Потресно: ''Цијелу ноћ нема дјеце да дођу кући...''

Породични дом Стевановића, у ваљевској Улици Николе Николића, мук и тишина. Драгољуб, отац повријеђеног Стефана (17) и ујак погинулог Ђорђа Суботића (19) кука за сестрићем, али и моли Бога за тешко повријеђеног сина.  

Србија 10.08.2019 | 16:26
Потресно: ''Цијелу ноћ нема дјеце да дођу кући...''
Придржавајући се за ограду, несрећни човјек некако се домогао столице, а онда не кријући сузе, наглас је почео да нариче.

– Нико да ми јави шта се тачно десило. Цијелу ноћ нема дјеце, да дођу кући, па сам њихов нестанак ујутру пријавио полицији. Кажу ми да се не сикирам, да ништа није сигурно – прича он.

Како каже, син и сестрић су кобне ноћи из куће изашли у 21.30 и до поноћи се нису вратили. Телефони су им били недоступни, па је забринути Драгољуб отишао у полицију и пријавио њихов нестанак.

– Тек у петак касно поподне, након идентификације свих жртава из “дачије” стигла ми је потврда да ми је сестрић страдао, а син тешко повријеђен – рекао је он.

Са својим сином, кога је мајка оставила са пет година и преудала се, Драгољуб је одгајао и сестрино дијете Ђорђа. Његова мајка Александра живи и ради у Швајцарској, а бригу о сину повјерила је рођеном брату. Он је, како сазнајемо, завршио школовање, запослио се и сваки динар дијелио са ујаком и братом.

Комшилук о Драгољубу и дјеци има само ријечи хвале.

– Ни Стефан, ни Ђорђе нису били бахати. Дјеца као и свака друга. Нико не зна гдје су се они прексиноћ запутили и како се и шта догодило – прича комшиница.

Стефанова мајка Снежана је стигла из Свилајнца, чим јој је јављено да јој више нема сина. У двориште куће ушла је плачући, а потом се упутила за Београд.

 У “дачији” у коју се закуцао БМW са 170 километара на сат, био је и Ђорђе Белушевић (22), Стефанов и Суботићев комшија, са којим су се дружили. И он је, као возач Александар Саватић, настрадао на лицу мјеста… На лицу мјеста погинула је и студенткиња Катарина Иванковић (20), која се налазила у БМW-у. 

Возач БМW-а Никола М. је ухапшен и одређено му је задржавање, док су остали путници из тог аутомобила тешко повријеђени и налазе се у болници.

До стравичне саобраћајне несреће око сат послије поноћи дошло је када се у “дачију”, која се кретала из правца Боговађе и укључивала на Ибарску магистралу код Жупањца, закуцао БМW.

Како причају свједоци језивог удеса, БМW се кретао страховитом брзином, закуцао се у “дачију”, а колико је јак ударац био јасно свједочи и чињеница да је аутомобил гурао готово 70 метара након чега је завршио у ливади, пише Блиц.

Чак седам екипа ватрогасаца сјекло је возила како би из њих извадили жртве и повријеђене.

Провод прије удеса

Познато је и да су возач и путници из БМW-а прије несреће били у кафани у Чибутковцу, недалеко од мјеста несреће. Послије провода, петоро младића је сјело у БWМ Стефана Матовића. Међутим, за волан није сјео Матовић, већ његов друг из Великих Црљена Никола М. Кренули су, вјероватно, да пријатеље развезу кућама. Док је Никола М. возио ка Жупањцу, таксиста Саватић, у чијем возилу су била тројица младића, из правца Боговађе и укључивао се на Ибарску магистралу у том мјесту. Таксиста је, свједочи снимак несреће коју је овјековјечила сигурносна камера продавнице, десетак метара од раскрснице, стао је на знак “стоп” и пропустио једно возило, које се кретало као Београду. Снимак показује да је стајао још неколико секунди, а затим је скренуо улијево, такође у смјеру ка престоници. Чим је ушао у траку, аутомобил још није добио ни убрзање, на снимку се види муњевит ударац и експлозија.

Сахрана младих Вељеваца биће обављена највјероватније у понедјељак.

(Блиц, Новости)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Аматер

10.08.2019 16:31

А колико је ограничење на том дијелу пута?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милан

12.08.2019 21:23

Сигурно не 170 км/хр.....тотално небитно питање....

Name

Q

12.08.2019 12:51

Жалост туга туга бол. Саучешће породицама кнедла у грлу туга немоћ жалост. О боже па зашто докле шта нам се ово дешава па сваки дан баш сваки. Докле зар није доста туге суза боли црнине несреће.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бог

12.08.2019 19:16

Зато сто ме нема.Ста јос треба да се деси

Name

007

12.08.2019 16:33

Лоша обука,бесна аута,алкохол те обијест су гори од куге.

ОДГОВОРИТЕ