ПЛ: Манчестер сити "самљео" Вест Хем!

Фудбалери Манчестер ситија победили су Вест Хем са 5:0 на гостовању у Лондону у првом колу Премијер лиге.  Мајк Дин малтретирао ВАР, Сити малтретирао Вест Хем! Харизматични арбитар остварио се у новој улози на "Лондон стадиону", са ког је послат аутентичан одговор Ливерпулу за ону "четворку" за полувреме синоћ на "Енфилду". Хет-трик Стерлинга.  

Фудбал 10.08.2019 | 19:42
ПЛ: Манчестер сити "самљео" Вест Хем!
Шампион лагано растерао балончиће - пуче петарда, хет-трик Стерлинга! Манчестер Сити са лакоћом до три бгода на старту Премијер лиге - 0:5!

Интересантан дуел одиграли су "Грађани и Чекићари" и гости су остварили сасвим заслужену победу у утакмици у којој су били неупоредиво бољи противник.

Низале су се шансе за изабранике Пепа Гвардиоле у првих 20ак минута, Ријад Махрез је имао два веома добра ударца која је Фабијански успео да одбрани, а у једном моменту је Давид Силва "скинуо" лопту с главе Махрезу.

Ипак од 25. минута утакмице могли су да се радују навијачи Ситија пошто је Габријел Жесус после једне гужве у казненом простору Вест Хема успео да из петерца погоди мрежу и доведе Сити у вођство од 1:0, резултат којим се прво полувреме и завршило.

У других 45 минута, видели смо мање-више исту ситуацију на терену. Вест Хем је деловао инфериорније иако је и сам имао неколико солидних прилика за постизање гола. Ипак, само 6 минута по почетку другог полувремена Рахим Стерлинг је постигао погодак и повисио на 2:0.

Недуго потом, Стерлинг је асистирао Габриелу Жесусу који није имао тежак задатак да постигне гол, али је ВАР технологијом донета одлука да је била недозвољена позиција и погодак је поништен.

Чичарито је имао веома лепу прилику да постигне први гол Вест Хема у новој сезони, али је Едуардо одбранио оба његова покушаја и сачувао мрежу "Грађана". Убрзо је стигла казна, пошто се Стерлинг сјајно убацио, добио правовремени пас и постигао трећи гол на утакмици.

У 83. минуту утакмице, досуђен је једанаестерац за Манчестер сити када је Диоп у казненом простору оборио Ријада Махреза. Агуеро га је врло лоше извео, али је пенал поновљен пошто Фабијански није стајао на линији већ мало испред и други пут Агуеро није грешио.

То ипак није био коначан резултат, пошто је у другом минуту судијске надокнаде Рахим Стерлинг по пети пут затресао мрежу "Чекићара" и тако комплетирао "хет-трик" у првом колу Премијер лиге.

Отприлике 15 сати након што је Ливерпул "четворком" за полувреме против Норича означио почетак нове маратонске трке за титулу шампиона Енглеске, бранилац трофеја одговорио је на свој начин у престоници у којој се Мајк Дин остварио у новој улози.

Харизматични арбитар уживао је у могућностима ВАР технологије, поништио гол Габријела Жезуса због офсајда Рахима Стерлинга "за раме", па признао погодак Стерлинга на пас Ријада Махреза у ситуацији која је више "личила" на офсајд, да би на крају чак "терао мак на конац" до тачке у којој је поништио Лукашу Фабијанском одбрањени једанаестерац, јер је и ту прецизна камера могла да види како је Пољак искорачио пре него што ће Серхио Агуеро право са клупе траљаво пуцати са 11 метара.

Из бонус покушаја, "Кун" је променио страну, голман није.

Пре и после тога, постава Пепа Гвардиоле са Родријем на "позицији Фернандиња" размонтирала је екипу његовог претходника на "Етихаду", господина Мануела Пелегринија, уз хет-трик разиграног Стерлинга.

У другој утакмици 1. кола Премијер лиге 2019/20: Вест хем - Манчестер сити 0:5 (0:1).

Лепа сцена као и увек када је Вест Хем домаћин. Почетак Премијер лиге, шампион Манчестер Сити у гостима. Све је било идеално по домаћина осим на крају резултата. Испоставило се да су Грађани из Манчестера лагано прошетали Лондоном, постигли голове на време и успели да упишу убедљива прва три бода у походу на одбрану титуле - 0:5 (0:1). Врло је то било сигурно, али делује да код Ситија има још луфта и да може још боље од овога. Рахим Стерлинг је блистао са три дата гола.

Сити је изашао на терен и окружен традиционалним Вест Хемовим балончићима почео да поставља игру на свој начин. Врло брзо их је растерао доминацијом, а навијачима спустио оптимизам. Посед лопте је био ту, бекови су ишли високо, тако да је после почетне храбре игре Чекићара тим Пепа Гвардиоле преузео конце.

Игра до ноге, из брзог Стерлинга по левој и техничара Мареза по другој страни. Управо је Марез ушао у првих неколико шанси, али је траљаво шутирао што је мало изнервирало Гвардиолу. Сити није упадао ни у какву журбу стрпљиво је настављао да гради акције, неретко и од самог голмана Едерсона, а све је донело резултат у 25. минуту.

Брз напад по десној страни развио се уз велику брзину Кајла Вокера, после спринта Вокер је заврнуо у шеснаестерац, а тамо се најбоље снашао Габријел Жезус. Само је поставио ногу и Сити је имао предност. У први мах се чинило да је у питању аутогол, али се на крају испоставило да је Жезус био бржи од директних чувара и да их је насамарио.

Не може се рећи да је Сити нешто посебно одиграо у првом полувремену, али је заслужено стигао до предности која му је обећавала за нијансу лакши посао у наставку меча.

Гвардиола је од почетка играо са Жезусом у нападу, Агуеро је остао на клупи као и Бернардо Силва, а могли су навијачи Ситија први пут да виде новопридошлог Родрија на делу у Премијер лиги. Исто важи и за присталице Чекићара са Себастијаном Алеом.

Е, ако у првом полувремену Сити играо с неких 50 одсто снаге, у других 45 је почео да меље баш онако како само он зна.

Прво је повукао Кевин Де Брујне кроз, средину, одиграо до Стерлинга, а овом је преостало само да реализује зицер. Шутирао је левом ногом кроз ноге Фабијанског и тако је Сити стигао до сигурне предности.

Недуго потом је Сити дао и трећи гол, али је тај погодак поништен после гледања ВАР-а. Центиметри су ту одлучивали, али је на крају досуђен офсајд.

После тога је Вест Хем схвативши да нема шта да изгуби кренуо мало оштрије да игра, имао је и шансу после једног прекида, али је Сити и даље био недодирљив све до 72. минута када су Чекићари имали добре шансе, али је Едерсон добро интервенисао.

И баш тада је Марез проиграо Стерлинга, овај постигао гол, ВАР показао да је то био гол и ту је прича око ове утакмице завршена. Чак је до краја и Серхио Агуеро промашио пенал, али је добио поново шансу да шутира и искористио ју је. Потом је Стерлинг стигао до хет-трика.

Јуче Ливерпул убедљив, данас Сити, јасно је ко ће водити главну реч у борби за титулу и ове сезоне...

Вест хем: Фабијански – Фредерикс, Балбуена, Диоп, Кресвел – Вилшер (од 56. Снодграс), Рајс – Андерсон (од 66. Чичарито), Ланцини, Антонио (од 46. Форналс) – Алер.

Манчестер сити: Едерсон – Вокер, Стонс, Лапорт, Зинченко – Де Брујне (од 79. Фоден), Родри, Д. Силва (од 79. Гундоган) – Махрез, Жезус (од 69. Агуеро), Стерлинг.

Титуле првака Енглеске: Манчестер јунајтед 20, Ливерпул 18, Арсенал 13, Евертон 9, Астон вила 7, Сандерленд 6, Манчестер сити 6, Челси 6, Њукасл 5, Шефилд венздеј 4, Вулверхемптон 3, Лидс јунајтед 3, Хадерсфилд 3, Блекбурн 3, Престон 2, Тотенхем 2, Дерби каунти 2, Портсмут 2, Шефилд јунајтед 1, Вест бромвич албион 1, Ипсвич Таун 1, Нотингем форест 1, Лестер сити 1.

Извор: Б92/мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар