Asano oduševio mnoge, ali ne i Binića: Limitiran je!

"Neće biti veliko pojačanje Partizana, neće praviti razliku na terenu. Nije realno, tvrdim", poručuje Dragiša Binić.

Fudbal 10.08.2019 | 15:36
Asano oduševio mnoge, ali ne i Binića: Limitiran je!
Debi iz snova imao je Takuma Asano u dresu Partizana. Ušao je kao rezerva u prvom duelu 3. kola kvalifikacija za Ligu Evrope protiv turske Malatije i sjajnom partijom doprineo da crno-beli uvećaju prednost i stignu do značajne pobede 3:1. 

Gol i iznuđen penal podizali su navijače crno-belih na noge i uticali da aplauzom bude ispraćen u svlačionicu, međutim, 24-godišnji Japanac nije ostavio pozitivan utisak na sve ljubitelje fudbala. 

U razgovoru za Sportski žurnal, nekadašnji fudbaler Crvene zvezde koji je karijeru završio upravo u Japanu, a do nedavno fukncioner FS Srbije - Dragiša Binić - izneo je svoje utiske, koji su čak i negativni po novog fudbalera Partizana.

"Asana sam gledao i ranije, ništa posebno. Mene nije impresionirao ovom utakmicom. Možda bude bolji, u vremenu što sledi. Ne znam... Interesantan jeste, videlo se preksinoć, nespreman i neuklopljen. Nedovoljno tehnički obučen i dekoncentrisan u situaciji 'jedan na jedan'", smatra Binić.

Svojevremeno jedan od najbržih evropskih fudbalera nije impresioniran brzinom Japanca, koju su mnogi hvalili posle utakmice.

"I nije brz, već samo hitar", ocenio je evropski šampion sa Crvenom zvezdom 1991. 

"Kao i njegovi sunarodnici, specifične je građe, limitiran za ozbiljan fudbal. Vredan je i izuzetan momak, potpisujem. Kao i što bih genetsku želju za učenjem, izvući će Savo maksimum iz njega, ali nikad tvrdnju: biće nosilac igre i glavni realizator igre, posle Zvezde, ovde najvećeg kluba. Budimo realni: da nešto vredi, ostao bi i igrao u sređenijem svetu. Voleo bih da grešim, ali sumnjam", nastavio je Binić negativnim tonom i probao da obrazloži svoje mišljenje:

"Fudbal je ovde mnogo drugačiji, oštriji, bezobrazniji. Japanci igraju lepršavo, za publiku. Sportom se bave iz razonode, a ne iz interesa kao u nas. Tamo čak nema rivaliteta i između navijača, a kamoli klubova. Blaženstvo od fudbala, od života. Sve prosto vrvi od izuzetnih ljudi, dobrih namera. Da ne dužim: neće biti veliko pojačanje Partizana, neće praviti razliku na terenu. Nije realno, tvrdim", zaključio je Dragiša Binić, a ispričao je i da mu je Marćelo Lipi, svojevremeno trener Asanu, nedavno u razgovoru kom je prisustvovao i Siniša Mihajlović rekao da novi fudbaler Partizana u njegovom timu nije mogao da bude čak i među rezervama.

"Ali, ponekad su marketinši razlozi činili svoje", navodno je Italijan rekao Biniću.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar