PL: Mančester siti "samljeo" Vest Hem!

Fudbaleri Mančester sitija pobedili su Vest Hem sa 5:0 na gostovanju u Londonu u prvom kolu Premijer lige.  Majk Din maltretirao VAR, Siti maltretirao Vest Hem! Harizmatični arbitar ostvario se u novoj ulozi na "London stadionu", sa kog je poslat autentičan odgovor Liverpulu za onu "četvorku" za poluvreme sinoć na "Enfildu". Het-trik Sterlinga.  

Fudbal 10.08.2019 | 19:42
PL: Mančester siti "samljeo" Vest Hem!
Šampion lagano rasterao balončiće - puče petarda, het-trik Sterlinga! Mančester Siti sa lakoćom do tri bgoda na startu Premijer lige - 0:5!

Interesantan duel odigrali su "Građani i Čekićari" i gosti su ostvarili sasvim zasluženu pobedu u utakmici u kojoj su bili neuporedivo bolji protivnik.

Nizale su se šanse za izabranike Pepa Gvardiole u prvih 20ak minuta, Rijad Mahrez je imao dva veoma dobra udarca koja je Fabijanski uspeo da odbrani, a u jednom momentu je David Silva "skinuo" loptu s glave Mahrezu.

Ipak od 25. minuta utakmice mogli su da se raduju navijači Sitija pošto je Gabrijel Žesus posle jedne gužve u kaznenom prostoru Vest Hema uspeo da iz peterca pogodi mrežu i dovede Siti u vođstvo od 1:0, rezultat kojim se prvo poluvreme i završilo.

U drugih 45 minuta, videli smo manje-više istu situaciju na terenu. Vest Hem je delovao inferiornije iako je i sam imao nekoliko solidnih prilika za postizanje gola. Ipak, samo 6 minuta po početku drugog poluvremena Rahim Sterling je postigao pogodak i povisio na 2:0.

Nedugo potom, Sterling je asistirao Gabrielu Žesusu koji nije imao težak zadatak da postigne gol, ali je VAR tehnologijom doneta odluka da je bila nedozvoljena pozicija i pogodak je poništen.

Čičarito je imao veoma lepu priliku da postigne prvi gol Vest Hema u novoj sezoni, ali je Eduardo odbranio oba njegova pokušaja i sačuvao mrežu "Građana". Ubrzo je stigla kazna, pošto se Sterling sjajno ubacio, dobio pravovremeni pas i postigao treći gol na utakmici.

U 83. minutu utakmice, dosuđen je jedanaesterac za Mančester siti kada je Diop u kaznenom prostoru oborio Rijada Mahreza. Aguero ga je vrlo loše izveo, ali je penal ponovljen pošto Fabijanski nije stajao na liniji već malo ispred i drugi put Aguero nije grešio.

To ipak nije bio konačan rezultat, pošto je u drugom minutu sudijske nadoknade Rahim Sterling po peti put zatresao mrežu "Čekićara" i tako kompletirao "het-trik" u prvom kolu Premijer lige.

Otprilike 15 sati nakon što je Liverpul "četvorkom" za poluvreme protiv Noriča označio početak nove maratonske trke za titulu šampiona Engleske, branilac trofeja odgovorio je na svoj način u prestonici u kojoj se Majk Din ostvario u novoj ulozi.

Harizmatični arbitar uživao je u mogućnostima VAR tehnologije, poništio gol Gabrijela Žezusa zbog ofsajda Rahima Sterlinga "za rame", pa priznao pogodak Sterlinga na pas Rijada Mahreza u situaciji koja je više "ličila" na ofsajd, da bi na kraju čak "terao mak na konac" do tačke u kojoj je poništio Lukašu Fabijanskom odbranjeni jedanaesterac, jer je i tu precizna kamera mogla da vidi kako je Poljak iskoračio pre nego što će Serhio Aguero pravo sa klupe traljavo pucati sa 11 metara.

Iz bonus pokušaja, "Kun" je promenio stranu, golman nije.

Pre i posle toga, postava Pepa Gvardiole sa Rodrijem na "poziciji Fernandinja" razmontirala je ekipu njegovog prethodnika na "Etihadu", gospodina Manuela Pelegrinija, uz het-trik razigranog Sterlinga.

U drugoj utakmici 1. kola Premijer lige 2019/20: Vest hem - Mančester siti 0:5 (0:1).

Lepa scena kao i uvek kada je Vest Hem domaćin. Početak Premijer lige, šampion Mančester Siti u gostima. Sve je bilo idealno po domaćina osim na kraju rezultata. Ispostavilo se da su Građani iz Mančestera lagano prošetali Londonom, postigli golove na vreme i uspeli da upišu ubedljiva prva tri boda u pohodu na odbranu titule - 0:5 (0:1). Vrlo je to bilo sigurno, ali deluje da kod Sitija ima još lufta i da može još bolje od ovoga. Rahim Sterling je blistao sa tri data gola.

Siti je izašao na teren i okružen tradicionalnim Vest Hemovim balončićima počeo da postavlja igru na svoj način. Vrlo brzo ih je rasterao dominacijom, a navijačima spustio optimizam. Posed lopte je bio tu, bekovi su išli visoko, tako da je posle početne hrabre igre Čekićara tim Pepa Gvardiole preuzeo konce.

Igra do noge, iz brzog Sterlinga po levoj i tehničara Mareza po drugoj strani. Upravo je Marez ušao u prvih nekoliko šansi, ali je traljavo šutirao što je malo iznerviralo Gvardiolu. Siti nije upadao ni u kakvu žurbu strpljivo je nastavljao da gradi akcije, neretko i od samog golmana Edersona, a sve je donelo rezultat u 25. minutu.

Brz napad po desnoj strani razvio se uz veliku brzinu Kajla Vokera, posle sprinta Voker je zavrnuo u šesnaesterac, a tamo se najbolje snašao Gabrijel Žezus. Samo je postavio nogu i Siti je imao prednost. U prvi mah se činilo da je u pitanju autogol, ali se na kraju ispostavilo da je Žezus bio brži od direktnih čuvara i da ih je nasamario.

Ne može se reći da je Siti nešto posebno odigrao u prvom poluvremenu, ali je zasluženo stigao do prednosti koja mu je obećavala za nijansu lakši posao u nastavku meča.

Gvardiola je od početka igrao sa Žezusom u napadu, Aguero je ostao na klupi kao i Bernardo Silva, a mogli su navijači Sitija prvi put da vide novopridošlog Rodrija na delu u Premijer ligi. Isto važi i za pristalice Čekićara sa Sebastijanom Aleom.

E, ako u prvom poluvremenu Siti igrao s nekih 50 odsto snage, u drugih 45 je počeo da melje baš onako kako samo on zna.

Prvo je povukao Kevin De Brujne kroz, sredinu, odigrao do Sterlinga, a ovom je preostalo samo da realizuje zicer. Šutirao je levom nogom kroz noge Fabijanskog i tako je Siti stigao do sigurne prednosti.

Nedugo potom je Siti dao i treći gol, ali je taj pogodak poništen posle gledanja VAR-a. Centimetri su tu odlučivali, ali je na kraju dosuđen ofsajd.

Posle toga je Vest Hem shvativši da nema šta da izgubi krenuo malo oštrije da igra, imao je i šansu posle jednog prekida, ali je Siti i dalje bio nedodirljiv sve do 72. minuta kada su Čekićari imali dobre šanse, ali je Ederson dobro intervenisao.

I baš tada je Marez proigrao Sterlinga, ovaj postigao gol, VAR pokazao da je to bio gol i tu je priča oko ove utakmice završena. Čak je do kraja i Serhio Aguero promašio penal, ali je dobio ponovo šansu da šutira i iskoristio ju je. Potom je Sterling stigao do het-trika.

Juče Liverpul ubedljiv, danas Siti, jasno je ko će voditi glavnu reč u borbi za titulu i ove sezone...

Vest hem: Fabijanski – Frederiks, Balbuena, Diop, Kresvel – Vilšer (od 56. Snodgras), Rajs – Anderson (od 66. Čičarito), Lancini, Antonio (od 46. Fornals) – Aler.

Mančester siti: Ederson – Voker, Stons, Laport, Zinčenko – De Brujne (od 79. Foden), Rodri, D. Silva (od 79. Gundogan) – Mahrez, Žezus (od 69. Aguero), Sterling.

Titule prvaka Engleske: Mančester junajted 20, Liverpul 18, Arsenal 13, Everton 9, Aston vila 7, Sanderlend 6, Mančester siti 6, Čelsi 6, Njukasl 5, Šefild venzdej 4, Vulverhempton 3, Lids junajted 3, Hadersfild 3, Blekburn 3, Preston 2, Totenhem 2, Derbi kaunti 2, Portsmut 2, Šefild junajted 1, Vest bromvič albion 1, Ipsvič Taun 1, Notingem forest 1, Lester siti 1.

Izvor: B92/mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar