Gotovo je: Bajern uzeo Perišića!

I uspeo da smanji otkup. . .  Posle dve "stative", Bajern poentirao! Niko Kovač dobio željenu zamenu za povređenog Sanea.

Fudbal 10.08.2019 | 20:22
Gotovo je: Bajern uzeo Perišića!
Bajern i Inter su se dogovorili oko jednogodišnje pozajmice za svotu od 5 miliona evra i Bajern će imati pravo otkupa u julu 2020. godine za cenu 20.000.000 evra.

U prvoj rundi pregovora cena je iznosila 30.000.000, dok je za pozajmicu Bajern nudio 3.000.000, ali su na kraju dve ekipe pronašle zajednički jezik.

Perišić se vraća u Bundesligu nakon pune četiri godine. Podsetimo, on je uspešno nosio dres Volfzburga, a pre toga i Borusije Dortmund.

Nije kome je namenjeno, nego kome je suđeno. 

Imao je Bajern Minhen dve želje ovog leta za poziciju levog krila, ali je na kraju doveo trećeg igrača.

Leroj Sane je bio pred vratima Alijanc arene, međutim, povredio je koleno igrajući za Mančester siti protiv Liverpula u Superkupu Engleske i predstoji mu pauza do proleća, tako da su Bavarci morali ponovo u potragu.

Želeli su i Hakima Ziješa, ali je Marokanac odlučio da produži ugovor sa Ajaksom.

Posle dve "stative", Bajern je ipak poentirao. Ove subote dogovorena je pozajmica Ivana Perišića iz Intera! 

Bilo je "zatezanja" u pregovorima, jer je inter tražio od Nemaca da garantuju da će otkupiti Hrvatov ugovor na kraju sezone, na šta u Bajernu nisu želeli da pristanu. Na kraju je podignut iznos pozajmice na 5.000.000 evra, a otkupna klauzula spuštena na 20.000.000 ukoliko Bavarci budu želeli da ga zadrže i po završetku ove sezone.

Perišić je pre dolaska u Inter već igrao u Bundeslige, prvo za Borusiju Dortmund, a onda i Volfsburg.

Bajern je za dva dana završio posao oko angažovanja Ivana Perišića! Sada je sasvim izvesno - Hrvat će biti privremeno rešenje za levi bok Bavaraca.

Nemački klub neočekivano je dospeo u vrlo nezgodan položaj zbog povrede Leroja Sanea, kome prestoji čak sedam meseci pauze. Rumenige i Henes imali su dogovor sa Saneom i čekalo se samo konačno odobrenje Mančester Sitija. Čak je i njegov let za Minhen bio zakazan, a onda ga je Gvardiola uvrstio u startnih 11 protiv Liverpula u Komjuniti šildu i došlo je do ozbiljne provrede prednjih ukrštenih ligamanata. Bajern nije imao kud - morao je da otkaže dogovor. 

U toku jučerašnjeg dana uspostavljeni su kontakti sa Interom i predstavnicima Ivana Perišića. Problem su bila neka različita viđenja, Italijani su hteli da u ugovoru stojali klauzula o obaveznom otkupu, Bavarci ni da čuju, da bi se na kraju našli na pola puta - s povećanjem cene za pozajmicu, odnosno smanjenjem cifre za definitivni opcioni otkup narednog leta.

Dakle, situacija je sledeća: Inter će za 12 meseci zajma dobiti 5.000.000 evra i rasteretiti budžet (platu od 4.000.000 evra u potpunosti preuzima nemački klub), a bajern dobija opciju kupovine u julu 2020. za 20.000.000 evra. U prvoj rundi pregovora ta cifra iznosila je 30.000.000, dok je za pozajmicu Bajern nudio 3.000.000.

Izvor: B92/mondo.rs/mozzartsport  

Foto: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar