"Нећемо мигранте, ако треба биће блокада пута"

Општинско вијеће Босански Петровац усвојило је данас резолуцију којом од Владе Унско-санског кантона захтијева да одустане од приједлога да центар за мигранте буде смјештен у Меденом пољу у овој општини, у противном услиједиће блокада магистралног пута према Бихаћу.

Босна и Херцеговина 10.08.2019 | 14:47
"Нећемо мигранте, ако треба биће блокада пута"
Једина тачка дневног реда ванредне сједница Општинског вијећа односила се на доношење резолуције у вези са приједлогом виших органа власти да се мигранти смјесте на локацију Медено поље у општини Босански Петровац, које је власништво привредника Халила Бајрамовића.

У образложењу Резолуције се наводи да је Босански Петровац мала рурална заједница оптерећена многим проблемима и додатни проблем са мигрантима би изазвао колапс у функционисању.

– Без обзира на националну, вјерску или политичку припадност грађани Босанског Петровца су јединствени у ставу да не дозволе смјештај миграната на територије наше локалне заједнице. Захтјевамо од Владе Унско-санског кантона да одустане од начина рјешавања мигрантске кризе који се коси са свим законским, хуманим и здраворазумним нормама – наводи се у образложењу.

У противном, како се даље истиче, грађани Босанског Петровца блокираће магистрални пут, а у крајњем случају напустити свој град и упутити се у правцу ЕУ.

Начелник општине Дејан Прошић, иницијатор данашње сједнице, поручио је да је против тога да мигранти буду смјештени у Босански Петровац, те оцијенио да би овај потез био само отежавајући са све грађане ове општине. 

Душан Дошен из СНСД рекао је да су на данашњу вандредну сједницу Општинског вијећа били позвани сви представници Босанског Петровца у Унско-санском кантону и Федерацији БиХ, али да се нико није одазвао.

Мидхат Хидић из СДА рекао је да није хумано мигранте смјештати у штале у Меденом пољу, које су намијењене за краве, овце и козе.

– Бајрамовићу, поручујем да их смјести у објекат поред своје куће, тамо гдје је планирао `Меркатор`. Ми немамо ништа против тих људи. И сами смо некад били избјеглице, али нека за њих траже прихватљивији смјештај него што су штале – рекао је Хидић.

У знак протеста идеји Владе Унско-санског кантона да се за мигрантски центар предложи локација Медено поље, представници општине Босански Петровац су получасовном шетњом на пјешачком прелазу на магистралном путу Босански Петровац-Бихаћ обуставили саобраћај.

Они су свим учесницима саобраћаја подијелили данас усвојену Резолуцију.

(Срна)

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

Дзоо

10.08.2019 13:06

Само се мозете спасити ако дигне те Партизанску Ескадрилу !!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рет Је Заврсен,

10.08.2019 14:23

нека иду куци својих, И поцну обнављати своју домовину!нема ин друге, нека иду 'доста је тога секса.

Name

Ре

10.08.2019 20:44

Дусан Досен, најлосији наставник Босанског језика, води опстинско вијеце. Страсно!

Name

Е мој народе

10.08.2019 13:52

Па ко нас нешто пита? Ако су одлучили главати да мигранти буду у Петровцу, онда ће и бити, па макар ми на глави дубили!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Не Може

10.08.2019 15:44

Не могу мигранти у Петровац, нека иду у хрватску.

Name

Бране

10.08.2019 13:56

Имају они Дукића он ће то ријесити..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Фукаре

11.08.2019 10:26

А до прије пар година и сами сте избјеглице били

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ускоро

11.08.2019 19:21

мигранти неце хтјети вас ово је само увод!

ОДГОВОРИТЕ