Шифрована Милошевићева порука...

. . . која слути на ренесансу у Хумској! Реченица тренера црно-белих „да оно најбоље тек следи“ може да се тумачи на два начина. И оба распаљују оптимизам Гробара. . .

Фудбал 10.08.2019 | 00:00
Шифрована Милошевићева порука...
Еуфоријом заражене навијаче Партизана, после свега виђеног у првом мечу са турском Малатијом, додатно је „шифрованом“ поруком разгалио шеф стручног штаба црно-белих Саво Милошевић.

„Ово је данас и резултат наше брзе игре, али и индивидуалне брзине играча које смо довели. И ово је тек почетак. Оно најбоље тек предстоји“, поручио је мирним гласом некада прослављени голгетер црно-белих.

Изјава стручњака које је припаднике црно-беле популације подигао на ноге, може да се протумачи на два начина. И оба воде ка општој ренесанси актуленог освајача српског Купа.

Могуће је да је бивши директор ФСС и поред демонстрације суперсоничних моћи Јапанца Асана,насмејаног Суме, у више елемената корисног нападача Садика, те врло дисциплинованог везног реда, видео простора за напредак. И да је зато „поручио да оно најбоље тек следи“. И нормално је да Парни Ваљак повећа број обртаја, и да за неколико седмица буде једнако разноврстан и расположен у потенцијалним сударима са јачим екипама од Малатије. Уосталом, сигурни смо да Асано још није прошао период прилагођавања, и да ће његови брзински квалитети још више доћи до изражаја када буде појео „кило соли“ са остатком екипе. У исти кош са Јапнцем иде и Садик, играч који је донео разноврсност, спремност да се подреди колективу. А то је озбиљан квалитет када говоримо о нападачим из увоза.

Није случајно тренер црно-белих Саво Милошевић меч са Малатијом означио као најважнији овог лета за Партизан. Јак разлог су финансије, као и стабилност клуба који је на корак и по од пласмана у групну фазу Лига Европе, али... Партизан је уверљивим тријумфом над турским представником значајно побољшао положај на фудбалском тржишту. Глас о доминацији црно-белих сигурно се далеко чуо, што би за последицу могло да има склапање још јачег тима.

Није тајна: Партизан жели да се до краја прелазног рока (31. август) појача провереним централним дефанзивцем и задњим везним. Одавно су пикирани Никола Мараш и Израелац Натхо, који је у дресу ЦСКА „напуцао“ озбиљну тржишну вредност. Са њима двојицом црно-бели би имали и дубину и ширину потребну за конкурентност на три фронта. Уз још један плус: Партизан би као учесник Лига Европе био код слободних агената означен као примамљива средина. Имао би „зицер“ ситуацију.

Видело се да је Саво Милошевић током једних заједничких припрема, дочеканих после освојеног Купа,  направио одређене аутоматизме и тандемску игру. Добра издања у Лиги Европе, наравно ако се продуже у Турској и врло вероватно Норвешкој, могли би истовремено да представљају његов велики плус, али и усуд. Партизан, овако како тренутно изгледа, ризикује да у експресном року остане без двојице стандардних чланова одбрамбене четворке. Није тајна да је млади Страхиња Павловић у поодмаклим преговорима са Бенфиком, а да је десни бек Немања Милетић пожељна роба. А сваки тренер воли да на располагању има уиграну последњу линију, и да на томе темељи добар резултат у Европи. Такође, ренесанса колективне игре на површину је избацила поново таленат Саше Здјелара. Стандардни члан свих млађих селекција игра као на Новом Зеланду, и представља прави осигурач мајсторима попут Суме и Асана. И он је један од оних који би могао да крене у бољи фудбалски живот. Бордо се већ дуго помиње као потенцијална средина.

Шеф стручног штаба црно-белих Саво Милошевић је заслужио озбиљан кредит и подршку код управе због свега што је урадио. И она не би смела да буде само вербална, и оличена у константном тапшању по рамену. Она мора да буде персонификована кроз мудре одлуке и чување већине носиоца игре до дољег. Ма колико је новца у питању, ту иза угла, иза Молдеа, црно-беле чека позамашна свота и много боља перспектива клуба. А за то се Саво Милошевић бори. И добро му иде.

Извор: моззартспорт

Фото Стар Спорт

Коментари / 0

Оставите коментар