Šifrovana Miloševićeva poruka...

. . . koja sluti na renesansu u Humskoj! Rečenica trenera crno-belih „da ono najbolje tek sledi“ može da se tumači na dva načina. I oba raspaljuju optimizam Grobara. . .

Fudbal 10.08.2019 | 00:00
Šifrovana Miloševićeva poruka...
Euforijom zaražene navijače Partizana, posle svega viđenog u prvom meču sa turskom Malatijom, dodatno je „šifrovanom“ porukom razgalio šef stručnog štaba crno-belih Savo Milošević.

„Ovo je danas i rezultat naše brze igre, ali i individualne brzine igrača koje smo doveli. I ovo je tek početak. Ono najbolje tek predstoji“, poručio je mirnim glasom nekada proslavljeni golgeter crno-belih.

Izjava stručnjaka koje je pripadnike crno-bele populacije podigao na noge, može da se protumači na dva načina. I oba vode ka opštoj renesansi aktulenog osvajača srpskog Kupa.

Moguće je da je bivši direktor FSS i pored demonstracije supersoničnih moći Japanca Asana,nasmejanog Sume, u više elemenata korisnog napadača Sadika, te vrlo disciplinovanog veznog reda, video prostora za napredak. I da je zato „poručio da ono najbolje tek sledi“. I normalno je da Parni Valjak poveća broj obrtaja, i da za nekoliko sedmica bude jednako raznovrstan i raspoložen u potencijalnim sudarima sa jačim ekipama od Malatije. Uostalom, sigurni smo da Asano još nije prošao period prilagođavanja, i da će njegovi brzinski kvaliteti još više doći do izražaja kada bude pojeo „kilo soli“ sa ostatkom ekipe. U isti koš sa Japncem ide i Sadik, igrač koji je doneo raznovrsnost, spremnost da se podredi kolektivu. A to je ozbiljan kvalitet kada govorimo o napadačim iz uvoza.

Nije slučajno trener crno-belih Savo Milošević meč sa Malatijom označio kao najvažniji ovog leta za Partizan. Jak razlog su finansije, kao i stabilnost kluba koji je na korak i po od plasmana u grupnu fazu Liga Evrope, ali... Partizan je uverljivim trijumfom nad turskim predstavnikom značajno poboljšao položaj na fudbalskom tržištu. Glas o dominaciji crno-belih sigurno se daleko čuo, što bi za posledicu moglo da ima sklapanje još jačeg tima.

Nije tajna: Partizan želi da se do kraja prelaznog roka (31. avgust) pojača proverenim centralnim defanzivcem i zadnjim veznim. Odavno su pikirani Nikola Maraš i Izraelac Natho, koji je u dresu CSKA „napucao“ ozbiljnu tržišnu vrednost. Sa njima dvojicom crno-beli bi imali i dubinu i širinu potrebnu za konkurentnost na tri fronta. Uz još jedan plus: Partizan bi kao učesnik Liga Evrope bio kod slobodnih agenata označen kao primamljiva sredina. Imao bi „zicer“ situaciju.

Videlo se da je Savo Milošević tokom jednih zajedničkih priprema, dočekanih posle osvojenog Kupa,  napravio određene automatizme i tandemsku igru. Dobra izdanja u Ligi Evrope, naravno ako se produže u Turskoj i vrlo verovatno Norveškoj, mogli bi istovremeno da predstavljaju njegov veliki plus, ali i usud. Partizan, ovako kako trenutno izgleda, rizikuje da u ekspresnom roku ostane bez dvojice standardnih članova odbrambene četvorke. Nije tajna da je mladi Strahinja Pavlović u poodmaklim pregovorima sa Benfikom, a da je desni bek Nemanja Miletić poželjna roba. A svaki trener voli da na raspolaganju ima uigranu poslednju liniju, i da na tome temelji dobar rezultat u Evropi. Takođe, renesansa kolektivne igre na površinu je izbacila ponovo talenat Saše Zdjelara. Standardni član svih mlađih selekcija igra kao na Novom Zelandu, i predstavlja pravi osigurač majstorima poput Sume i Asana. I on je jedan od onih koji bi mogao da krene u bolji fudbalski život. Bordo se već dugo pominje kao potencijalna sredina.

Šef stručnog štaba crno-belih Savo Milošević je zaslužio ozbiljan kredit i podršku kod uprave zbog svega što je uradio. I ona ne bi smela da bude samo verbalna, i oličena u konstantnom tapšanju po ramenu. Ona mora da bude personifikovana kroz mudre odluke i čuvanje većine nosioca igre do doljeg. Ma koliko je novca u pitanju, tu iza ugla, iza Moldea, crno-bele čeka pozamašna svota i mnogo bolja perspektiva kluba. A za to se Savo Milošević bori. I dobro mu ide.

Izvor: mozzartsport

Foto Star Sport

Komentari / 0

Ostavite komentar