Savo: Partizanova publika je zahtjevna, to je OK!

"Navijači traže da vide neke stvari pre nego što daju podršku. I to je pošteno i fer", rekao je šef struke crno-belih o zadovoljstvu tribina dobrim početkom sezone.

Fudbal 10.08.2019 | 21:58
Savo: Partizanova publika je zahtjevna, to je OK!
Posle odličnog nastupa u pobedi protiv Malatije na početku dvomeča Lige Evrope, Partizan se prebacuje na superligaški kolosek, gde ga čeka teško gostovanje.

U nedelju, od 19 časova, uz direktan prenos na TV Arena sport, ekipa Save Miloševića igraće u Kruševcu protiv Napretka, sa jasnom ambicijom da produži niz trijumfa na šestu pobedu zaredom.

Najavljujući taj meč, šef struke crno-belih naglasio je značaj gostovanja.

"U najkraćem, ovo je još jedna utakmica u nizu. Dolazi u jako teškom trenutku, posle velike potrošnje u susretu protiv Malatije, ali na to se polako navikavamo i ne možemo koristiti kao opravdanje. I u razgovoru sa igračima u prethodnih 10 dana rekao sam da je liga isto toliko bitna, ako ne i bitnija od onoga što radimo u Evropi i moramo da imamo maksimalnu mobilnost i ozbiljnost za domaća takmičenja. Takav pristup tražiću i u nedelju", izjavio je Milošević na konferenciji u Sportskom centru "Teleotpik".

Upitan za velike promene u Napretku i loš početak sezone "čarapana" (tri poraza i gol razlika 0:4), mladi trener rekao je da ti podaci ne idu korist njegovom timu. Naprotiv.

"Sve su to stvari koje mogu da nas zavaraju. Promena trenera, pet-šest igrača, porazi u tri utakmice ne moraju da znače mnogo. Utakmicu protiv Vojvodine sam gledao i mogla je da ode u drugom smeru. I protiv Inđije je moglo da ode u drugom smeru. Napredak je izgubio tri utakmice sticajem okolnosti i to je za nas otežavajuća okolnost, a ne olakšavajuća".

Prema njegovim rečima, neće biti velikih iznenađenja u sastavu. Podrazumeva se da Bojan Ostojić neće konkurisati za meč...

"Kao što pretpostavljate, Ostojić sutra sigurno neće biti u timu zbog povrede. Verovatno ćemo odmarati Šćekića. Svi ostali su u kombinaciji. Kao što znate, tim neću reći danas", završio je uvodni deo konferencije uz osmeh.

Partizanov trener upitan je za izjavu svog kolege sa klupe Mačve Darka Tešovića, koji je u prošlom kolu posle ubedljivog poraza u Humskoj rekao da Šapčani "nisu dovoljno poštovali crno-bele".

"Poštovanje je jedna stvar, a strah sasvim druga. Ako je samo poštovanje, onda će njihov pristup biti još ozbiljniji kada budu dolazili na red da igraju sa nama. To će i kod nas zahtevati mobilnost. Ne smemo da se opuštamo. Fudbal je danas takav da ako u bilo kom momentu utakmice pomislite da će biti lako, to će vam se obiti o glavu".

Tu tezu Milošević je objasnio posebnim primerom.

"Daću vam detalj iz poslednje utakmice, protiv Malatije, gde smo praktično odigrali 90 perfektnih minuta u ovom momentu, a u deset sekundi smo pali sa koncentracijom i odmah smo dobili gol, jer smo napravili tri greške u nizu. Možete da zamislite kakvu ćete cenu platiti ako u bilo kojoj utakmici niste pripremljeni u prvih 10 ili 15 minuta, a kamoli u ovakvoj situaciji od 10 sekundi".

"Više nema izrazitih favorita i izrazito loših ekipa - ni na evropskom nivou, ni u našoj ligi i ako nemate ozbiljan pristup imaćete problem sigurno. Ko razmišlja da danas može da dobije lako fudbalsku utakmicu, taj je u velikoj zabludi".

Njegov tim je u toj utakmici primio jedan, ali je dao tri gola.

"Raduje me činjenica da smo postigli tri gola i da mi je neko rekao da ćemo postići toliko, a da ću biti i dalje nezadovoljan realizacijom, rekao bih mu da je lud. Čudne stvari nosi fudbal iz utakmice u utakmicu. Pre toga smo se mučili da damo jedan i na našu sreću bilo nam je dovoljno da pobedimo, a mučili smo se da damo drugi iako smo ulazili u sijaset prilika i dolazili u situacije da damo drugi. Sad smo postigli tri gola i opet smo nezadovoljni, ali to je fudbal".

Koliko je teško psihološki pripremiti tim za Superligu nakon trijumfa?

"Nije uopšte teško. Ni meni, a ni igračima. Teško bi bilo da je 1:3. Tad bi meni bilo teško, a njima bi bilo muka. Ko nema želju da opet izađe na teren i igra, onda smo u ozbiljnom problemu".

Za kraj, Milošević je upitan da činjenicu da je Partizan opet u modi i da navijači ovog leta ponovo iščekuju utakmice svog tima da vide golove i dobar fudbal.

"Izbeći ću da pričam o sebi, ali to je priča koja je tradicionalna u Partizanu. Partizanovi navijači su jako zahtevni i pratiće ekipu u zavisnosti od toga kako idu rezultati. Završili smo prošlu sezonu relativno uspešno, pa je to doprlo do njih. Pa smo počeli ovu sezonu stidljivo dobro sa rezultatima, pa su počeli da se malo zanimaju. Pa smo prošli Velšane, pa su rekli da nije loše toliko. Pa smo dobili Mačvu i tako... Nije to novo. Partizanova publika je zahtevna, pre podrške traži da vidi neke stvari od ekipe da bi pružila podršku. I to je meni pošteno i fer. ne volim reč euforija, ali ovo zanimanje publike za ono što mi radimo je razumljivo i shvatljivo i ići će do te mere u kojoj budemo igrali dobro ili se čak poboljšavali. Na kraju krajeva, to je i pošteno", dodao je šef struke crno-belih.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar