Govedarica tvrdi: Dodik je izdao Srbiju i Rusiju

Dodik je nažalost poklekao i pokušao je da prevari narod i Republiku Srpsku, ali isto tako, sve je uradio iza leđa i Srbije i Rusije misleći da će mu blagoslov Vigemarka biti dovoljan. Naravno, to dolazi kao posljedica njegovog straha, vlastoljubivosti, ali i zbog ozbiljnih pukotina u njegovoj partiji. Između redukovanog i neredukovanog ANP za NATO nema nikakve razlike. Usvajanje bilo kakvog dokumenta kojim se aktivira MAP u ovakvim okolnostima nas dovodi u problem - kaže u intervjuu za Insajder Vukota Govedarica, biviši predsjednik SDS.

Republika Srpska 10.08.2019 | 12:38
Govedarica tvrdi: Dodik je izdao Srbiju i Rusiju
INSAJDER: Već smo razgovarali o formiranju vlasti na nivou BiH. Da li se šta promijenilo u Vašem razmišljanju?

GOVEDARICA: Davno sam rekao da ova utakmica između Dodika i Izetbegovića ne može imati neriješen ishod jer su zahtjevi i sa jedne i sa druge strane postavljeni na maksimalističkoj osnovi i da jedan od dvojice mora pobijediti. To znači da će jedan morati da bude gubitnik. Rekao sam da u toj utakmici lično navijam za Dodika, ali kako stvari stoje, Dodik i SNSD se nalaze pred velikim porazom.

INSAJDER: Zašto mislite da je Dodik pred kapitulacijom?

GOVEDARICA: Dodik je nažalost poklekao i pokušao je da prevari narod i Republiku Srpsku, ali isto tako, sve je uradio iza leđa i Srbije i Rusije misleći da će mu blagoslov Vigemarka biti dovoljan. Naravno, to dolazi kao posljedica njegovog straha, vlastoljubivosti, ali i zbog ozbiljnih pukotina u njegovoj partiji. Između redukovanog i neredukovanog ANP za NATO nema nikakve razlike. Usvajanje bilo kakvog dokumenta kojim se aktivira MAP u ovakvim okolnostima nas dovodi u problem. 

INSAJDER: Šta je, po Vašem mišljenju, srpski član Predsjedništva trebalo da uradi?

GOVEDARICA: Ne kažem da je trebalo da izbjegne dijalog sa Izetbegovićem i Čovićem. Svaka vrsta parafa na takav sporazum zahtijeva da se o njemu sa velikom pažnjom raspravlja u Republici Srpskoj, jer ovakve stvari zahtijevaju institucionalni pristup. U tom slučaju lider SDA ne bi morao da brani predsjednika SNSD od opozicije kao što je učinio. Javnost mora da bude upoznata kojim putem plovi brod koji se zove Republika Srpska, a ne da narod gata da li mu istinu govore mediji koji su pod kontrolom SNSD ili SDA. To znači da nam je kao narodu potreban državni, a ne pijačarski pristup.

INSAJDER: Šta očekujete, da bi moglo da se desi po isteku 30 dana koliko je ostavljen rok da se sporazum implementira?

GOVEDARICA: Mislim da je Republika Srpska u velikoj opasnosti i Dodiku se ne smije dozvoliti da od nas pravi monetu kojom bi se velike sile potkusurivale. Najbolje bi bilo da sporazum propadne, ali Dodik ne bi trebalo da radikalizuje Republiku Srpsku i uvlači u blokadu cijelu zemlju. Ako Amerikanci i Rusi nisu taoci Trampa i Putina onda Bosna i Hercegovina nema prevelikog razloga da bude zarobljenik Dodika i njegove partije.

INSAJDER: U javnosti je Dodik veoma odlučan. Ukoliko SNSD ne formira Savjet ministara svašta bi moglo da se dešava ove jeseni?

GOVEDARICA: Dodik je kukavica i plašljiv. Iskren da budem, mislim da blefira, izuzev ako je sebe doveo u tu fazu pa zaista misli da i prazna puška može nekada dobro da opali.

INSAJDER: Sporazum koji je potpisan nije samo fokusiran na jednu tačku. Ima li, po Vašem mišljenju, još nekih propusta u samom sporazumu?

GOVEDARICA: Sporazum smo veoma detaljno proučili. Po mom mišljenju ima neki stvari koje su vrlo patetične i neprincipijelne. Ali, ne treba zaboraviti da je raspodjela ministarskih resora katastrofalna. SDA je dobila tri veoma važna ministarstva, inostrane poslove, odbranu i bezbjednost. To znači da će SDA kontrolisati spoljnu politiku, bezbjednost i unutrašnje poslove i odbranu koja će u slučaju aktiviranja MAP-a imati otvorenu saradnju sa NATO. Kad tome dodamo da će HDZ dobiti finansije i ključeve od državne blagajne, ministarstvo pravde koje je od izuzetnog značaja i civilne poslove, nije teško zaključiti da je to potpuna kapitulacija srpskog člana Predsjedništva BiH i njegove politike.

(Insajder)

Komentari / 65

Ostavite komentar
Name

ROMANIJA

10.08.2019 11:02

Slazem se potpuno osim u jednoj stvari s Vukotom, mi treba da se okrenemo zapadu gdje su pare, investitori, ekonomija, razvoj, ulazak u EU. Mi od Rusije nemamo nista a jos manje od Srbije. Vrijeme je da mi srbi skinemo okove sa sebe a ti okovi su Srbija i Rusija. Sta su to nama rusi valjali?? Mi sluzimo njima da ostvare svoje ciljeve na Balkanu i evropi, a to nas moze skupo kostati od strane zapada. Mi svoj kursor moramo mijenjati hitno. Ovo je moj stav, ne moramo svi isto misliti. U pravu sam 100% , vrijeme ce pokazati. Rusija ima los zivotni standard, katastrofa, a Srbija jos gori. Nas narod ide na zapad za hljebom

ODGOVORITE
Name

Neka su stvari potpuno jasne

10.08.2019 11:04

Pa neka narod RS sve to i prihvati ako je u interesu naroda u RS. Svaka Vam cast gospodine Govedarica!

ODGOVORITE
Name

Seka

10.08.2019 12:17

Savjet ce formirati SDS a Sarovic ce biti predsjedavajuci. Naravno da je to lose jer ih narod nije birao ali to je jedina opcija da se izadje iz pat pozicije i da Bakir kaze jeste ne idemo ka NATO al sam Dodika izbacio. A i Dodik ce shvatiti da je to dobro jer smanjuje pritisak oko NATOa

Name

Sazovite Skupstinu,

10.08.2019 13:03

Podpis, objavite nevazecim "Dodika izdajicu izbacite napolje razpisute referendum! Tuzbu posneti protiv Dodika ; Izdajstvo države i naroda, Nece ici drugacije :, Sta on misli da smo salata i kupiš, njegova . Đe je to sudstvo srpske , samo kruh đaba zderu.

Name

Re Seka

10.08.2019 13:21

Super. Hajde samo mi reci ako je Izetbegovic uslovio Dodika sa NATO kao uslov za formiranje vlasti, šta to Šarović treba da prihvati da bi se formirala vlast??? Ili je dovoljno da se on pojavi i sve gotovo?? Nema uslova??

Name

pa

10.08.2019 14:13

Vlast se mora formirati nece Evropa pustiti ovo ovako e sad s kim i kako to je pitanje. Moje misljenje je S obzirim da Dodik zastupa tezu ne NATO, a da realno NATO politika i vizija u BiH ima jak uticaj najmanje sanse da udje u vlast na nivou zajednice entiteta ima Dodik.

Name

Ре

10.08.2019 14:31

Само да рата небуде.

Name

to je to

10.08.2019 14:40

NAJBOLJE JE BAKIR REKAO ,DODIK NIJE IZDAJNIK , SAMO NESHVATATE ŠTA GOVORI BAKIR , KAKO ĆE HRVAT BITI IZDAJNIK SRBA , TO JE ROĐENO DA RADI PROTIV SRBA .

Name

RE Sazovite Skupstinu

10.08.2019 14:41

Mislim druže da ti živiš u nekom paralelnom univerzumu, wtf,? takav scenarij u demokratskom društvu nije moguć, prvo moraš naučiti šta je demokratija i šta su izbori. Nekakva hapšenja zbog nekakve izdaje, od toga nema ništa, to je izvodljivo u državama ala Sjeverna Koreja. Onaj ko dobije mandat on ne može na sud zbog političkih odluka, može samo ako krši neki zakon ili ustav, "izdajstvo države i naroda" ne lupetaj bezveze, u kojem zakonu je to krivično djelo,.,.? ništa od toga. Da budem jasan, ne branim Dodika niti mi pada na pamet, branim demokratiju i pokušavam te uvesti i u stvarnost i realno stanje, kao što rekoh ti živiš u nekom imaginarnom svijetu, a ima vas takvih priličan broj.

Name

Posteno,

10.08.2019 19:32

Dodik je toliko zagorcio zivot stroškom narodu, od duaspore a srpsjoj da ne govorimo! A sta drugo reci; ustasa ostaje, ustasa.

Name

Bakica

10.08.2019 11:05

Ma dobio je on instrukcije od Vucica nista on neradi sto nije u dogovoru sa njim

ODGOVORITE
Name

RE BAKICA

10.08.2019 11:27

DODIK JE U DOGOVORU SA VUCICEM, PUTINOM, AMERIKANCEM, VIGEMARKOM, IZEDBEGOVICEM, COVICEM ... ON VISE NE ZNA KUD CE NI STA JE KOME OBECAO, ISTO TAKO , SPREMAN JE PREVARITI SVAKOGA DA OSTANE NA VLASTI!!!

Name

ISTINA

10.08.2019 12:04

Dodik je u tolikom problemu da se ni sa kime ne dogovara po pitanju puta u Nato, pa ni sa Vučićem. On nikakav dogovor nr poštuje i njegov stil ponašanja je jedno priča, drugo potpisuje, a treće radi. Tome čovjeku se više ne može ništa vjerovati. Merđutim, ja sam uvjeren da će ga Izedbegović nasamariti, kao i negov ortak Čović.

Name

Osvit

10.08.2019 11:09

Ko je koga izdao i prevario o tom potom ,a da su svi koji spominjete ,ne bih rekao izdali ,krupna je rijec,doveli u zabludu Srpski narod i osudili ga da luta bespucima zbilje i vremena ovog prostora sasvim sigurno.Kad kazem zabludu mislim da danas sve vise zaboravljamo ko smo a kuda trebamo i sta da radimo vec odavno ne znamo.Zato sa nama manipulisu i nasi i tudi i svi imaju veca prava od nas samih.Dobro nam ne misle ni jedni jer da misle ,buducnost svoje djece i unuka vidjeli bi ovdje a ne kod svojih neprijatelja kako nam sugerisu nasi gospodari.

ODGOVORITE
Name

Sale

10.08.2019 11:12

A zasto bih trebao da radi za Ruse i Srbiju? Dodik radi u interesu Bosne a ne drugih zemalja. Za Dodika su i Putin i Vucic male mace.

ODGOVORITE
Name

Skeptik

10.08.2019 11:12

Bilo bi jako zanimljivo čuti šta Rusi misle o ovome. Konkretno, ruski ambasadori u BiH i Srbiji.

ODGOVORITE
Name

@skeptik

10.08.2019 12:41

A šta Rusija ima tu da se izjašnjava? BiH je suverena država i ona sama odlučuje kojim će putem da se kreće.Jel ti znaš gdje je i koliko daleko Rusija?Neka nje tamo gdje je a mi ćemo tamo gdje pripadamo.Od nje nikad ništa dobro nije došlo i ako ćemo iskreno, gledaju samo svoj interes.Nije im važno da li će narod ovdje biti gladan, da li će da pale sa ovih prostora, gledaju prijatelju samo svoj geopolitički interes a nas ko...

Name

za Skeptik

10.08.2019 13:39

Šta koga zanimla mišljenje Rusije, BiH je samostalna država koja odlučuje kroz svoje institucije, RS je za Rusiju jedan mali moskovski kvart i ništa više. Ruski ambasador_i neka pjevaju borbene.

Name

Skeptik

10.08.2019 13:56

Re skeptik, a što se onda o toj temi stalno izjašnjavaju razni zvaničnici iz EU , SAD i NATO ako je to samo stvar BiH?

Name

@skeptik

10.08.2019 14:45

Zato što BiH geografski pripada Evropi a ne tamo nekoj Aziji u koju spada i Rusija...Ko Ruse simpatiše neka brate spakuje kofere i nek ide tamo.BiH će u NATO prijatelju, sviđalo se to nekome ili ne.To je gotova stvar...

Name

Re @skeptik

10.08.2019 15:25

A oni koji simpatišu Amere neka se spakuju i idu tamo.

Name

@skeptik

10.08.2019 15:46

hahaha BiH želi da postane članom EU i NATO-a, takva je politička odluka svih nivoa vlasti, mnogi zakoni i akti su deneseni zbog toga. Rusija sa tim nema ništa, niti BiH ima ikakve veze sa Rusijom, niti jedan jedini dokumenta ili zakon nije donesen zbog Rusije, u tome je razlika, komentarišu oni kojima se želiš priključiti, komentari drugih država izvan EU i NATO su irelevantni i imaju neki sasvim drugi cilj.

Name

Skeptik

10.08.2019 15:49

@skeptik, koliko znam Rusija je evropska zemlja. Ne navijam ja za Rusiju ali neka onda Dodik javno kaže to što si ti rekao ako tako misli. Vidi, Dodik odlazi u Rusiju svake dve godine pred izbore, prodao im je kompletnu naftnu industriju RS, dočekuje Lavrova kao da je taj bogotac i sa njim otvara radove na ruskoj crkvi u Banja Luci. Dodik i vlast se kunu u Rusiju, zato me zanima šta Rusi misle o ovome svemu. Pre svega o Dodiku.

Name

re Skeptik

10.08.2019 17:53

NIKADA Dodik nije išao u Rusiju u neku zvaničnu posjetu, par fotografisanja po hodnicima sa Putinom su izlobirana, bila su rukovanja na Formuli 1, u pozorištu, na margini nekog skupa. Problem je što je Dodik mnoge ubijedio da je on neki važan igrač kada je u pitanju ruska spoljna politika. Sjetimo se samo onog famoznog "sjevernog toka gasovoda", šta sve tada Baja nije buncao i prosipao, to je nevjerovatno. Ima li igdje i jedan jedini potpisani dokumenat o bilo čemu, ima samo jedan o saradnji biblioteka u Sank Petersburgu i BanjaLuci i ta crkva. Dodik govori ono što njegovo biračko tijelo voli da čuje, Rusija ne misli ništa, ima preča posla.

Name

Pojednostavljeno

11.08.2019 07:44

Rusija i Turska su teritorijama i Evropske i Azijske zemlje. Amerika je daleki zapad, nema nista sa Evropom,kao sto i Rusija ima i daleki istok. Rusija je velicine kao 5puta Evropa.Nasa korist:Rusija nas grije a Amerika zasipa bombama.

Name

Zar ne!?

11.08.2019 11:46

I kako vidimo i Turska ekonomija se razvija kako NATO diktira.

Name

borac

10.08.2019 11:24

Ma pusti Srbiju i Rusiju izdao je on nas po svim pitanjima.

ODGOVORITE
Name

Cinjenice

10.08.2019 12:59

Nas je izdao onaj ko nas je udruzeno osmislheno ekonomski unistio. Jedino to se moze sa sa sigurnoscu reci za nekoga "izdaja i izdajnik", sve ostalo je slijed.....

Name

Crni

10.08.2019 11:33

DA JE DOBRO U SRBIJI I RUSIJI STO NEIDU TAMO NEGO SVI NA ZAPAD BRACO SRBI SVE SU MAFIJASI DOSTA JE HUMANITARE IDEMO NA ZAPAD MERCEDESI DOBRA KLOPA NIKO TE NE PITA KOJE SI VJERE

ODGOVORITE
Name

Tako je

10.08.2019 16:00

Idioti se hvataju za neku Rusiju sa kojom nemaju ama bas nikakve veze osim religije. Pa gdje je ex YU dijaspora ? U Rusiji ili na Zapadu? Gdje je vise Srba u Americi ili u Rusiji? Sto ne ide Cvijanovicka u i u Rusiju (kao sto ide u USA i Kanadu) i tamo kod dijaspore moli pomoc i investicije?

Name

Direkt

11.08.2019 00:04

Pa u Americi najmanje je Amerikanaca (osoba koje se etnicki deklarisu kao Amerikanci).

Name

re

11.08.2019 08:02

Mozes i u Rusiji imati Mercedes i sve ostaloi,I ima ih na tone.Tamo se sklapa mazdin dzip,trojka u Vladivostoku.I kod nas mercedes mozes imati.U Albaniji jedva da ima drugi auto do Mercedes.Ali ako nesto znas.Treba da znas neku vjestinu.Ali je fol u tome da oni sto hoce Mercedes i sve ostalo nista ne znaju.Nisu suvisli i htjeli bi da nesto imaju.A ne vraca im se na selo ovcama.

Name

Samo bombe

11.08.2019 19:25

Sa Amerikom nemamo ni religiju, ni deribate, ni kakav izvoz, , uvoz, .. ma nista.....

Name

Nele

10.08.2019 11:35

Narod je za Dodu glaso da ih vodi tim putem i to je volja naroda. Nerazumijem zasto bi se trebo smjer ka Natu mijenjat.

ODGOVORITE
Name

Prijedlog jedan

10.08.2019 19:11

Pročitaj Vođu od Radoja Domanovića. Kratka pričica, ali slikovita i ilustrativna, vrlo poučna.

Name

Lolic

10.08.2019 11:36

Gdje mu me bio Referendum po tom vaznom pitanju za Rs.

ODGOVORITE
Name

ja

10.08.2019 12:52

Blago nama kad su nam to najvažnija pitanja.Umjesto da se dogovore kako da unaprijede ekonomiju njima je bitan nato.

Name

Boki

10.08.2019 12:26

Republika Srpska i Srbija samo formalno nisu u nato, jer su americki vojnici tu jos od 95'te. Glavni problem u Srpskoj su korupcija, nepotizam i mnostvo nerijesenih ubistava, a ova Vukotina suplja o izdaji je maslo za dnevno politicke teme vec mnogo puta izigranog sopstvenog naroda. Isto je i sa Bosnjacima, politicari ih lazu dok narod bjezi vani.

ODGOVORITE
Name

?

10.08.2019 12:55

Ima li spasa ovon narodu u RS?

ODGOVORITE
Name

Labud

10.08.2019 13:16

Ima evo vidis sta Vukota kaze sta ce reci Rusija i Srbija,vazno je njihove interese stiti,a narod u RS koga sljivi zasto.

Name

ima spasa

10.08.2019 16:02

Ima spasa kod Merkelove

Name

SRPSKO PROKLETSTVO

10.08.2019 13:16

Ni u čemu pa i kad imaju vlast . srbi nisu sposobni da vode stvari kako treba i valja. Pohlepa, sujeta, laž, samovolja, zavidnost, glavna su obilježja i tu sreće nema. Niti nacionalnog jedinstva, niti jasnog nacionalnog cija. Srbin srbinu jamu kopa. Lažni moral, lažni ciljevi. Spasio se koje odavde imao priliku i mogao otići.

ODGOVORITE
Name

vladislav

10.08.2019 14:16

Kakav je problem NATO? Pa ionako hrlimo u zemlje NATO pakta, dzaba se.remo.

ODGOVORITE
Name

Ciceron

10.08.2019 14:29

Javno pitam Dodika, Sarovica i Govedaricu, gdje bi izabrali zivjeti da moraju birati zapadne zemlje ili Rusiju. Zavrsimo sa glupim polemisanjem, zivot je kratak.

ODGOVORITE
Name

Direkt

11.08.2019 00:14

Ovo je veoma glupo pitanje. Premali smo I za jedne i za druge da bismo im bili bitni. Mi treba da gledamo svoja posla i da unapredjujemo nasu ekonomiju, a ne da budemo neciji vazali.

Name

Hazim

10.08.2019 14:36

Hajde ne lupetaj. NATO je sigurnost za zemlju da neće doći ponovo do bratoubilačkog rata a ujedno sigurnost da neće biti agresije susjednih država .

ODGOVORITE
Name

Re

10.08.2019 15:27

Kojeg bratoubilačkog rata? Nismo mi braća. Možda su naši preci bili ali mi više nismo.

Name

Mujaga

11.08.2019 13:30

Tako je re. Nikad vise sa vama.

Name

Raso

10.08.2019 15:02

Svi na ulicu i dok se ne skine s vlasti blokirati puteve institucije i sve dok ne bude tako i onda ce vidjeti da se ne moze poigravati kao sa predskolskom djecom

ODGOVORITE
Name

Mila

10.08.2019 15:17

Ljudi uopste ne misle nego se dijele na 2 tabora pa udaraju jedni na druge.Zasto ne idete u Rusiju na rad, idete u zemlje clanice Nato pakta?? Ostavite se emocija, malo pragmatizma nije na odmet.Druga je stvar sto je Dodik to uradio iz vlastitih pobuda, mi moramo misliti na nasu djecu a ne na borbu politicara!!

ODGOVORITE
Name

As

10.08.2019 17:14

Ako udjemo u Nato nece nas vise bombardovati.

ODGOVORITE
Name

Sa strane

10.08.2019 17:26

Pozovite narod na anti-nato proteste. Organizujte u svim gradovima i opštinama RS mirno okupljanje, pozovite borce, porodice poginulih, studente... Da pokažemo i Dodiku i NATO šta mislimo o tome. Mirno, kulturno, bez incidenta, ali složno.

ODGOVORITE
Name

Magistra vitae

10.08.2019 19:17

Ništa od toga, tanko i mlako, odziv - fijasko. Jer, srpsko nije protestovati već trpiti. I zato pamet u glavu a glavu dolje, i jezik za zube, ima ko da misli i govori. Davno još onaj arhipastir, što ga i kriva i dužna posvetiše, reče i zapisa: Na nebu bog, na zemlji gospodar, u kući domaćin. Eto, to je ta univerzalna matrica, čarobna formula vlasti i vladanja. Demokratija za Srbina.

Name

analiticar

10.08.2019 19:39

Imam bolji prijedlog,prestati ici u drzave clanice NATO a iz inata prestati stajati u redovima za vize.Da se dokaze sta se misli o NATO savezu.

Name

Logika

11.08.2019 11:56

Da prestanemo ici, imali bi i oni nesagledivu stetu.

Name

Obe

10.08.2019 19:43

I Rusija i (pogotovo) Srbija (Vucic i Patrijarh), tj. obe su objerucke prihvatili Dodika i njegovu politiku. Jos se SVE ne vidi...ali uskoro ce SVE bitijasno. Da li za narod srpski KASNO?

ODGOVORITE
Name

Modricanin

10.08.2019 20:15

Mozda ne znas da je Srbija prije godinu i po dana usvojila individualni (godisnji) akcioni plan za NATO.

ODGOVORITE
Name

Domi

10.08.2019 20:32

Pokaza Dodik ko je i sta je!Eto vam ga vjerni glasači pa i u buduće glasajte za ovog prevaranta!Njega smo vlast interesuje,utuvite to jednom za sva vremena ! Nijeopozicija sjajna ,al svak bas svak je čestitiji od ovi crvenih bandita !

ODGOVORITE
Name

Đimko

10.08.2019 21:07

najbolje je za početi rat. to je resenje bosanskih muka

Name

Linda

11.08.2019 03:47

Hoceli se poceti razmisljati o svojoj Drzavi i graditi svoja drzava a ne gledati srbiju i Rusiju.Omladina odlazi u evropske drzave traziti buducnost nikome netreba ni srbija a ni rusija.

ODGOVORITE
Name

guz

11.08.2019 06:04

Prevario je i nas Bosnjake,mislili smo da ce izdati ranije...

ODGOVORITE
Name

Milan

11.08.2019 06:36

Za lični i interes snsd-a dodik bi izdao i bliže članove porodice, a da nebi Rusiju i Srbiju.

ODGOVORITE
Name

Natasa

11.08.2019 07:11

Okrenimo se nasoj buducnost Dodig ode za svojom omladinom.

ODGOVORITE
Name

Dragi

11.08.2019 19:51

govedarice po kozna koji put pisem dodikova politika nas je zavila u crno ali od opozicije ocekujemo da sami ponude ono sto misle a vi dodik je rekao da nece u nato pa potpisao ali mi hocemo i od opozicije da cujemo jeli ona za nato ili nije jer ovo sto vi radite tj. samo kritikujete ali ponudite konkretno nesto bolje i izjasnite se koji su vasi stavivi! Jer ovo do sada je cista farsa za one koji su zavrsili osam razreda i to jedva !

ODGOVORITE
Name

Mrki

12.08.2019 20:19

nadam da se da je izdao Rusiju

ODGOVORITE