ФРА: Лион "понизио" Монако!

Фудбалери Лиона савладали су Монако као гости са 3:0 у првом колу француског националног шампионата. Генијалност Мемфиса Депаја и даље траје, Лион ће и са Силвињом бити као земља! Монако лако положио оружје – 3:0.

Фудбал 09.08.2019 | 23:28
ФРА: Лион "понизио" Монако!
Доминантна представа фудбалера Лиона одмах на старту француске Лиге 1, успели су да без већих проблема победе Монако и то на стадиону "Луј ИИ".

Лион је до вођства рано стигао, пошто је први гол постигао Муса Дембеле већ у петом минуту утакмице и потпуно шокирао и играче и навијаче Монака, али их је још више шокирао потез Сеска Фабрегаса у 30. минуту утакмице.

Искусном шпанском фудбалеру је послат један дуг пас који баш и није био најпрецизнији, а када је видео да ће акција пропасти без лопте је ударио Леа Дубоу и зарадио директан црвени картон.

Мемфис Депај је само 6 минута касније постигао погодак за 2:0 и тада је већ било јасно да је малтене немогуће да се Монако у потпуности врати у овај меч и то са играчем мање.

У другом полувремену, Лукас Трусар је само поставио коначних Монако 0, Лион 3 у 80. минуту утакмице.

Промењен је тренер, стигао је Бразилац Силвињо, али ће Лион бити највећи такмац ПСЖ- у у овогодишњој Лиги 1. Такав су бар утисак оставили гости у Монте Карлу, где је лако пао Монако – 3:0.

Остали су у Лиону без неколико главних полуга у тиму, али генијалност Мемфиса Депаја и истанчан голгетерски њух Мусе Дембела и даље трају. Управо је поменути тандем искреирао сјајан старт за Лион у новој првенственој сезони. Очекивало се да Монако покаже више, али су Кнежеви пали без испаљеног метка.

Кула од карата домаћину је почела да се руши већ у петом минуту. Тада је Траоре центрирао, а Дембеле је у скоку разгрнуо Глика и Агилара и закуцао лопту у мрежу.

Можда би Монако вечерас био конкуретнији. Међутим, Сеск Фабрегас је у 30. минуту без лопте ударио Денија. Гледао се ВАР, а главни арбитар меча је показао директан црвени картон. Можда и престорого.

Ккао ибло, Лион је наставио са нападима. И није много требало Депају да покаже шта и колико може. А може много. Генијалне потезе харизматичног Холанђанина публика широм Француске гледала је током целе прошле сезоне. И ове ће. Депај је у 36. минуту одапео шут са 30 метара, лопта је лелујала и у на крају преварила Лекомтеа.  

У наставку је Трусар само појачао утисак. 

Лига 1, 1. коло:

Петак:

Монако – Лион 0:3 (0:2)
Дембеле 5, Депај 36, Тузар 80

Субота:

17:30 Марсеј – Ремс
20:00 Брест – Тулуз
20:00 Ница – Амијен
20:00 Монпеље – Рен
20:00 Дижон – Сент Етјен
20:00 Анжер – Бордо

Недеља:

15:00 Лил – Нант
17:00 Стразбур – Мец
21:00 ПСЖ – Ним

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар