FRA: Lion "ponizio" Monako!

Fudbaleri Liona savladali su Monako kao gosti sa 3:0 u prvom kolu francuskog nacionalnog šampionata. Genijalnost Memfisa Depaja i dalje traje, Lion će i sa Silvinjom biti kao zemlja! Monako lako položio oružje – 3:0.

Fudbal 09.08.2019 | 23:28
FRA: Lion "ponizio" Monako!
Dominantna predstava fudbalera Liona odmah na startu francuske Lige 1, uspeli su da bez većih problema pobede Monako i to na stadionu "Luj II".

Lion je do vođstva rano stigao, pošto je prvi gol postigao Musa Dembele već u petom minutu utakmice i potpuno šokirao i igrače i navijače Monaka, ali ih je još više šokirao potez Seska Fabregasa u 30. minutu utakmice.

Iskusnom španskom fudbaleru je poslat jedan dug pas koji baš i nije bio najprecizniji, a kada je video da će akcija propasti bez lopte je udario Lea Dubou i zaradio direktan crveni karton.

Memfis Depaj je samo 6 minuta kasnije postigao pogodak za 2:0 i tada je već bilo jasno da je maltene nemoguće da se Monako u potpunosti vrati u ovaj meč i to sa igračem manje.

U drugom poluvremenu, Lukas Trusar je samo postavio konačnih Monako 0, Lion 3 u 80. minutu utakmice.

Promenjen je trener, stigao je Brazilac Silvinjo, ali će Lion biti najveći takmac PSŽ- u u ovogodišnjoj Ligi 1. Takav su bar utisak ostavili gosti u Monte Karlu, gde je lako pao Monako – 3:0.

Ostali su u Lionu bez nekoliko glavnih poluga u timu, ali genijalnost Memfisa Depaja i istančan golgeterski njuh Muse Dembela i dalje traju. Upravo je pomenuti tandem iskreirao sjajan start za Lion u novoj prvenstvenoj sezoni. Očekivalo se da Monako pokaže više, ali su Kneževi pali bez ispaljenog metka.

Kula od karata domaćinu je počela da se ruši već u petom minutu. Tada je Traore centrirao, a Dembele je u skoku razgrnuo Glika i Agilara i zakucao loptu u mrežu.

Možda bi Monako večeras bio konkuretniji. Međutim, Sesk Fabregas je u 30. minutu bez lopte udario Denija. Gledao se VAR, a glavni arbitar meča je pokazao direktan crveni karton. Možda i prestorogo.

Kkao iblo, Lion je nastavio sa napadima. I nije mnogo trebalo Depaju da pokaže šta i koliko može. A može mnogo. Genijalne poteze harizmatičnog Holanđanina publika širom Francuske gledala je tokom cele prošle sezone. I ove će. Depaj je u 36. minutu odapeo šut sa 30 metara, lopta je lelujala i u na kraju prevarila Lekomtea.  

U nastavku je Trusar samo pojačao utisak. 

Liga 1, 1. kolo:

Petak:

Monako – Lion 0:3 (0:2)
Dembele 5, Depaj 36, Tuzar 80

Subota:

17:30 Marsej – Rems
20:00 Brest – Tuluz
20:00 Nica – Amijen
20:00 Monpelje – Ren
20:00 Dižon – Sent Etjen
20:00 Anžer – Bordo

Nedelja:

15:00 Lil – Nant
17:00 Strazbur – Mec
21:00 PSŽ – Nim

Izvor: B92/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar