Открио истину о погибији Ђуровића и страхује за живот

Питање на ком се ових дана "ломи" Република Српска гласи: хоће ли Ненад Радинковић у КПЗ Фоча преживјети до давања изјаве тужилаштву?

Република Српска 10.08.2019 | 09:30
Открио истину о погибији Ђуровића и страхује за живот
И поред изолације у којој га држе открио је истину о страдању Николе Ђуровића, но далек је пут до формалног свједочења и нових истрага, а опасност континуирано расте. Одавно овај проблем превазилази страдење младог Ђуровића и ситуација пријети гадном ескалацијом - међународном!

Недавно је министар Драган Лукач обавијестио парламент и јавност како ће надлежни органи сигурно разјаснити да ли је Станислав Чађо учесник саобраћајне незгоде у којој се страдао Никола Ђуровић.  По нашем министру једино се чека изручење Ненада Радинковића, а чак је са "позиције струке" објашњавао како нико није спреман робијати за туђе злочине. 

Проблем је једино што "свезнајућем министру" изгледа није познато (или се претвара?!) да се Ђуровић већ девет мјесеци налази на одслужењу казне за ово дјело. Тренутно је мимо принципа и процедура нашег затворског система смјештен у КПЗ Фоча. И није тешко претпоставити разлоге оваквог утамничења.

Почетком новембра прошле године Радинковић је по правоснажној пресуди започео одслужење казне у затвору "Кула" у Источном Сарајеву. Међутим, убрзо је претучен, а потом премјештен у фочански затвор - који котира као наша најсигурнија установа за чување затвореника. Ваљда да му пруже максималну сигурност?!

Истина је ипак битно другачија. Није премјештен у бањалучку завод, како је то у сваком случају морало бити урађно, из истих разлога због којих је "склоњен" из Источног Сарајева - превелика близина заинтересованих тужилачких и полицијских тијела. Фоча је таман довољно далеко да сакрију овог осуђеника од чије истине многи стријепе. И би тако!

Довољно је Радинковић искусан да препозна опасности са каквима  је суочен, па и да адекватно реагује. За почетак дао је адвокату овјерену изјаву у којој детаљно објашњава шта се доиста догодило у стравичној саобраћајки са смртном посљедицом по Николу Ђуровића. 

У овом тренутку могу открити једино како су идентификовани бројни актери саобраћајне незгоде и заташкавања исте, а све на начин какав се још како може квалитетно искористити у истрази. Питање је само колико далеко су спремни ићи наши органи кривичног гоњења, но пуна истина подразумијева и искрену сарадњу других држава, а ту би могло доћи до озбиљних проблема.

Углавном, у игри су велики улози и сасвим је разумљиво је да и у републичком и у државном тужилаштву нема претјеране заинтересованости за овако "крупан залогај". Са друге стране Радинковић је одлично свјестан како вријеме није на његовој страни, па повлачи потезе какви само шире круг оних којима задаје главобоље. 

Схватио је грешку (или превару!) када је прихватио изручење Босни и Херцеговини, па сад тражи "преизручење" Србији, али таквим захтјевима само све више угрожава сопствени живот и наду у институционално реаговање. Опет, са друге стране, свједоци из овог предмета свакако смртно страдавају или се налазе у животној опасности. Свеукупан хаос!

За крај истичем како из низа разлога не износим познате ми информације, а опет пишем о овоме са врло јасним циљем - да помогнем Радинковићу у пуком преживљавању. Мој мото је да нико нема право одузети живот другоме, а понајмање како би скривао истину о смртним страдањима невиних жртава попут младог Ђуровића. 

Уосталом, исувише људи је у Републици Српској убијено ради прикривања истине о монструозним злочинима режима и ваља нам се против тога борити. Алтернативе немамо! Но, увијек постоји некакав "ред радњи" и приоритета, па је фокус ове објаве на анимирању тужилаштва и полиције да бар од Радинковића узму изјаву - са указивањем гдје се могу наћи докази његових навода.

радовановицборислав.блогспот

Коментари / 30

Оставите коментар
Name

Скептик

10.08.2019 07:54

Радинковићу је било обећано да ако преузме одговорност за убиство Николе Ђуровића и буде осуђен на казну затвора да он ту казну никада неће одслужити. Зато су га склонили у Француску и све док је год био на слободи није било проблема. Но послије су ствари по њега кренуле по злу и бива ухапшен. Сада када сједи у ћелији и пријети му вишегодишње робијање одлучио је да проговори и каже истину без обзира на посљедице по њега. Једино што јавност не зна зашто је прихватио кривицу, шта је добио као награду за узврат или да ли је и како био уцјењен да то уради.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Одговор

10.08.2019 09:17

Радинкивић је ситан криминалчић који се ко зна чиме бавио (причало се да је крао возила по Француској), и као такав, није био непознат полицији, па и Министру Чађи, и нормално да су га уцијнили, и ко зна шта обећали!

Name

Бањалуцанин

10.08.2019 10:24

Све ви знате, све струцњак до струцњака. Залим вас искрено.

Name

Ре Бањалуланин

10.08.2019 18:18

Доста тога знамо али колико ти знаш вјерујем да смо ми мали мишеви.

Name

Цадјо у затвор

10.08.2019 08:00

Дакле врло једноставно.У нормалним земљама министри иду у затвор као сви обици људи.Погријесе.И одслузе своје.И ниста цудно ту нема.У ово Гангстерији све је цудо.Узас.Ајде Цадјо фино ко цовјек.Одслузи своје.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

10.08.2019 08:39

Кад полусвијет добије власт и паре...

Name

Милко

10.08.2019 08:54

Док је Тегелтије, Цадјо не треба бринути. Уз мало поткивање, слуцај против њега це бити одбацен.

Name

Фоца

13.08.2019 00:51

И Сувару ХАНСА су покусали убити у Фоци у алкатразу нањете су му теске повреде 2017 године за сто постоје докази и налази доктора и тада је Директор тврдијо да је то лаз само пуком срецом није убијен а како це проци Радинковиц нека му је бог на помоци.

Name

Милан

10.08.2019 08:01

У затвору кога год питате од робијаса сваки це реци да није крив. Зато јест проблем једном криминалцу Радинковицу узети паре од лопова као сто је он и реци како му је то смјестено. Они који хоце на власт они су спремни да се и у такве ствари уплицу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

То фоца

13.08.2019 07:45

Тацно Сувару Ханса су покусали убити робијаси Голијанови и Дуњицеви сарадници који су заједно удавили цовјека у Братунцу павиц и радиц уз помоц робијаса месановица који је И у зеници у затвору уцествовао у убиству. За награду павиц И радиц добивају амнестију иако су на издрзавању казне направили бројна кривицна дјела.били су и у бјекству а осудјеници су који су имали казне по 20 година .демократија. приватлук

Name

Сдс гетеборг

10.08.2019 08:15

Цуј страдавају, сви који су свједоцили најнормалније зиве. Нико им ниста не пријети нити их притисце

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гдје то?

10.08.2019 09:19

Можда, горе код вас, у Гетеборгу?! Овдје код нас, на Балкану, свједоци обично остају без главе!

Name

Бањалуцанин Келн

10.08.2019 10:25

Засто обмањујете људе? Који је свједок остао без главе???

Name

РЕ Гдје то?

10.08.2019 11:04

Мозда на Косову и Црној Гори ко је у Републици Српској страдао ко судски свједок Цуј ставља ју га даље од тузиоца кода је Фоца у Аустралији немој те бити смијесни.

Name

М59

12.08.2019 06:19

Радинкивић је радио са оружјем пао је у Франце због оружја. ....није он ситан криминалац

Name

Милојко

10.08.2019 08:34

Чим је прихватио кривицу имао је добрих ораха у џепу,сад се предомислио...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Смијесно

10.08.2019 09:04

А који је то свједок страдо због неког свједоцења код нас? Не лупајте, ко це прихватити затворску казну ако није крив? То има само у филмовима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

@Смијесно

10.08.2019 20:37

Мозда није страдао али их сигурно има много који нису смјели свједочити. Свједок мозе бити и неко ко није званично свједок а има директна сазнања о некој радњи.... Да ли би ти био свједок против министра, предсједника, начелника....директора?

Name

Питање

10.08.2019 09:12

Ко је побио : Николу Ђуровића, Милана Вукелића, Славишу Крунића, Давида Драгичевића, Сенада Кобилића, Дамира Остојића...и још многе, многе, чије се убице ни до данас не знају, а код неких убистава је прошло и више од 10 година??? Ко то некажњено убија по Републици Српској, а нарочито по Бањалуци? Имамо ли ми истражне органе, полицију, Тужилаштво, Судство, или имамо само корумпиране институције и моћне, корумпиране и бахате појединце који су умислили и да су изнад институција, и изнад народа и изнад самог Бога?! Ама људи, докле више???

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

10.08.2019 10:07

Ко је и зашто убио: Риста Југовића, Срђана Кнежевића, Жељка Марковића, Љубишу Савића???? У то вријеме је на власти била нека друга структура

Name

Ре:

10.08.2019 10:32

Све тако али и сви ћуте и нема ни акције ни реакције. Чудо шта је створено на Балкану.Министри, државни службеници,градонацелници, секретари и сл. уназад година сви поштени и нико не одговара, нико у затвор не иде,никоме се не суди. Јел могуца таква држава и гдје то има?

Name

рере

10.08.2019 13:54

Неке јавно изречене изјаве високо позиционираних политичара,кад је убиство Риста Југовића, јасно говоре коме је сметао. Ко је на ТВ рекао: ''Нећу да га видим на тој позицији.? Мислећи на позицију генералног директора СОД ''Јахорина'', тај је и данас жив и здрав и бави се политиком. И Срђан је животом платио своје настојање да се обрачуна са паљанско-соколачким политичким криминалцима. Није му успјело да ухапски једног и данас ''јаког'' соколачког политичара. Годинама се о томе причало у јавности и ником ништа.

Name

БЛ

10.08.2019 09:32

Казе склоњен је у Фоцу јер је она далеко од БЛ па је тезе доступан тузиластву, ало па није Република Српска ко' Русија , код нас с' краја на крај Републике за 6 сати стигнес!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зора

10.08.2019 13:06

Само код нас таква Држава постоји. И наши властодрсци су толико моћни да поред убијања могу отејерати у затвор да зањих робија.а они и надаље убијају и пљачкају свој народ

Name

БОРАЦ Р СРПСКЕ

10.08.2019 13:07

ЗНАЈУ У ТУЗИЛАСТУ ДА ЈЕ ЦАДЈО УБИО МОМКА АЛИ НЕСМИЈУ ЈАВНО РЕЦИ ЈЕР У АУТУ ЈЕ БИО СА ЦАДЈОМ ДОДИК.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Борац

10.08.2019 18:11

Ко год да је био истина мора изаци на видјело! Био Додик! Какве то везе има?Није био Бог, него човјек!

Name

РЕ Борац

12.08.2019 16:17

Добро јутро Колумбо. Знас ли ти ста прицас, Додо ти ведри и облаци од мјесне заједнице до врха РСа и немас такви пуно на Балкану.

Name

Нада

10.08.2019 14:53

Радинковиц је зив и без обзира на казну,има сансу за нови зивот,да буде дијете својим родитељима,супруг и отацНиколи су грубо одузели све,па ни мртвог га не постују.Заслузује своју правду,због оних озалосцених и исто тако убијених родитеља.Има ли ста горе,него сахранити своје дијете?Са тугом се сјецати,не имати родјендане,не имати славља...Нема саврсеног злоцина,има свједока,има Бога,вјероватно је то схватио овај момак.Да ли це искупити своје гријехе,видјецемо.Покајник или покојник,сто би било ко у оној позорисној представи.Био је млад и наиван,за разлику од старих покварењака из тог теског слуцаја,сад је зрелији као лицност,па самим тим и зрелије размисља,а мозда има ноцне море.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЗВОРНИК

10.08.2019 19:59

Па Јел вам сада јасно какве се ствари десавају у МУП у РС. Криминалци су на руководецим позицијама и то годинама. Сада у Зворнику за нацелника ПУ бице постављен лик који има мноштво кривичних дјела. О свему је упознат и министар Лукач али ће га без обзира на, све то поставити на напријед наведену функцију. Ста онда реци на све то!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ВРС

12.08.2019 08:54

Зашто смо ми крв проливали, која срамота од државе

ОДГОВОРИТЕ