Глас Америке: Болтон одлаже посјету Србији?

Саветник за националну безбједност Бијеле куће Џон Болтон одлаже посјету Београду и Приштини зато што је Косово без владе, сазнаје незванично Глас Америке из дипломатских извора у Вашингтону.

Свијет 09.08.2019 | 22:36
Глас Америке: Болтон одлаже посјету Србији?
Према сазнањима Гласа Америке, Болтон је планирао да посјети регион крајем августа или почетком септембра, јер ће тада бити са америчким председником Доналдом Трампом у посјети Паризу на састанку Г7 и Варшави на обилљежавању 80 година од почетка Другог свјетског рата.

Међутим, због ситуације у Приштини, посјета је за сада одложена, али извори Гласа Америке тврде да се и даље планира.

Глас Америке наводи и да је тражио потврду ове информације из Савјета за националну безбједност Бијеле куће, али да до сада нису добили одговор.

Истовремено, и приштинска КТВ незванично сазнаје да је посјета Болтона Београду и Приштини одложена, а наводе се два разлога за то: први је пад косовске владе, а други то што нису укинуте таксе на робу из Србије и БиХ.

Како преноси КТВ, Болтон би дошао у Београд и Приштину, али након избора и формирања нове косовске владе и уколико би биле укинуте таксе.

"Блиц" је раније објавио да би савјетник Доналда Трампа за националну безбједност могао до краја августа, поцетка септембра да посјети регион, односно Београд и Приштину, као и да ће "САД кренути у офанзиву када је у питању рјешавање косовског проблема, односно покретање дијалога са мртве тачке".

"Блиц" је пренио наводе анонимних дипломатских извора да би Болтон могао да дође у регион само уколико буду укинуте таксе које је Косово увело на робу из Србије и БиХ, те да је његова посјета мало вјероватна ако се то не деси јер "не жели да буде неуспјешан".

(Тањуг)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Јоја

09.08.2019 20:41

ниси ни добродосао

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ста Цес Нам,

10.08.2019 13:11

паметније ти да останеш тамо.