Асано одушевио многе, али не и Бинића: Лимитиран је!

"Неће бити велико појачање Партизана, неће правити разлику на терену. Није реално, тврдим", поручује Драгиша Бинић.

Фудбал 10.08.2019 | 15:36
Асано одушевио многе, али не и Бинића: Лимитиран је!
Деби из снова имао је Такума Асано у дресу Партизана. Ушао је као резерва у првом дуелу 3. кола квалификација за Лигу Европе против турске Малатије и сјајном партијом допринео да црно-бели увећају предност и стигну до значајне победе 3:1. 

Гол и изнуђен пенал подизали су навијаче црно-белих на ноге и утицали да аплаузом буде испраћен у свлачионицу, међутим, 24-годишњи Јапанац није оставио позитиван утисак на све љубитеље фудбала. 

У разговору за Спортски журнал, некадашњи фудбалер Црвене звезде који је каријеру завршио управо у Јапану, а до недавно фукнционер ФС Србије - Драгиша Бинић - изнео је своје утиске, који су чак и негативни по новог фудбалера Партизана.

"Асана сам гледао и раније, ништа посебно. Мене није импресионирао овом утакмицом. Можда буде бољи, у времену што следи. Не знам... Интересантан јесте, видело се прексиноћ, неспреман и неуклопљен. Недовољно технички обучен и деконцентрисан у ситуацији 'један на један'", сматра Бинић.

Својевремено један од најбржих европских фудбалера није импресиониран брзином Јапанца, коју су многи хвалили после утакмице.

"И није брз, већ само хитар", оценио је европски шампион са Црвеном звездом 1991. 

"Као и његови сународници, специфичне је грађе, лимитиран за озбиљан фудбал. Вредан је и изузетан момак, потписујем. Као и што бих генетску жељу за учењем, извући ће Саво максимум из њега, али никад тврдњу: биће носилац игре и главни реализатор игре, после Звезде, овде највећег клуба. Будимо реални: да нешто вреди, остао би и играо у сређенијем свету. Волео бих да грешим, али сумњам", наставио је Бинић негативним тоном и пробао да образложи своје мишљење:

"Фудбал је овде много другачији, оштрији, безобразнији. Јапанци играју лепршаво, за публику. Спортом се баве из разоноде, а не из интереса као у нас. Тамо чак нема ривалитета и између навијача, а камоли клубова. Блаженство од фудбала, од живота. Све просто врви од изузетних људи, добрих намера. Да не дужим: неће бити велико појачање Партизана, неће правити разлику на терену. Није реално, тврдим", закључио је Драгиша Бинић, а испричао је и да му је Марћело Липи, својевремено тренер Асану, недавно у разговору ком је присуствовао и Синиша Михајловић рекао да нови фудбалер Партизана у његовом тиму није могао да буде чак и међу резервама.

"Али, понекад су маркетинши разлози чинили своје", наводно је Италијан рекао Бинићу.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар