Savo: Asanovih 45 minuta dosta govori i o nama, Srbima!

Savo o Asanu: Evropski igrači ne bi mogli tako! Partizanov trener slikovito objasnio uklapanje Japanca u svoj tim.  “Da je bilo koji igrač sa ovih prostora pauzirao dva ili tri meseca ne bi bio u stanju da odigra ni ovih 45 minuta“, kaže Partizanov trener pred gostovanje u Kruševcu.

Fudbal 11.08.2019 | 09:16
Savo: Asanovih 45 minuta dosta govori i o nama, Srbima!
Japanski ofanzivac Takuma Asano (24) zablistao je na svojoj premijeri u Partizanovom dresu i u Humskoj ostavio odličan utisak u pobedi protiv Malatije.

Iako je iz objektivnih razloga odigrao samo drugi deo meča, doskorašnji igrač Arsenala dao je ofanzivi crno-belih dodatnu brzinu i "otvorio" odbranu gostiju do te mere da se može reći da su primili "samo" tri gola.

U subotu popodne, tokom najave utakmice protiv Napretka u Kruševcu (nedelja, 19 časova, TV Arena sport), Partizanov trener Savo Milošević bio je upitan koliko je Asano trenutno spreman i da li je zablistao protiv turskog tima "na svežinu".

"Ovo je bilo prvih 45 minuta, nije na svežinu. Na svu sreću, on je kao što znate Japanac i to dosta govori o profilu ličnosti i o njegovom profesionalizmu. Bilo koji naš igrač, čak i igrač sa evropskih prostora koji ne odigra meč dva ili tri meseca ne bi bio u stanju da igra ni tih 45 minuta. Bar ne na tom nivou", izjavio je Milošević.

Ipak, stručni štab će očekivano "dozirati" Japančeve nastupe u narednom periodu. U sklopu toga, može se očekivati da i u nedelju ne odigra ceo meč.

"Moramo da vodimo računa. I njemu će biti potrebno vreme da podigne takmičarski ritam i da sa 45 pređe na 60, pa na 90 minuta. Ne smemo da ga preforsiramo brzo, a imamo veoma bitnu utakmicu u četvrtak. Koristićemo ga i videćemo u kojoj meri. I on je dobio udarac i ima dobar podliv na stopalu, ali dobro...", dodao je trener crno-belih.

Poslednji put možda na jesen 2017. kada je Miroslav Đukić doveo crno-bele do nokaut faze Lige Evrope. A možda ni tada, jer je zaostatak za Crvenom zvezdom već bio toliki da ni evropski uspesi nisu mogli da ih zamaskiraju. Dakle, pune dve godine čekaju u Humskoj da se navijači odobrovolje. Da se umesto kritika sa tribina začuju ovacije. Savo Milošević je ovog leta uspeo da potpuno preokrene ambijent na crno-beloj strani Topčiderskog brda. Ali svestan je i Partizanov šef struke da ta euforična podrška zavisi isključivo od rezultata, pa na konferenciji za novinare uoči gostovanja kod Napretka u Kruševcu trezveno govori da je sezona tek na početku.

Sa sajta Sportske.net...

“To je tradicionalna priča, Partizanovi navijači su zahtevni. Mi smo sezonu završili relativno uspešno, što je donelo neko interesovanje. Pa smo relativno dobro počeli sezonu, pa je publika stidljivo počela da se zanima, pa smo izbacili Konahs Ki, pa je onda krenulo zanimanje, pa Mačva... i tako. Ali, to je nešto što nije novo. Partizanova publika pre podrške traži neke stvari od ekipe, traži da vidi kako igrate i šta nudite. Ova euforija i ovo zanimanje publike mi je razumljivo i shvatljivo i ono će ići dok mi budemo igrali dobro ili se poboljšavali. A to je, na kraju krajeva, pošteno i dobro", čvrsto stoji na zemlji Milošević.

Za tu euforiju među navijačima posebno su zaslužni i stranci u crno-belom timu. Sejduba Suma igra kao preporođen. Umar Sadik se već uvukao pod kožu Partizanovim pristalicama. Posebno zanimljiv tribini ipak je Japanac Takuma Asano, koji je već na debiju protiv Malatije impresionirao većinu ljubitelja fudbala. Nije mala stvar imajući u vidu da je Asano u Partizan došao ni punih sedam dana ranije, te da je poslednji takmičarski meč odigrao još u martu kao igrač Hanovera.

"To je bilo prvih 45 minuta. I nije na svežinu. On je, kao što znate, Japanac. To dosta govori i o nama. Da je bilo koji igrač sa ovih prostora pauzirao dva-tri meseca ne bi bio u stanju da odigra ni ovih 45 minuta. Ali moramo da vodimo računa da on podiže svoj takmičarski ritam, ne smemo da ga prefosiramo brzo", kaže Milošević.

Sad malo i o današnjem meču. Prethodnih sezona Napredak je bio možda i najneugodniji rival za crno-bele. Mada više nema na klupi Milorada Kosanovića, a crna serija od tri poraza Čarapana, prema Miloševićevim rečima, može da bude meč sa dve oštrice.

"Sve su to stvari koje mogu da nas zavaraju. Mnogo stvari se promenilo, počev od trenera, preko igrača. To što su izgubili tri utakmice ne mora ništa da znači. Protiv Vojvodine sam gledao i to je moglo da ode u drugom smeru. Protiv Inđije takođe. Sticaj okolnosti je što je Napredak izgubio tri utakmice, a to je ono što je možda otežavajuća okolnost po nas".

Bez obzira na to, za Partizan samo tri boda dolaze u obzir. Za Miloševića ni dobar rezultat nije dovoljan. Više puta je već govorio, on želi da se ekipa podiže iz meča u meč. I da ispravlja stvari koje šef vidi kao potencijalno pogubne.

“Ne smemo da se opuštamo, stalno to ponavljam igračima. Fudbal je takav da ako se u bilo kom trenutku bilo koje utakmice opustite, obiće vam se o glavu. Protiv Malatije smo odigrali 90 perfektnih minuta u ovom momentu, možemo bolje, ali to je naš maksimum u ovom trenutku, a 10 minuta smo pali s koncentracijom i odmah smo dobili gol. Fudbal je takav da nema više izrazitih favorita. Napredak je poslednjih godina tradicionalno neprijatan po nas i ako ovu utakmicu ne budemo shvatili ozbiljno, imaćemo velikih problema", rekao je Milošević, a prenele Sportske.net.

Izvor: mondo.rs/mozzartsport/sportske. net

Komentari / 0

Ostavite komentar