Албанија на врху по потјерницама, послије ње и БиХ

Према најновијим подацима Интерпола, Албанија је на врху у односу на све европске земље са 116 Албанаца који су оптужени за разне злочине и за којима је расписана међународна потјерница, наводи албанска телевизија Топ ченел.

Свијет 09.08.2019 | 18:55
Албанија на врху по потјерницама, послије ње и БиХ
Како наводи ова телевизија, они су тражени не само на основу албанске Интерполове потјернице, већ њих траже и у другим земљама у којима се сумњиче да су починила кривична дела.

Иза Албаније налази се БиХ са 99 особа на Интерполовој потјерници, Бугарска са 50, Румунија са 48 и Француска са 28 њених држављана на овој међународној потерници.

Само три европске земље, односно Исланд, Ирска и Луксембург, имају само по једну особу на Интерполовој међународној потјерници.

Свака особа на овој листи може да буде ухапшена у било којој држави света и да буде процесуирана путем екстрадицијског затвора, изручења или другог правног поступка у зависности од националних законодавстава и билатералних и мултилатераних уговора који регулишу ову област.

На унутрашњем нивоу, у албанској држави постоји листа за унутрашњу потјерницу на којој се налазе 690 лица који су оптужени за разноразне злочине.

Због потешкоћа с којима се албанска полиција суочавала приликом идентификације и проналажења особа на националној и међународној листи потерница, најчешће је захтевана помоћ грађана објављивањем спискова и фотографија тих особа на друштвеним мрежама.

Када је ријеч о региону Зпадног Балкана, на ИНТЕРПОЛ листи тражених налази се 11 осумњичених српске националности, осам Црногораца, 22 Хрвата и четворица осумњичених из Сјеверне Македоније.

(Тањуг)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

@Роки

10.08.2019 04:22

Знамо ми која смо ми црна рупа у свету. Ја добијем 170 КМ за 28 година стажа, то је 80 Еура подељено на 30 дана је око 2,5 Еура дневно , то називају пензијом ,инвалидска је.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ма

10.08.2019 06:47

Није могуце, па то су све добри фини људи ...

ОДГОВОРИТЕ