Говедарица тврди: Додик је издао Србију и Русију

Додик је нажалост поклекао и покушао је да превари народ и Републику Српску, али исто тако, све је урадио иза леђа и Србије и Русије мислећи да ће му благослов Вигемарка бити довољан. Наравно, то долази као посљедица његовог страха, властољубивости, али и због озбиљних пукотина у његовој партији. Између редукованог и нередукованог АНП за НАТО нема никакве разлике. Усвајање било каквог документа којим се активира МАП у оваквим околностима нас доводи у проблем - каже у интервјуу за Инсајдер Вукота Говедарица, бивиши предсједник СДС.

Република Српска 10.08.2019 | 12:38
Говедарица тврди: Додик је издао Србију и Русију
ИНСАЈДЕР: Већ смо разговарали о формирању власти на нивоу БиХ. Да ли се шта промијенило у Вашем размишљању?

ГОВЕДАРИЦА: Давно сам рекао да ова утакмица између Додика и Изетбеговића не може имати неријешен исход јер су захтјеви и са једне и са друге стране постављени на максималистичкој основи и да један од двојице мора побиједити. То значи да ће један морати да буде губитник. Рекао сам да у тој утакмици лично навијам за Додика, али како ствари стоје, Додик и СНСД се налазе пред великим поразом.

ИНСАЈДЕР: Зашто мислите да је Додик пред капитулацијом?

ГОВЕДАРИЦА: Додик је нажалост поклекао и покушао је да превари народ и Републику Српску, али исто тако, све је урадио иза леђа и Србије и Русије мислећи да ће му благослов Вигемарка бити довољан. Наравно, то долази као посљедица његовог страха, властољубивости, али и због озбиљних пукотина у његовој партији. Између редукованог и нередукованог АНП за НАТО нема никакве разлике. Усвајање било каквог документа којим се активира МАП у оваквим околностима нас доводи у проблем. 

ИНСАЈДЕР: Шта је, по Вашем мишљењу, српски члан Предсједништва требало да уради?

ГОВЕДАРИЦА: Не кажем да је требало да избјегне дијалог са Изетбеговићем и Човићем. Свака врста парафа на такав споразум захтијева да се о њему са великом пажњом расправља у Републици Српској, јер овакве ствари захтијевају институционални приступ. У том случају лидер СДА не би морао да брани предсједника СНСД од опозиције као што је учинио. Јавност мора да буде упозната којим путем плови брод који се зове Република Српска, а не да народ гата да ли му истину говоре медији који су под контролом СНСД или СДА. То значи да нам је као народу потребан државни, а не пијачарски приступ.

ИНСАЈДЕР: Шта очекујете, да би могло да се деси по истеку 30 дана колико је остављен рок да се споразум имплементира?

ГОВЕДАРИЦА: Мислим да је Република Српска у великој опасности и Додику се не смије дозволити да од нас прави монету којом би се велике силе поткусуривале. Најбоље би било да споразум пропадне, али Додик не би требало да радикализује Републику Српску и увлачи у блокаду цијелу земљу. Ако Американци и Руси нису таоци Трампа и Путина онда Босна и Херцеговина нема превеликог разлога да буде заробљеник Додика и његове партије.

ИНСАЈДЕР: У јавности је Додик веома одлучан. Уколико СНСД не формира Савјет министара свашта би могло да се дешава ове јесени?

ГОВЕДАРИЦА: Додик је кукавица и плашљив. Искрен да будем, мислим да блефира, изузев ако је себе довео у ту фазу па заиста мисли да и празна пушка може некада добро да опали.

ИНСАЈДЕР: Споразум који је потписан није само фокусиран на једну тачку. Има ли, по Вашем мишљењу, још неких пропуста у самом споразуму?

ГОВЕДАРИЦА: Споразум смо веома детаљно проучили. По мом мишљењу има неки ствари које су врло патетичне и непринципијелне. Али, не треба заборавити да је расподјела министарских ресора катастрофална. СДА је добила три веома важна министарства, иностране послове, одбрану и безбједност. То значи да ће СДА контролисати спољну политику, безбједност и унутрашње послове и одбрану која ће у случају активирања МАП-а имати отворену сарадњу са НАТО. Кад томе додамо да ће ХДЗ добити финансије и кључеве од државне благајне, министарство правде које је од изузетног значаја и цивилне послове, није тешко закључити да је то потпуна капитулација српског члана Предсједништва БиХ и његове политике.

(Инсајдер)

Коментари / 65

Оставите коментар
Name

РОМАНИЈА

10.08.2019 11:02

Слазем се потпуно осим у једној ствари с Вукотом, ми треба да се окренемо западу гдје су паре, инвеститори, економија, развој, улазак у ЕУ. Ми од Русије немамо ниста а јос мање од Србије. Вријеме је да ми срби скинемо окове са себе а ти окови су Србија и Русија. Ста су то нама руси ваљали?? Ми слузимо њима да остваре своје циљеве на Балкану и европи, а то нас мозе скупо костати од стране запада. Ми свој курсор морамо мијењати хитно. Ово је мој став, не морамо сви исто мислити. У праву сам 100% , вријеме це показати. Русија има лос зивотни стандард, катастрофа, а Србија јос гори. Нас народ иде на запад за хљебом

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нека су ствари потпуно јасне

10.08.2019 11:04

Па нека народ РС све то и прихвати ако је у интересу народа у РС. Свака Вам цаст господине Говедарица!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сека

10.08.2019 12:17

Савјет це формирати СДС а Саровиц це бити предсједавајуци. Наравно да је то лосе јер их народ није бирао али то је једина опција да се изадје из пат позиције и да Бакир казе јесте не идемо ка НАТО ал сам Додика избацио. А и Додик це схватити да је то добро јер смањује притисак око НАТОа

Name

Сазовите Скупстину,

10.08.2019 13:03

Подпис, објавите невазецим "Додика издајицу избаците напоље разписуте референдум! Тузбу поснети против Додика ; Издајство државе и народа, Неце ици другације :, Ста он мисли да смо салата и купиш, његова . Ђе је то судство српске , само крух ђаба здеру.

Name

Ре Сека

10.08.2019 13:21

Супер. Хајде само ми реци ако је Изетбеговиц условио Додика са НАТО као услов за формирање власти, шта то Шаровић треба да прихвати да би се формирала власт??? Или је довољно да се он појави и све готово?? Нема услова??

Name

па

10.08.2019 14:13

Власт се мора формирати неце Европа пустити ово овако е сад с ким и како то је питање. Моје мисљење је С обзирим да Додик заступа тезу не НАТО, а да реално НАТО политика и визија у БиХ има јак утицај најмање сансе да удје у власт на нивоу заједнице ентитета има Додик.

Name

Ре

10.08.2019 14:31

Само да рата небуде.

Name

то је то

10.08.2019 14:40

НАЈБОЉЕ ЈЕ БАКИР РЕКАО ,ДОДИК НИЈЕ ИЗДАЈНИК , САМО НЕСХВАТАТЕ ШТА ГОВОРИ БАКИР , КАКО ЋЕ ХРВАТ БИТИ ИЗДАЈНИК СРБА , ТО ЈЕ РОЂЕНО ДА РАДИ ПРОТИВ СРБА .

Name

РЕ Сазовите Скупстину

10.08.2019 14:41

Мислим друже да ти живиш у неком паралелном универзуму, wтф,? такав сценариј у демократском друштву није могућ, прво мораш научити шта је демократија и шта су избори. Некаква хапшења због некакве издаје, од тога нема ништа, то је изводљиво у државама ала Сјеверна Кореја. Онај ко добије мандат он не може на суд због политичких одлука, може само ако крши неки закон или устав, "издајство државе и народа" не лупетај безвезе, у којем закону је то кривично дјело,.,.? ништа од тога. Да будем јасан, не браним Додика нити ми пада на памет, браним демократију и покушавам те увести и у стварност и реално стање, као што рекох ти живиш у неком имагинарном свијету, а има вас таквих приличан број.

Name

Постено,

10.08.2019 19:32

Додик је толико загорцио зивот строшком народу, од дуаспоре а српсјој да не говоримо! А ста друго реци; устаса остаје, устаса.

Name

Бакица

10.08.2019 11:05

Ма добио је он инструкције од Вуцица ниста он неради сто није у договору са њим

ОДГОВОРИТЕ
Name

РЕ БАКИЦА

10.08.2019 11:27

ДОДИК ЈЕ У ДОГОВОРУ СА ВУЦИЦЕМ, ПУТИНОМ, АМЕРИКАНЦЕМ, ВИГЕМАРКОМ, ИЗЕДБЕГОВИЦЕМ, ЦОВИЦЕМ ... ОН ВИСЕ НЕ ЗНА КУД ЦЕ НИ СТА ЈЕ КОМЕ ОБЕЦАО, ИСТО ТАКО , СПРЕМАН ЈЕ ПРЕВАРИТИ СВАКОГА ДА ОСТАНЕ НА ВЛАСТИ!!!

Name

ИСТИНА

10.08.2019 12:04

Додик је у толиком проблему да се ни са киме не договара по питању пута у Нато, па ни са Вучићем. Он никакав договор нр поштује и његов стил понашања је једно прича, друго потписује, а треће ради. Томе човјеку се више не може ништа вјеровати. Мерђутим, ја сам увјерен да ће га Изедбеговић насамарити, као и негов ортак Човић.

Name

Освит

10.08.2019 11:09

Ко је кога издао и преварио о том потом ,а да су сви који спомињете ,не бих рекао издали ,крупна је ријец,довели у заблуду Српски народ и осудили га да лута беспуцима збиље и времена овог простора сасвим сигурно.Кад казем заблуду мислим да данас све висе заборављамо ко смо а куда требамо и ста да радимо вец одавно не знамо.Зато са нама манипулису и наси и туди и сви имају веца права од нас самих.Добро нам не мисле ни једни јер да мисле ,будуцност своје дјеце и унука видјели би овдје а не код својих непријатеља како нам сугерису наси господари.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сале

10.08.2019 11:12

А засто бих требао да ради за Русе и Србију? Додик ради у интересу Босне а не других земаља. За Додика су и Путин и Вуциц мале маце.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Скептик

10.08.2019 11:12

Било би јако занимљиво чути шта Руси мисле о овоме. Конкретно, руски амбасадори у БиХ и Србији.

ОДГОВОРИТЕ
Name

@скептик

10.08.2019 12:41

А шта Русија има ту да се изјашњава? БиХ је суверена држава и она сама одлучује којим ће путем да се креће.Јел ти знаш гдје је и колико далеко Русија?Нека ње тамо гдје је а ми ћемо тамо гдје припадамо.Од ње никад ништа добро није дошло и ако ћемо искрено, гледају само свој интерес.Није им важно да ли ће народ овдје бити гладан, да ли ће да пале са ових простора, гледају пријатељу само свој геополитички интерес а нас ко...

Name

за Скептик

10.08.2019 13:39

Шта кога занимла мишљење Русије, БиХ је самостална држава која одлучује кроз своје институције, РС је за Русију један мали московски кварт и ништа више. Руски амбасадор_и нека пјевају борбене.

Name

Скептик

10.08.2019 13:56

Ре скептик, а што се онда о тој теми стално изјашњавају разни званичници из ЕУ , САД и НАТО ако је то само ствар БиХ?

Name

@скептик

10.08.2019 14:45

Зато што БиХ географски припада Европи а не тамо некој Азији у коју спада и Русија...Ко Русе симпатише нека брате спакује кофере и нек иде тамо.БиХ ће у НАТО пријатељу, свиђало се то некоме или не.То је готова ствар...

Name

Ре @скептик

10.08.2019 15:25

А они који симпатишу Амере нека се спакују и иду тамо.

Name

@скептик

10.08.2019 15:46

хахаха БиХ жели да постане чланом ЕУ и НАТО-а, таква је политичка одлука свих нивоа власти, многи закони и акти су денесени због тога. Русија са тим нема ништа, нити БиХ има икакве везе са Русијом, нити један једини документа или закон није донесен због Русије, у томе је разлика, коментаришу они којима се желиш прикључити, коментари других држава изван ЕУ и НАТО су ирелевантни и имају неки сасвим други циљ.

Name

Скептик

10.08.2019 15:49

@скептик, колико знам Русија је европска земља. Не навијам ја за Русију али нека онда Додик јавно каже то што си ти рекао ако тако мисли. Види, Додик одлази у Русију сваке две године пред изборе, продао им је комплетну нафтну индустрију РС, дочекује Лаврова као да је тај боготац и са њим отвара радове на руској цркви у Бања Луци. Додик и власт се куну у Русију, зато ме занима шта Руси мисле о овоме свему. Пре свега о Додику.

Name

ре Скептик

10.08.2019 17:53

НИКАДА Додик није ишао у Русију у неку званичну посјету, пар фотографисања по ходницима са Путином су излобирана, била су руковања на Формули 1, у позоришту, на маргини неког скупа. Проблем је што је Додик многе убиједио да је он неки важан играч када је у питању руска спољна политика. Сјетимо се само оног фамозног "сјеверног тока гасовода", шта све тада Баја није бунцао и просипао, то је невјероватно. Има ли игдје и један једини потписани докуменат о било чему, има само један о сарадњи библиотека у Санк Петерсбургу и БањаЛуци и та црква. Додик говори оно што његово бирачко тијело воли да чује, Русија не мисли ништа, има преча посла.

Name

Поједностављено

11.08.2019 07:44

Русија и Турска су територијама и Европске и Азијске земље. Америка је далеки запад, нема ниста са Европом,као сто и Русија има и далеки исток. Русија је велицине као 5пута Европа.Наса корист:Русија нас грије а Америка засипа бомбама.

Name

Зар не!?

11.08.2019 11:46

И како видимо и Турска економија се развија како НАТО диктира.

Name

борац

10.08.2019 11:24

Ма пусти Србију и Русију издао је он нас по свим питањима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Цињенице

10.08.2019 12:59

Нас је издао онај ко нас је удрузено осмислхено економски унистио. Једино то се мозе са са сигурносцу реци за некога "издаја и издајник", све остало је слијед.....

Name

Црни

10.08.2019 11:33

ДА ЈЕ ДОБРО У СРБИЈИ И РУСИЈИ СТО НЕИДУ ТАМО НЕГО СВИ НА ЗАПАД БРАЦО СРБИ СВЕ СУ МАФИЈАСИ ДОСТА ЈЕ ХУМАНИТАРЕ ИДЕМО НА ЗАПАД МЕРЦЕДЕСИ ДОБРА КЛОПА НИКО ТЕ НЕ ПИТА КОЈЕ СИ ВЈЕРЕ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тако је

10.08.2019 16:00

Идиоти се хватају за неку Русију са којом немају ама бас никакве везе осим религије. Па гдје је еx YУ дијаспора ? У Русији или на Западу? Гдје је висе Срба у Америци или у Русији? Сто не иде Цвијановицка у и у Русију (као сто иде у УСА и Канаду) и тамо код дијаспоре моли помоц и инвестиције?

Name

Директ

11.08.2019 00:04

Па у Америци најмање је Американаца (особа које се етницки декларису као Американци).

Name

ре

11.08.2019 08:02

Мозес и у Русији имати Мерцедес и све осталои,И има их на тоне.Тамо се склапа маздин дзип,тројка у Владивостоку.И код нас мерцедес мозес имати.У Албанији једва да има други ауто до Мерцедес.Али ако несто знас.Треба да знас неку вјестину.Али је фол у томе да они сто хоце Мерцедес и све остало ниста не знају.Нису сувисли и хтјели би да несто имају.А не враца им се на село овцама.

Name

Само бомбе

11.08.2019 19:25

Са Америком немамо ни религију, ни дерибате, ни какав извоз, , увоз, .. ма ниста.....

Name

Неле

10.08.2019 11:35

Народ је за Доду гласо да их води тим путем и то је воља народа. Неразумијем засто би се требо смјер ка Нату мијењат.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Приједлог један

10.08.2019 19:11

Прочитај Вођу од Радоја Домановића. Кратка причица, али сликовита и илустративна, врло поучна.

Name

Лолиц

10.08.2019 11:36

Гдје му ме био Референдум по том вазном питању за Рс.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ја

10.08.2019 12:52

Благо нама кад су нам то најважнија питања.Умјесто да се договоре како да унаприједе економију њима је битан нато.

Name

Боки

10.08.2019 12:26

Република Српска и Србија само формално нису у нато, јер су америцки војници ту јос од 95'те. Главни проблем у Српској су корупција, непотизам и мноство неријесених убистава, а ова Вукотина супља о издаји је масло за дневно политицке теме вец много пута изиграног сопственог народа. Исто је и са Босњацима, политицари их лазу док народ бјези вани.

ОДГОВОРИТЕ
Name

?

10.08.2019 12:55

Има ли спаса овон народу у РС?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лабуд

10.08.2019 13:16

Има ево видис ста Вукота казе ста це реци Русија и Србија,вазно је њихове интересе стити,а народ у РС кога сљиви засто.

Name

има спаса

10.08.2019 16:02

Има спаса код Меркелове

Name

СРПСКО ПРОКЛЕТСТВО

10.08.2019 13:16

Ни у чему па и кад имају власт . срби нису способни да воде ствари како треба и ваља. Похлепа, сујета, лаж, самовоља, завидност, главна су обиљежја и ту среће нема. Нити националног јединства, нити јасног националног ција. Србин србину јаму копа. Лажни морал, лажни циљеви. Спасио се које одавде имао прилику и могао отићи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

владислав

10.08.2019 14:16

Какав је проблем НАТО? Па ионако хрлимо у земље НАТО пакта, дзаба се.ремо.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Цицерон

10.08.2019 14:29

Јавно питам Додика, Саровица и Говедарицу, гдје би изабрали зивјети да морају бирати западне земље или Русију. Заврсимо са глупим полемисањем, зивот је кратак.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Директ

11.08.2019 00:14

Ово је веома глупо питање. Премали смо И за једне и за друге да бисмо им били битни. Ми треба да гледамо своја посла и да унапредјујемо насу економију, а не да будемо нецији вазали.

Name

Хазим

10.08.2019 14:36

Хајде не лупетај. НАТО је сигурност за земљу да неће доћи поново до братоубилачког рата а уједно сигурност да неће бити агресије сусједних држава .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

10.08.2019 15:27

Којег братоубилачког рата? Нисмо ми браћа. Можда су наши преци били али ми више нисмо.

Name

Мујага

11.08.2019 13:30

Тако је ре. Никад висе са вама.

Name

Расо

10.08.2019 15:02

Сви на улицу и док се не скине с власти блокирати путеве институције и све док не буде тако и онда це видјети да се не мозе поигравати као са предсколском дјецом

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мила

10.08.2019 15:17

Људи уопсте не мисле него се дијеле на 2 табора па ударају једни на друге.Засто не идете у Русију на рад, идете у земље цланице Нато пакта?? Оставите се емоција, мало прагматизма није на одмет.Друга је ствар сто је Додик то урадио из властитих побуда, ми морамо мислити на насу дјецу а не на борбу политицара!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ас

10.08.2019 17:14

Ако удјемо у Нато неце нас висе бомбардовати.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Са стране

10.08.2019 17:26

Позовите народ на анти-нато протесте. Организујте у свим градовима и општинама РС мирно окупљање, позовите борце, породице погинулих, студенте... Да покажемо и Додику и НАТО шта мислимо о томе. Мирно, културно, без инцидента, али сложно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Магистра витае

10.08.2019 19:17

Ништа од тога, танко и млако, одзив - фијаско. Јер, српско није протестовати већ трпити. И зато памет у главу а главу доље, и језик за зубе, има ко да мисли и говори. Давно још онај архипастир, што га и крива и дужна посветише, рече и записа: На небу бог, на земљи господар, у кући домаћин. Ето, то је та универзална матрица, чаробна формула власти и владања. Демократија за Србина.

Name

аналитицар

10.08.2019 19:39

Имам бољи приједлог,престати ици у дрзаве цланице НАТО а из ината престати стајати у редовима за визе.Да се доказе ста се мисли о НАТО савезу.

Name

Логика

11.08.2019 11:56

Да престанемо ици, имали би и они несагледиву стету.

Name

Обе

10.08.2019 19:43

И Русија и (поготово) Србија (Вуциц и Патријарх), тј. обе су објеруцке прихватили Додика и његову политику. Јос се СВЕ не види...али ускоро це СВЕ битијасно. Да ли за народ српски КАСНО?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Модрицанин

10.08.2019 20:15

Мозда не знас да је Србија прије годину и по дана усвојила индивидуални (годисњи) акциони план за НАТО.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Доми

10.08.2019 20:32

Показа Додик ко је и ста је!Ето вам га вјерни гласачи па и у будуће гласајте за овог преваранта!Њега смо власт интересује,утувите то једном за сва времена ! Нијеопозиција сјајна ,ал свак бас свак је честитији од ови црвених бандита !

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ђимко

10.08.2019 21:07

најбоље је за почети рат. то је ресење босанских мука

Name

Линда

11.08.2019 03:47

Хоцели се поцети размисљати о својој Дрзави и градити своја дрзава а не гледати србију и Русију.Омладина одлази у европске дрзаве тразити будуцност никоме нетреба ни србија а ни русија.

ОДГОВОРИТЕ
Name

гуз

11.08.2019 06:04

Преварио је и нас Босњаке,мислили смо да це издати раније...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милан

11.08.2019 06:36

За лични и интерес снсд-а додик би издао и ближе чланове породице, а да неби Русију и Србију.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Натаса

11.08.2019 07:11

Окренимо се насој будуцност Додиг оде за својом омладином.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драги

11.08.2019 19:51

говедарице по козна који пут писем додикова политика нас је завила у црно али од опозиције оцекујемо да сами понуде оно сто мисле а ви додик је рекао да неце у нато па потписао али ми хоцемо и од опозиције да цујемо јели она за нато или није јер ово сто ви радите тј. само критикујете али понудите конкретно несто боље и изјасните се који су васи ставиви! Јер ово до сада је циста фарса за оне који су заврсили осам разреда и то једва !

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мрки

12.08.2019 20:19

надам да се да је издао Русију

ОДГОВОРИТЕ