Енглези завршили, ред је на остале...

Чекамо трансфере Ериксена, Икардија, Дибале, Хамеса. . .  Па можда и Нејмара, Бејла, Кутиња, Сергеја Милинковић Савића.

Фудбал 09.08.2019 | 23:07
Енглези завршили, ред је на остале...
Милијарду и по! У еврима. Па чак и нека десетина милиона више. Трошак енглеских клубова лета 2019. Само на обештећења. И сад кад су они завршили и оставили мрвице по столу ред је да се и остали госте. Јер ако изузмемо оне највеће, попут Реала, Барселоне, Пари Сен Жермена или Јувентуса, већина клубова из осталих лига не може финансијски да приђе ни једној Астон Вили, камоли Манчестер Ситију. Међутим, то не значи да неће бити великих трансфера. Штавише, за неке велике звезде само чекамо да видимо где ће, пошто је извесно да иду.

Па да видимо и који су то играчи...

КРИСТИЈАН ЕРИКСЕН

Пре годину дана Тотенхем није хтео ни да га пусти ни за 150.000.000 евра, али како му на лето 2020. истиче уговор сад су га нудили Реалу и за 70.000.000. Само што га Зинедин Зидан није хтео. У ствари, о Кристијану Ериксену је иоле озбиљније размишљао само Манчестер јунајтед и то ако Пол Погба оде у Мадрид што се на крају није десило. Зизу је дакле остао без Погбе, али ни сада не види Кристијана Ериксена. Пре би Ајаксовог Донија ван де Бека, мада не бисмо сасвим искључили опцију да Данац заврши на стадиону “Сантјаго Бернабеу“. Последњих данас се ипак пише да је реалније да оде у Атлетико. Ни сам Ериксен није био одушевљен идејом да иде у Манчестер. Он би мало на сунце. Мења му се земља, преферира баш Шпанију. Све то повећава шансе Дијегу Симеонеу. Тотенхем се свакако обезбедио довођењем Ђованија Ло Селса и пустиће Ериксена како га следеће сезоне не би изгубио без динара обештећења.

МАУРО ИКАРДИ

Заиграла се Ванда Нара. Глумила је “фемме фатале“ и шегачила се са угледом великана какав је Интер. Навикла је тако. Завртела је и главу самом Мауриту. Али онда је на “Ђузепе Меацу“ крочио мало озбиљнији играч. Бепе Марота. Па за њим и Антонио Конте. С њим не може као с Лучаном Спалетијем. Интер је узвратио онако како велики клуб треба да узврати размаженим звездицама. Икардију је одузета капитенска трака, његове “деветка“ предата је новом појачању Ромелуу Лукакуу. Икарди више није играч од 100+ милиона евра. Највећи клубови, Реал примера ради, ни не размишљају да у клуб доведу играча са супругом дугачког језика. Не воле они ријалити програме. Зато је Икардију преостало да се нада позиву филмаџије Аурелија Де Лаурентиса у Наполи или да ће бити део трампе за Паула Дибалу и завршити у Јувентусу. Цена му је преоловљена. И он се раније доводио у везу са Атлетиком, давно је то било...

ПАУЛО ДИБАЛА

Звао је Манчестер јунајтед, Пауло Дибала није ни размишљао. Тотенхем је био упорнији и деловало је да би могло да се деси. Јувентус је чак прихватио, али се писало да Дибалин менаџер тражи превише. Плату од 20.000.000 евра годишње и 15.000.000 само за себе. Приде је ту и на десетине милиона евра вредан уговор о маркетиншким правима који би могао да му прави проблем било где ван Италије. Зато тренутно и делује најреалније да Дибала оде у Интер у замену за Икардија. Мада се и даље стидљиво прича о Пари Сен Жермену, последњих дана је почело да се шушка и о Бајерну, али они сигурно не би тако частили менаџера. С обзиром на реноме, није скуп играч, Јуве га је наводно пустио у Тотенхем за 75.000.000 евра.

ХАМЕС РОДРИГЕЗ

Хит Мундијала 2014. никако да покаже да није само чудо од једног лета. И мада је имао више него солидну дебитантску сезону у Реалу код Карла Анчелотија, и мада се испрва чинило да је за свега пар месеци убедио Бајерн да откупе његов уговор после двогодишње позајмице, ево га опет на почетку, код Зинедина Зидана који га не види. Анчелоти би га радо довео у Напуљ, али Де Лаурентис би да мути са позајмицама и правом, а не обавезом откупа што Реалу не иде у прилог. Баш јутрос се појавила и информација да би га Краљевски клуб пустио у табор градског ривала Атлетика, али само за обештећење од 50.000.000 евра. Јорганџије сматрају да је то превише, али не делује да ће Хамес Родригез дочекати јесен на стадиону “Сантјаго Бернабеу“.

НЕЈМАР

Овде већ прелазимо на трансфере који нису тако извесни као прва четири, мада су за Нејмара и Реал и Барселона спремни да из себе извуку оно најбоље. Или можда боље рећи најгоре. Газда Пари Сен Жермена Насер Ал-Келаифи мрзи Барсу још од оних 1:6 у Лиги шампиона, па Каталонци већ почину да сумњају да их је цело лето завлачио, иако од почетка није желео да им врати Нејмара. Нудила је Барса и Филипеа Кутиња и Ивана Ракитића и кога све не, али – ништа. Сад мадридски медији пишу да ПСЖ жели да бар половину од 222.000.000 евра колико је платио Нејмара добије у кешу. Остатак може и у играчима. Бразилски ГлобоЕспорте је писао о Герету Бејлу и Кејлору Навасу као апоенима за раскусуривање. Сад се помиње да би ПСЖ пристао и на Каземира, али њега Реал не да. Тешко изводљиво, али сви знају да Нејмар никако не жели да остане на Парку принчева, а само Реал и Барса могу да испрате ове астрономске суме.

ФИЛИПЕ КУТИЊО

Можда и највећи губитник овог лета. Барса га је нудила и тамо и вамо, кад је видела да не може да га гурне у ПСЖ у замену за Нејмара пробала је да га прода Енглезима, али ни Арсенал, а ни Тотенхем нису могли да реагују у тако кратком временском року. После затварања прелазног рока у Премијер лиги, чини се да су једине реалније опције Јувентус и Бајерн, али како се ни Италијани ни Немци за сада нису ни распитивали за Кутиња сва је прилика да ће он остати у Барселони. Односно, на њеној клупи.  Озбиљно изудараног ега.

ГЕРЕТ БЕЈЛ

Кинези су нудили сумануту плату, али Реалу нису хтели да дају ни динара, а сви остали наговештаји да би неко могао да ризикује са Велшанином падали би у воду кад би заинтересовани купци схватили да Герет Бејл не жели ни за милиметар да одступи од плате од 17.000.000 евра колико годишње прима у Мадриду. А њу је добио када је долазио као најскупљи играч света у том тренутку. И никад је у потпуности није оправдао. Често повређен, често незаинтересован, увек некак далеко од остатка екипе. Премијер лига је можда и могла да га избави, сада делује да му је једини излаз баш та трампа са Пари Сен Жерменом за Нејмара. Али то уопште није тако близу. Напротив. А баш данас на страницама Марке,  говори Предраг Мијатовић: “Ако Бејл остане неће Реал бити у проблему. Он ће бити у проблему“. Бејл је уверен: проблем неће бити толико тежак са 17.000.000 у џепу.

СЕРГЕЈ МИЛИНКОВИЋ-САВИЋ

Оно прошло лето, кад је Клаудио Лотито заиста могао да бира где ће да га пошаље пропало је због мегаломанских захтева Лацијевог председника. Почетак прошле сезоне зато је био корак уназад за српског интернационалца, који је касније ипак ухватио ритам, па се и овог лета причало да га меркају Јуве, Пари Сен Жермен и пре свега Манчестер јунајтед, који је наводно чак имао договор са Лотитом да га узме за 75.000.000 + 15.000.000 евра ако Погба оде. Последње информације говоре да би га Бепе Марота радо видео у Интеру, али да је такав посао изводљив само ако Мауро Икарди оде негде за кеш – не у Јувентус дакле – а нисмо сигурни да ће се то десити. После свега, није немогуће да Сергеј Милинковић-Савић остане у Риму и дуже но што је планирао. Мада је и сам Лотито почетком лета говорио да је време да Сергеју изађе у сусрет. Можда се нешто промени до краја лета.

ЕДИН ЏЕКО

Због година можда више није тако атрактиван као раније, али и даље је голгетер на кога можеш да се ослониш. Већ неко време га јури Интер, данас по “чизми“ тврде да је Един Џеко и сам тражио од Ромине управе да не игра у суботњој пријатељској утакмици са Реалом, јер се нада да ће следеће недеље све бити реализовано. Спекулише се да су и клубови на путу договора, Интер ће Вучици платити 20.000.000 евра фиксно, а још неоткривену суму Рома би могла да добије у бонусима.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар