Саво: Партизанова публика је захтјевна, то је ОК!

"Навијачи траже да виде неке ствари пре него што дају подршку. И то је поштено и фер", рекао је шеф струке црно-белих о задовољству трибина добрим почетком сезоне.

Фудбал 10.08.2019 | 21:58
Саво: Партизанова публика је захтјевна, то је ОК!
После одличног наступа у победи против Малатије на почетку двомеча Лиге Европе, Партизан се пребацује на суперлигашки колосек, где га чека тешко гостовање.

У недељу, од 19 часова, уз директан пренос на ТВ Арена спорт, екипа Саве Милошевића играће у Крушевцу против Напретка, са јасном амбицијом да продужи низ тријумфа на шесту победу заредом.

Најављујући тај меч, шеф струке црно-белих нагласио је значај гостовања.

"У најкраћем, ово је још једна утакмица у низу. Долази у јако тешком тренутку, после велике потрошње у сусрету против Малатије, али на то се полако навикавамо и не можемо користити као оправдање. И у разговору са играчима у претходних 10 дана рекао сам да је лига исто толико битна, ако не и битнија од онога што радимо у Европи и морамо да имамо максималну мобилност и озбиљност за домаћа такмичења. Такав приступ тражићу и у недељу", изјавио је Милошевић на конференцији у Спортском центру "Телеотпик".

Упитан за велике промене у Напретку и лош почетак сезоне "чарапана" (три пораза и гол разлика 0:4), млади тренер рекао је да ти подаци не иду корист његовом тиму. Напротив.

"Све су то ствари које могу да нас заварају. Промена тренера, пет-шест играча, порази у три утакмице не морају да значе много. Утакмицу против Војводине сам гледао и могла је да оде у другом смеру. И против Инђије је могло да оде у другом смеру. Напредак је изгубио три утакмице стицајем околности и то је за нас отежавајућа околност, а не олакшавајућа".

Према његовим речима, неће бити великих изненађења у саставу. Подразумева се да Бојан Остојић неће конкурисати за меч...

"Као што претпостављате, Остојић сутра сигурно неће бити у тиму због повреде. Вероватно ћемо одмарати Шћекића. Сви остали су у комбинацији. Као што знате, тим нећу рећи данас", завршио је уводни део конференције уз осмех.

Партизанов тренер упитан је за изјаву свог колеге са клупе Мачве Дарка Тешовића, који је у прошлом колу после убедљивог пораза у Хумској рекао да Шапчани "нису довољно поштовали црно-беле".

"Поштовање је једна ствар, а страх сасвим друга. Ако је само поштовање, онда ће њихов приступ бити још озбиљнији када буду долазили на ред да играју са нама. То ће и код нас захтевати мобилност. Не смемо да се опуштамо. Фудбал је данас такав да ако у било ком моменту утакмице помислите да ће бити лако, то ће вам се обити о главу".

Ту тезу Милошевић је објаснио посебним примером.

"Даћу вам детаљ из последње утакмице, против Малатије, где смо практично одиграли 90 перфектних минута у овом моменту, а у десет секунди смо пали са концентрацијом и одмах смо добили гол, јер смо направили три грешке у низу. Можете да замислите какву ћете цену платити ако у било којој утакмици нисте припремљени у првих 10 или 15 минута, а камоли у оваквој ситуацији од 10 секунди".

"Више нема изразитих фаворита и изразито лоших екипа - ни на европском нивоу, ни у нашој лиги и ако немате озбиљан приступ имаћете проблем сигурно. Ко размишља да данас може да добије лако фудбалску утакмицу, тај је у великој заблуди".

Његов тим је у тој утакмици примио један, али је дао три гола.

"Радује ме чињеница да смо постигли три гола и да ми је неко рекао да ћемо постићи толико, а да ћу бити и даље незадовољан реализацијом, рекао бих му да је луд. Чудне ствари носи фудбал из утакмице у утакмицу. Пре тога смо се мучили да дамо један и на нашу срећу било нам је довољно да победимо, а мучили смо се да дамо други иако смо улазили у сијасет прилика и долазили у ситуације да дамо други. Сад смо постигли три гола и опет смо незадовољни, али то је фудбал".

Колико је тешко психолошки припремити тим за Суперлигу након тријумфа?

"Није уопште тешко. Ни мени, а ни играчима. Тешко би било да је 1:3. Тад би мени било тешко, а њима би било мука. Ко нема жељу да опет изађе на терен и игра, онда смо у озбиљном проблему".

За крај, Милошевић је упитан да чињеницу да је Партизан опет у моди и да навијачи овог лета поново ишчекују утакмице свог тима да виде голове и добар фудбал.

"Избећи ћу да причам о себи, али то је прича која је традиционална у Партизану. Партизанови навијачи су јако захтевни и пратиће екипу у зависности од тога како иду резултати. Завршили смо прошлу сезону релативно успешно, па је то допрло до њих. Па смо почели ову сезону стидљиво добро са резултатима, па су почели да се мало занимају. Па смо прошли Велшане, па су рекли да није лоше толико. Па смо добили Мачву и тако... Није то ново. Партизанова публика је захтевна, пре подршке тражи да види неке ствари од екипе да би пружила подршку. И то је мени поштено и фер. не волим реч еуфорија, али ово занимање публике за оно што ми радимо је разумљиво и схватљиво и ићи ће до те мере у којој будемо играли добро или се чак побољшавали. На крају крајева, то је и поштено", додао је шеф струке црно-белих.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар