СЛС: Звезда сигурна и с резервама!

Лепи голови и лака победа! Црвено-бели рутински савладали Младост. Првенац Вулића, дебитовали Петровић, Томане и Крстовић, играо Гајић. . .  Увертира за Копенхаген – два гола Звезде за победу над екипом Младости.  Фудбалери Црвене савладали су Младост из Лучана са 2:0 у утакмици 4. кола Линглонг Суперлиге Србије.  

Фудбал 09.08.2019 | 22:08
СЛС: Звезда сигурна и с резервама!
Под Вулићевом командом у Копехнаген, Звезда лако преслишала Младост. Црвено-бели без проблема стигли до бодова у 4. колу Линглонг Суперлиге – 2:0.

Црвена звезда је у текућој сезони Суперлиге Србије победила на све три утакмице које је одиграла, а последња је дошла у једној мирнијој утакмици пред домаћом публиком.

Већ на самом старту утакмице Звезда је добила слободан ударац у опасној зони који је Вулић одлучио да изведе. Лопту је послао у рашље и матирао Росића, па је Звезда већ у 4. минуту стигла до предности од 1:0.

Наставили су изабраници Владана Милојевића да нападају и притискају, имали неколико опасних напада, али је Младост успевала да се одбрани.

Гости су своје шансе имали из контра напада, али руку на срце, ни ти контра напади нису били претерано убојити.

Пред сам крај првог полувремена, комплетна одбрана Младости је испала и Јевтовић је ту контру успео да заврши на најбољи могући начин, пославши лопту у доњи леви угао уз саму стативу, где Росић није могао да је дохвати.

Тако је Звезда после првих 45 минута фудбала имала предност од 2:0.

На старту другог полувремена, видели смо неколико опасних напада на обе стране, али су Павловић и Иванић били непрецизни па се резултат ипак није мењао.

Ослободили су се гости, почели да нападају све више и више и тражили су начин да постигну погодак. Павловић је то и успео у 64. минуту на асистенцију Сураке, али је тај погодак био поништен због офсајд позиције.

До краја сусрета није било већих узбуђења. Видели смо неколико интересантних напада на обе стране и дефинитивно је могло да буде још голова, али је утакмица ипак завршена резултатом 2:0 у корист Црвене звезде.

У сенци двомеча са Копенхагеном и борбе за јесен на међународној сцени, фудбалери Црвене звезде одиграли су утакмицу 4. кола Суперлиге Србије против Младости из Лучана. 

И, без већих проблема, савладали госте 2:0 (2:0).

Нова три бода ове сезоне најавио је Милош Вулић својим првим поготком у црвено-белом дресу, када је већ у 4. минуту сјајно шутирао из "слободњака", а доминацију свог тима другим голом крунисао је Милан Јевтовић из снажног шута у надокнади првог полувремена.

Друго полувреме протекло је у рутинској контроли игре домаћих фудбалера, који су пропустили неколико прилика да дођу и до убедљивије победе.

Владан Милојевић је овог петка одмарао већину играча који наступају у квалификацијама за Лигу шампиона, па су тако из дуела са Копенхагеном прошлог уторка (1:1) играли само "слављеник" Милан Борјан - којем је ово био јубиларни 100. наступ за Звезду - затим Мирко Иванић (до 80. минута), Ричмонд Боаћи (до 62) и Милош Дегенек (од 46).

Искористио је Звездин тренер прилику да испроба играче са мањом минутажом, а своје прве наступе у црвено-белом дресу, бар кад су такмичарске утакмице у питању, уписали су Његош Петровић (одиграо цео меч), Томане (од 62) и Никола Крстовић (од 80), док је Милан Гајић одиграо прву утакмицу ове сезоне.

Звезда има утакмицу мање због одложеног дуела са Вождовцем, а занимљиво, ово је трећа победа идентичним резултатом ове сезоне у Суперлиги - 2:0.

Иако гости из Лучана нису представљали тежак залогај, утисак је да и међу резервистима, Милојевић има "материјала" за прву поставу. 

Видећемо да ли ће ускоро нешто и мењати, али како је Ричмонд Боаћи одиграо својих сат времена на терену овог петак, могло би се рећи да му је статус првотимца озбиљно доведен у питање...

После гостовања у Данској, црвено-бели ће играти против Спартака у Суботици.

Црвена звезда пуна самопоуздања одлази за Копенхаген. Још једном рутински одрађеном партијом, трећом узастопном победом од 2:0 пред својим навијачима, овога пута против Младости из Лучана, изабраници Владана Милојевића направили су пријатну увертиру пред најважнији меч овог лета на Паркен стадиону. Читав посао српски шампион је решио у првом полувремену, када су мрежу погађали Милош Вулић и Милан Јевтовић.

Црвена звезда је показала и техничку и тактичку супериорност у односу на противника. Добрим покривањем противничке половине онемогућили су готово сваки покушај екипе Горана Станића, док су са друге стране организованим нападима константно тражили и проналазили пукотину у одбрани ривала. Управо у једном организованом нападу у четвртом минуту Вулић је изнудио прекршај Милошевића у опасној зони, а онда перфектно извео слободан ударац са 22-23 метра. Росић није имао много шанси да заустави тај ударац.

Милојевић је потпуно измеио тим, на терену су се од играча из утакмице са Копенхагеном нашли само Милан Борјан и Мирко Иванић, као и Ричмонд Боаћи, који иза себе има нових сат времена за заборав. Некадашњи играч БАТЕ Борисова дошао на своју природну позицију у маневру, испред врло запаженг Вулићаи најновије придошлице Његоша Петровића. Бивши везиста Напретка из Крушевца је врло добро командоваоовезним редом. Са постигнутим голом је добио на самопоуздању, што се и те како одразило на његову игеру. Свака лопта која је ишла у поље напада пролазила је кроз његове ноге, а након што је у неколико наврата окренуо двојицу играча на својим леђима, уследили су аплаузи малобројне публике на трибинама нашег највећег стадиона. Ставио је до знања млади Крушвељанин да би ускоро могао озбиљно да заоштри конкуренцију у тиму и за евроспке утакмице, иако је у другом полувремену видљиво пао, што и није зачуђујуће с обзиром да није имао запажену минутажу на почетку сезоне.

Са друге стране, Његош Петровић је добро одрадио дефанзивне задатке, мада није имао ни превише посла, а није паничио када је лопта у његовим ногама, па је зарадио пролазну оцену на свом дебију. Милан Гајић је први меч у овој сезони обележио асистенцијом код гола Јевтовића у финишу првог полувремена. Више је него видљиво да младом репрезентативцу Србије недостају мечеви у ногама, како би дошао до жељеног ритма, али се доста трудио, што му се и вратило кроз асистенцију. Слично је и са Јевтовићем, којем је један овакав погодак, после лепе варке на десном боку, био преко потребан по питању самопуздања.

Далеко проблематичније деловао је леви бок црвено-белих, посебно онај дефанзивни на којем је дејствовао Жандер. Бразилац није користио своје најјаче оружје, брзе продоре, па је био потпуно безопасан по противника. Деловало је помало и бездушно, што ће му сасвим сигурно замерити Милојевић. Испред њега је био Вељко Симић, којег током првих 45 минута никако није слушала лопта. Трудио се, улазио иза леђа одбрани Младости, али никако није успевао да се наметне на терену. То се коначно променило на старту наставка, када је побегао иза леђа чуварима, гађао врхом копачке, али је Росић ипак успео да сачува своју мрежу. Касније је погодио и пречку, искоса са десне стране, што је значајно поправило утисак о његовој игри.

Срђан Бабић и Радован Панков су лагано командовали последњом линијом, али је некадашњи играч Војводине задобио ударац током првог дела игре, па је у наставку игао Милош Дегенек. Аустралијског репрезентативца су додатних 45 минута још више приближили жељеном такмичарском ритму пред најважнији меч овог лета са Копенхагеном.

Милојевић је од старта на терен послао Ричмонда Боаћија, који се извлачио на дупле пасове, остављао лопту својим везистима, али поред снажних Шатаре и Радивојевића није успео да се избори за шансу пред голом Лучанаца. У последњих пола сата прилику да заигра пред Звездином публиком добио је и толико чекани Томане. Поругалац је са неколико добрих потеза показао да поседује озбиљан квалитет, али да му је као и већини играча који су се вечерас нашли на терену једноставно неопходна минутажа. У завршници меча Милојевић је на терен послао и Крстовића, који је био енергичан, али једноставно није имао времена да покаже нешто више.

Младост је до своје прве озбиљније прилике стигла на почетку другог полувремена, када се опробао Секулић после одличног продора Павловића, али се није дао изненадити добро концентрисани Милан Борјан. Искусни Павловић био је тај преко којег је ишла свака иоле опаснија прилика пред голом домаћина, а у 64. минуту није имао среће да се упише у стрелце, пошто му је погодак након одличне комбинације са Сураком поништен због офсајда.

Црвена звезда је још један првенствени меч пред европске изазове одрадила на прави начин, па ће сада бити максимално посвећена окршају са саставом Сталеа Солбакена (уторак 20.00) који је у првом мечу показао да је и те како рањив противник.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА – МЛАДОСТ 2:0 (2:0)

/Вулић 4, Јевтовић 45+1/

Стадион: Рајко Митић;

Гледалаца: 4.663;

Судија: Драган Чоловић

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА (4-2-3-1): Борјан – Гајић, Панков, Бабић (од 46. Дегенек), Жандер – Петровић, Вулић – Јевтовић, Иванић (од 80. Крстовић), Симић – Боаћи (од 62. Томане).

МЛАДОСТ (4-2-3-1): Росић – Андрић, Селенић (од 61. Сурака), Шатара, Лековић – Б. Милошевић, Секулић – Павловић, Радивојевић, Мићевић – Елиомар (од 46. Пешић).

Извор: Б92/мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Јаффа

10.08.2019 09:14

Корак по корак до 31.титуле!

ОДГОВОРИТЕ