SLS: Zvezda sigurna i s rezervama!

Lepi golovi i laka pobeda! Crveno-beli rutinski savladali Mladost. Prvenac Vulića, debitovali Petrović, Tomane i Krstović, igrao Gajić. . .  Uvertira za Kopenhagen – dva gola Zvezde za pobedu nad ekipom Mladosti.  Fudbaleri Crvene savladali su Mladost iz Lučana sa 2:0 u utakmici 4. kola Linglong Superlige Srbije.  

Fudbal 09.08.2019 | 22:08
SLS: Zvezda sigurna i s rezervama!
Pod Vulićevom komandom u Kopehnagen, Zvezda lako preslišala Mladost. Crveno-beli bez problema stigli do bodova u 4. kolu Linglong Superlige – 2:0.

Crvena zvezda je u tekućoj sezoni Superlige Srbije pobedila na sve tri utakmice koje je odigrala, a poslednja je došla u jednoj mirnijoj utakmici pred domaćom publikom.

Već na samom startu utakmice Zvezda je dobila slobodan udarac u opasnoj zoni koji je Vulić odlučio da izvede. Loptu je poslao u rašlje i matirao Rosića, pa je Zvezda već u 4. minutu stigla do prednosti od 1:0.

Nastavili su izabranici Vladana Milojevića da napadaju i pritiskaju, imali nekoliko opasnih napada, ali je Mladost uspevala da se odbrani.

Gosti su svoje šanse imali iz kontra napada, ali ruku na srce, ni ti kontra napadi nisu bili preterano ubojiti.

Pred sam kraj prvog poluvremena, kompletna odbrana Mladosti je ispala i Jevtović je tu kontru uspeo da završi na najbolji mogući način, poslavši loptu u donji levi ugao uz samu stativu, gde Rosić nije mogao da je dohvati.

Tako je Zvezda posle prvih 45 minuta fudbala imala prednost od 2:0.

Na startu drugog poluvremena, videli smo nekoliko opasnih napada na obe strane, ali su Pavlović i Ivanić bili neprecizni pa se rezultat ipak nije menjao.

Oslobodili su se gosti, počeli da napadaju sve više i više i tražili su način da postignu pogodak. Pavlović je to i uspeo u 64. minutu na asistenciju Surake, ali je taj pogodak bio poništen zbog ofsajd pozicije.

Do kraja susreta nije bilo većih uzbuđenja. Videli smo nekoliko interesantnih napada na obe strane i definitivno je moglo da bude još golova, ali je utakmica ipak završena rezultatom 2:0 u korist Crvene zvezde.

U senci dvomeča sa Kopenhagenom i borbe za jesen na međunarodnoj sceni, fudbaleri Crvene zvezde odigrali su utakmicu 4. kola Superlige Srbije protiv Mladosti iz Lučana. 

I, bez većih problema, savladali goste 2:0 (2:0).

Nova tri boda ove sezone najavio je Miloš Vulić svojim prvim pogotkom u crveno-belom dresu, kada je već u 4. minutu sjajno šutirao iz "slobodnjaka", a dominaciju svog tima drugim golom krunisao je Milan Jevtović iz snažnog šuta u nadoknadi prvog poluvremena.

Drugo poluvreme proteklo je u rutinskoj kontroli igre domaćih fudbalera, koji su propustili nekoliko prilika da dođu i do ubedljivije pobede.

Vladan Milojević je ovog petka odmarao većinu igrača koji nastupaju u kvalifikacijama za Ligu šampiona, pa su tako iz duela sa Kopenhagenom prošlog utorka (1:1) igrali samo "slavljenik" Milan Borjan - kojem je ovo bio jubilarni 100. nastup za Zvezdu - zatim Mirko Ivanić (do 80. minuta), Ričmond Boaći (do 62) i Miloš Degenek (od 46).

Iskoristio je Zvezdin trener priliku da isproba igrače sa manjom minutažom, a svoje prve nastupe u crveno-belom dresu, bar kad su takmičarske utakmice u pitanju, upisali su Njegoš Petrović (odigrao ceo meč), Tomane (od 62) i Nikola Krstović (od 80), dok je Milan Gajić odigrao prvu utakmicu ove sezone.

Zvezda ima utakmicu manje zbog odloženog duela sa Voždovcem, a zanimljivo, ovo je treća pobeda identičnim rezultatom ove sezone u Superligi - 2:0.

Iako gosti iz Lučana nisu predstavljali težak zalogaj, utisak je da i među rezervistima, Milojević ima "materijala" za prvu postavu. 

Videćemo da li će uskoro nešto i menjati, ali kako je Ričmond Boaći odigrao svojih sat vremena na terenu ovog petak, moglo bi se reći da mu je status prvotimca ozbiljno doveden u pitanje...

Posle gostovanja u Danskoj, crveno-beli će igrati protiv Spartaka u Subotici.

Crvena zvezda puna samopouzdanja odlazi za Kopenhagen. Još jednom rutinski odrađenom partijom, trećom uzastopnom pobedom od 2:0 pred svojim navijačima, ovoga puta protiv Mladosti iz Lučana, izabranici Vladana Milojevića napravili su prijatnu uvertiru pred najvažniji meč ovog leta na Parken stadionu. Čitav posao srpski šampion je rešio u prvom poluvremenu, kada su mrežu pogađali Miloš Vulić i Milan Jevtović.

Crvena zvezda je pokazala i tehničku i taktičku superiornost u odnosu na protivnika. Dobrim pokrivanjem protivničke polovine onemogućili su gotovo svaki pokušaj ekipe Gorana Stanića, dok su sa druge strane organizovanim napadima konstantno tražili i pronalazili pukotinu u odbrani rivala. Upravo u jednom organizovanom napadu u četvrtom minutu Vulić je iznudio prekršaj Miloševića u opasnoj zoni, a onda perfektno izveo slobodan udarac sa 22-23 metra. Rosić nije imao mnogo šansi da zaustavi taj udarac.

Milojević je potpuno izmeio tim, na terenu su se od igrača iz utakmice sa Kopenhagenom našli samo Milan Borjan i Mirko Ivanić, kao i Ričmond Boaći, koji iza sebe ima novih sat vremena za zaborav. Nekadašnji igrač BATE Borisova došao na svoju prirodnu poziciju u manevru, ispred vrlo zapaženg Vulićai najnovije pridošlice Njegoša Petrovića. Bivši vezista Napretka iz Kruševca je vrlo dobro komandovaooveznim redom. Sa postignutim golom je dobio na samopouzdanju, što se i te kako odrazilo na njegovu igeru. Svaka lopta koja je išla u polje napada prolazila je kroz njegove noge, a nakon što je u nekoliko navrata okrenuo dvojicu igrača na svojim leđima, usledili su aplauzi malobrojne publike na tribinama našeg najvećeg stadiona. Stavio je do znanja mladi Krušveljanin da bi uskoro mogao ozbiljno da zaoštri konkurenciju u timu i za evrospke utakmice, iako je u drugom poluvremenu vidljivo pao, što i nije začuđujuće s obzirom da nije imao zapaženu minutažu na početku sezone.

Sa druge strane, Njegoš Petrović je dobro odradio defanzivne zadatke, mada nije imao ni previše posla, a nije paničio kada je lopta u njegovim nogama, pa je zaradio prolaznu ocenu na svom debiju. Milan Gajić je prvi meč u ovoj sezoni obeležio asistencijom kod gola Jevtovića u finišu prvog poluvremena. Više je nego vidljivo da mladom reprezentativcu Srbije nedostaju mečevi u nogama, kako bi došao do željenog ritma, ali se dosta trudio, što mu se i vratilo kroz asistenciju. Slično je i sa Jevtovićem, kojem je jedan ovakav pogodak, posle lepe varke na desnom boku, bio preko potreban po pitanju samopuzdanja.

Daleko problematičnije delovao je levi bok crveno-belih, posebno onaj defanzivni na kojem je dejstvovao Žander. Brazilac nije koristio svoje najjače oružje, brze prodore, pa je bio potpuno bezopasan po protivnika. Delovalo je pomalo i bezdušno, što će mu sasvim sigurno zameriti Milojević. Ispred njega je bio Veljko Simić, kojeg tokom prvih 45 minuta nikako nije slušala lopta. Trudio se, ulazio iza leđa odbrani Mladosti, ali nikako nije uspevao da se nametne na terenu. To se konačno promenilo na startu nastavka, kada je pobegao iza leđa čuvarima, gađao vrhom kopačke, ali je Rosić ipak uspeo da sačuva svoju mrežu. Kasnije je pogodio i prečku, iskosa sa desne strane, što je značajno popravilo utisak o njegovoj igri.

Srđan Babić i Radovan Pankov su lagano komandovali poslednjom linijom, ali je nekadašnji igrač Vojvodine zadobio udarac tokom prvog dela igre, pa je u nastavku igao Miloš Degenek. Australijskog reprezentativca su dodatnih 45 minuta još više približili željenom takmičarskom ritmu pred najvažniji meč ovog leta sa Kopenhagenom.

Milojević je od starta na teren poslao Ričmonda Boaćija, koji se izvlačio na duple pasove, ostavljao loptu svojim vezistima, ali pored snažnih Šatare i Radivojevića nije uspeo da se izbori za šansu pred golom Lučanaca. U poslednjih pola sata priliku da zaigra pred Zvezdinom publikom dobio je i toliko čekani Tomane. Porugalac je sa nekoliko dobrih poteza pokazao da poseduje ozbiljan kvalitet, ali da mu je kao i većini igrača koji su se večeras našli na terenu jednostavno neophodna minutaža. U završnici meča Milojević je na teren poslao i Krstovića, koji je bio energičan, ali jednostavno nije imao vremena da pokaže nešto više.

Mladost je do svoje prve ozbiljnije prilike stigla na početku drugog poluvremena, kada se oprobao Sekulić posle odličnog prodora Pavlovića, ali se nije dao iznenaditi dobro koncentrisani Milan Borjan. Iskusni Pavlović bio je taj preko kojeg je išla svaka iole opasnija prilika pred golom domaćina, a u 64. minutu nije imao sreće da se upiše u strelce, pošto mu je pogodak nakon odlične kombinacije sa Surakom poništen zbog ofsajda.

Crvena zvezda je još jedan prvenstveni meč pred evropske izazove odradila na pravi način, pa će sada biti maksimalno posvećena okršaju sa sastavom Stalea Solbakena (utorak 20.00) koji je u prvom meču pokazao da je i te kako ranjiv protivnik.

CRVENA ZVEZDA – MLADOST 2:0 (2:0)

/Vulić 4, Jevtović 45+1/

Stadion: Rajko Mitić;

Gledalaca: 4.663;

Sudija: Dragan Čolović

CRVENA ZVEZDA (4-2-3-1): Borjan – Gajić, Pankov, Babić (od 46. Degenek), Žander – Petrović, Vulić – Jevtović, Ivanić (od 80. Krstović), Simić – Boaći (od 62. Tomane).

MLADOST (4-2-3-1): Rosić – Andrić, Selenić (od 61. Suraka), Šatara, Leković – B. Milošević, Sekulić – Pavlović, Radivojević, Mićević – Eliomar (od 46. Pešić).

Izvor: B92/mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Jaffa

10.08.2019 09:14

Korak po korak do 31.titule!

ODGOVORITE