Готово је: Бајерн узео Перишића!

И успео да смањи откуп. . .  После две "стативе", Бајерн поентирао! Нико Ковач добио жељену замену за повређеног Санеа.

Фудбал 10.08.2019 | 20:22
Готово је: Бајерн узео Перишића!
Бајерн и Интер су се договорили око једногодишње позајмице за своту од 5 милиона евра и Бајерн ће имати право откупа у јулу 2020. године за цену 20.000.000 евра.

У првој рунди преговора цена је износила 30.000.000, док је за позајмицу Бајерн нудио 3.000.000, али су на крају две екипе пронашле заједнички језик.

Перишић се враћа у Бундеслигу након пуне четири године. Подсетимо, он је успешно носио дрес Волфзбурга, а пре тога и Борусије Дортмунд.

Није коме је намењено, него коме је суђено. 

Имао је Бајерн Минхен две жеље овог лета за позицију левог крила, али је на крају довео трећег играча.

Лерој Сане је био пред вратима Алијанц арене, међутим, повредио је колено играјући за Манчестер сити против Ливерпула у Суперкупу Енглеске и предстоји му пауза до пролећа, тако да су Баварци морали поново у потрагу.

Желели су и Хакима Зијеша, али је Мароканац одлучио да продужи уговор са Ајаксом.

После две "стативе", Бајерн је ипак поентирао. Ове суботе договорена је позајмица Ивана Перишића из Интера! 

Било је "затезања" у преговорима, јер је интер тражио од Немаца да гарантују да ће откупити Хрватов уговор на крају сезоне, на шта у Бајерну нису желели да пристану. На крају је подигнут износ позајмице на 5.000.000 евра, а откупна клаузула спуштена на 20.000.000 уколико Баварци буду желели да га задрже и по завршетку ове сезоне.

Перишић је пре доласка у Интер већ играо у Бундеслиге, прво за Борусију Дортмунд, а онда и Волфсбург.

Бајерн је за два дана завршио посао око ангажовања Ивана Перишића! Сада је сасвим извесно - Хрват ће бити привремено решење за леви бок Бавараца.

Немачки клуб неочекивано је доспео у врло незгодан положај због повреде Лероја Санеа, коме престоји чак седам месеци паузе. Румениге и Хенес имали су договор са Санеом и чекало се само коначно одобрење Манчестер Ситија. Чак је и његов лет за Минхен био заказан, а онда га је Гвардиола уврстио у стартних 11 против Ливерпула у Комјунити шилду и дошло је до озбиљне провреде предњих укрштених лигаманата. Бајерн није имао куд - морао је да откаже договор. 

У току јучерашњег дана успостављени су контакти са Интером и представницима Ивана Перишића. Проблем су била нека различита виђења, Италијани су хтели да у уговору стојали клаузула о обавезном откупу, Баварци ни да чују, да би се на крају нашли на пола пута - с повећањем цене за позајмицу, односно смањењем цифре за дефинитивни опциони откуп наредног лета.

Дакле, ситуација је следећа: Интер ће за 12 месеци зајма добити 5.000.000 евра и растеретити буџет (плату од 4.000.000 евра у потпуности преузима немачки клуб), а бајерн добија опцију куповине у јулу 2020. за 20.000.000 евра. У првој рунди преговора та цифра износила је 30.000.000, док је за позајмицу Бајерн нудио 3.000.000.

Извор: Б92/мондо.рс/моззартспорт  

Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар