pitanju Barsa ili Real – ili i jedni i drugi – ali nešto se tu kuva. Posebno ako znamo da je Nejmar na početak priprema Svetaca okasnio “samo“ nedelju dana, a da tokom priprema nije odigrao ni minut.

“Iskreno, nisu samo glasine. Pregovaramo i videćemo šta će se desiti“, rekao je Leonardo na konferenciji za novinare pred meč sa Nimom.

Takođe...

“Nije ni fizički spreman za meč. Ali bitnije je to što moramo da definišemo budućnost. A pregovori su u toku. Ranije ih nije bilo, sada su aktuelni. Pregovori su uznapredovali. To međutim ne tnači da je sve dogovoreno. Ali moramo da znamo da li ostaje ili ide“, kaže Leonardo.

Šef struke Tomas Tuhel može samo da strpljivo čeka. Ovo prevazilazi njegove ingerencije.

“Ja sam trener, sa Nejmarom razgovaram samo o treningu. Pride, još je rovit od udaraca koje je primio u petak, kao i u subotu. Nije imao punu nedelju treninga sa ekipom i zato ne može da igra protiv Nima“, rekao je Nemac.

Ništa konkretno, mada je bilo primetno da je mnogo lakši na pohvala bio kada je govorio o Kilijanu Mbapeu, koga je nazvao Pari Sen Žermenovim ključnim igračem. Nejmaru se nije dopadalo ni kada je bio u senci Lionela Mesija. Kamoli sad ovo...

“Imam dobar odnos sa Kilijanom. On je zvezda, ali ga ne gledam tako. On je prosto moj igrač i srećan sam što je sa nama. Samo mislim o načinima na koji će nam on doneti još golova i asistencija. I Kilijan želi odgovornost. Spreman je za nju. Veoma je zreo. On je ključan za nas. Mnogo očekujem od njega i on to zna“

Inače, protiv Pari Sen Žermena Tuhel neće moći da računa ni na Andera Ereru, letnje pojačanje koje je ranije ove nedelje zadobilo povredu lista zbog koje će pauzirati oko mesec dana.

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar