Саво: Асанових 45 минута доста говори и о нама, Србима!

Саво о Асану: Европски играчи не би могли тако! Партизанов тренер сликовито објаснио уклапање Јапанца у свој тим.  “Да је било који играч са ових простора паузирао два или три месеца не би био у стању да одигра ни ових 45 минута“, каже Партизанов тренер пред гостовање у Крушевцу.

Фудбал 11.08.2019 | 09:16
Саво: Асанових 45 минута доста говори и о нама, Србима!
Јапански офанзивац Такума Асано (24) заблистао је на својој премијери у Партизановом дресу и у Хумској оставио одличан утисак у победи против Малатије.

Иако је из објективних разлога одиграо само други део меча, доскорашњи играч Арсенала дао је офанзиви црно-белих додатну брзину и "отворио" одбрану гостију до те мере да се може рећи да су примили "само" три гола.

У суботу поподне, током најаве утакмице против Напретка у Крушевцу (недеља, 19 часова, ТВ Арена спорт), Партизанов тренер Саво Милошевић био је упитан колико је Асано тренутно спреман и да ли је заблистао против турског тима "на свежину".

"Ово је било првих 45 минута, није на свежину. На сву срећу, он је као што знате Јапанац и то доста говори о профилу личности и о његовом професионализму. Било који наш играч, чак и играч са европских простора који не одигра меч два или три месеца не би био у стању да игра ни тих 45 минута. Бар не на том нивоу", изјавио је Милошевић.

Ипак, стручни штаб ће очекивано "дозирати" Јапанчеве наступе у наредном периоду. У склопу тога, може се очекивати да и у недељу не одигра цео меч.

"Морамо да водимо рачуна. И њему ће бити потребно време да подигне такмичарски ритам и да са 45 пређе на 60, па на 90 минута. Не смемо да га префорсирамо брзо, а имамо веома битну утакмицу у четвртак. Користићемо га и видећемо у којој мери. И он је добио ударац и има добар подлив на стопалу, али добро...", додао је тренер црно-белих.

Последњи пут можда на јесен 2017. када је Мирослав Ђукић довео црно-беле до нокаут фазе Лиге Европе. А можда ни тада, јер је заостатак за Црвеном звездом већ био толики да ни европски успеси нису могли да их замаскирају. Дакле, пуне две године чекају у Хумској да се навијачи одобровоље. Да се уместо критика са трибина зачују овације. Саво Милошевић је овог лета успео да потпуно преокрене амбијент на црно-белој страни Топчидерског брда. Али свестан је и Партизанов шеф струке да та еуфорична подршка зависи искључиво од резултата, па на конференцији за новинаре уочи гостовања код Напретка у Крушевцу трезвено говори да је сезона тек на почетку.

Са сајта Спортске.нет...

“То је традиционална прича, Партизанови навијачи су захтевни. Ми смо сезону завршили релативно успешно, што је донело неко интересовање. Па смо релативно добро почели сезону, па је публика стидљиво почела да се занима, па смо избацили Конахс Ки, па је онда кренуло занимање, па Мачва... и тако. Али, то је нешто што није ново. Партизанова публика пре подршке тражи неке ствари од екипе, тражи да види како играте и шта нудите. Ова еуфорија и ово занимање публике ми је разумљиво и схватљиво и оно ће ићи док ми будемо играли добро или се побољшавали. А то је, на крају крајева, поштено и добро", чврсто стоји на земљи Милошевић.

За ту еуфорију међу навијачима посебно су заслужни и странци у црно-белом тиму. Сејдуба Сума игра као препорођен. Умар Садик се већ увукао под кожу Партизановим присталицама. Посебно занимљив трибини ипак је Јапанац Такума Асано, који је већ на дебију против Малатије импресионирао већину љубитеља фудбала. Није мала ствар имајући у виду да је Асано у Партизан дошао ни пуних седам дана раније, те да је последњи такмичарски меч одиграо још у марту као играч Хановера.

"То је било првих 45 минута. И није на свежину. Он је, као што знате, Јапанац. То доста говори и о нама. Да је било који играч са ових простора паузирао два-три месеца не би био у стању да одигра ни ових 45 минута. Али морамо да водимо рачуна да он подиже свој такмичарски ритам, не смемо да га префосирамо брзо", каже Милошевић.

Сад мало и о данашњем мечу. Претходних сезона Напредак је био можда и најнеугоднији ривал за црно-беле. Мада више нема на клупи Милорада Косановића, а црна серија од три пораза Чарапана, према Милошевићевим речима, може да буде меч са две оштрице.

"Све су то ствари које могу да нас заварају. Много ствари се променило, почев од тренера, преко играча. То што су изгубили три утакмице не мора ништа да значи. Против Војводине сам гледао и то је могло да оде у другом смеру. Против Инђије такође. Стицај околности је што је Напредак изгубио три утакмице, а то је оно што је можда отежавајућа околност по нас".

Без обзира на то, за Партизан само три бода долазе у обзир. За Милошевића ни добар резултат није довољан. Више пута је већ говорио, он жели да се екипа подиже из меча у меч. И да исправља ствари које шеф види као потенцијално погубне.

“Не смемо да се опуштамо, стално то понављам играчима. Фудбал је такав да ако се у било ком тренутку било које утакмице опустите, обиће вам се о главу. Против Малатије смо одиграли 90 перфектних минута у овом моменту, можемо боље, али то је наш максимум у овом тренутку, а 10 минута смо пали с концентрацијом и одмах смо добили гол. Фудбал је такав да нема више изразитих фаворита. Напредак је последњих година традиционално непријатан по нас и ако ову утакмицу не будемо схватили озбиљно, имаћемо великих проблема", рекао је Милошевић, а пренеле Спортске.нет.

Извор: мондо.рс/моззартспорт/спортске. нет

Коментари / 0

Оставите коментар