Potresno: ''Cijelu noć nema djece da dođu kući...''

Porodični dom Stevanovića, u valjevskoj Ulici Nikole Nikolića, muk i tišina. Dragoljub, otac povrijeđenog Stefana (17) i ujak poginulog Đorđa Subotića (19) kuka za sestrićem, ali i moli Boga za teško povrijeđenog sina.  

Srbija 10.08.2019 | 16:26
Potresno: ''Cijelu noć nema djece da dođu kući...''
Pridržavajući se za ogradu, nesrećni čovjek nekako se domogao stolice, a onda ne krijući suze, naglas je počeo da nariče.

– Niko da mi javi šta se tačno desilo. Cijelu noć nema djece, da dođu kući, pa sam njihov nestanak ujutru prijavio policiji. Kažu mi da se ne sikiram, da ništa nije sigurno – priča on.

Kako kaže, sin i sestrić su kobne noći iz kuće izašli u 21.30 i do ponoći se nisu vratili. Telefoni su im bili nedostupni, pa je zabrinuti Dragoljub otišao u policiju i prijavio njihov nestanak.

– Tek u petak kasno popodne, nakon identifikacije svih žrtava iz “dačije” stigla mi je potvrda da mi je sestrić stradao, a sin teško povrijeđen – rekao je on.

Sa svojim sinom, koga je majka ostavila sa pet godina i preudala se, Dragoljub je odgajao i sestrino dijete Đorđa. Njegova majka Aleksandra živi i radi u Švajcarskoj, a brigu o sinu povjerila je rođenom bratu. On je, kako saznajemo, završio školovanje, zaposlio se i svaki dinar dijelio sa ujakom i bratom.

Komšiluk o Dragoljubu i djeci ima samo riječi hvale.

– Ni Stefan, ni Đorđe nisu bili bahati. Djeca kao i svaka druga. Niko ne zna gdje su se oni preksinoć zaputili i kako se i šta dogodilo – priča komšinica.

Stefanova majka Snežana je stigla iz Svilajnca, čim joj je javljeno da joj više nema sina. U dvorište kuće ušla je plačući, a potom se uputila za Beograd.

 U “dačiji” u koju se zakucao BMW sa 170 kilometara na sat, bio je i Đorđe Belušević (22), Stefanov i Subotićev komšija, sa kojim su se družili. I on je, kao vozač Aleksandar Savatić, nastradao na licu mjesta… Na licu mjesta poginula je i studentkinja Katarina Ivanković (20), koja se nalazila u BMW-u. 

Vozač BMW-a Nikola M. je uhapšen i određeno mu je zadržavanje, dok su ostali putnici iz tog automobila teško povrijeđeni i nalaze se u bolnici.

Do stravične saobraćajne nesreće oko sat poslije ponoći došlo je kada se u “dačiju”, koja se kretala iz pravca Bogovađe i uključivala na Ibarsku magistralu kod Županjca, zakucao BMW.

Kako pričaju svjedoci jezivog udesa, BMW se kretao strahovitom brzinom, zakucao se u “dačiju”, a koliko je jak udarac bio jasno svjedoči i činjenica da je automobil gurao gotovo 70 metara nakon čega je završio u livadi, piše Blic.

Čak sedam ekipa vatrogasaca sjeklo je vozila kako bi iz njih izvadili žrtve i povrijeđene.

Provod prije udesa

Poznato je i da su vozač i putnici iz BMW-a prije nesreće bili u kafani u Čibutkovcu, nedaleko od mjesta nesreće. Poslije provoda, petoro mladića je sjelo u BWM Stefana Matovića. Međutim, za volan nije sjeo Matović, već njegov drug iz Velikih Crljena Nikola M. Krenuli su, vjerovatno, da prijatelje razvezu kućama. Dok je Nikola M. vozio ka Županjcu, taksista Savatić, u čijem vozilu su bila trojica mladića, iz pravca Bogovađe i uključivao se na Ibarsku magistralu u tom mjestu. Taksista je, svjedoči snimak nesreće koju je ovjekovječila sigurnosna kamera prodavnice, desetak metara od raskrsnice, stao je na znak “stop” i propustio jedno vozilo, koje se kretalo kao Beogradu. Snimak pokazuje da je stajao još nekoliko sekundi, a zatim je skrenuo ulijevo, takođe u smjeru ka prestonici. Čim je ušao u traku, automobil još nije dobio ni ubrzanje, na snimku se vidi munjevit udarac i eksplozija.

Sahrana mladih Veljevaca biće obavljena najvjerovatnije u ponedjeljak.

(Blic, Novosti)

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Amater

10.08.2019 16:31

A koliko je ograničenje na tom dijelu puta?

ODGOVORITE
Name

Milan

12.08.2019 21:23

Sigurno ne 170 km/hr.....totalno nebitno pitanje....

Name

Q

12.08.2019 12:51

Žalost tuga tuga bol. Saučešće porodicama knedla u grlu tuga nemoć žalost. O bože pa zašto dokle šta nam se ovo dešava pa svaki dan baš svaki. Dokle zar nije dosta tuge suza boli crnine nesreće.

ODGOVORITE
Name

Bog

12.08.2019 19:16

Zato sto me nema.Sta jos treba da se desi

Name

007

12.08.2019 16:33

Loša obuka,besna auta,alkohol te obijest su gori od kuge.

ODGOVORITE