Englezi završili, red je na ostale...

Čekamo transfere Eriksena, Ikardija, Dibale, Hamesa. . .  Pa možda i Nejmara, Bejla, Kutinja, Sergeja Milinković Savića.

Fudbal 09.08.2019 | 23:07
Englezi završili, red je na ostale...
Milijardu i po! U evrima. Pa čak i neka desetina miliona više. Trošak engleskih klubova leta 2019. Samo na obeštećenja. I sad kad su oni završili i ostavili mrvice po stolu red je da se i ostali goste. Jer ako izuzmemo one najveće, poput Reala, Barselone, Pari Sen Žermena ili Juventusa, većina klubova iz ostalih liga ne može finansijski da priđe ni jednoj Aston Vili, kamoli Mančester Sitiju. Međutim, to ne znači da neće biti velikih transfera. Štaviše, za neke velike zvezde samo čekamo da vidimo gde će, pošto je izvesno da idu.

Pa da vidimo i koji su to igrači...

KRISTIJAN ERIKSEN

Pre godinu dana Totenhem nije hteo ni da ga pusti ni za 150.000.000 evra, ali kako mu na leto 2020. ističe ugovor sad su ga nudili Realu i za 70.000.000. Samo što ga Zinedin Zidan nije hteo. U stvari, o Kristijanu Eriksenu je iole ozbiljnije razmišljao samo Mančester junajted i to ako Pol Pogba ode u Madrid što se na kraju nije desilo. Zizu je dakle ostao bez Pogbe, ali ni sada ne vidi Kristijana Eriksena. Pre bi Ajaksovog Donija van de Beka, mada ne bismo sasvim isključili opciju da Danac završi na stadionu “Santjago Bernabeu“. Poslednjih danas se ipak piše da je realnije da ode u Atletiko. Ni sam Eriksen nije bio oduševljen idejom da ide u Mančester. On bi malo na sunce. Menja mu se zemlja, preferira baš Španiju. Sve to povećava šanse Dijegu Simeoneu. Totenhem se svakako obezbedio dovođenjem Đovanija Lo Selsa i pustiće Eriksena kako ga sledeće sezone ne bi izgubio bez dinara obeštećenja.

MAURO IKARDI

Zaigrala se Vanda Nara. Glumila je “femme fatale“ i šegačila se sa ugledom velikana kakav je Inter. Navikla je tako. Zavrtela je i glavu samom Mauritu. Ali onda je na “Đuzepe Meacu“ kročio malo ozbiljniji igrač. Bepe Marota. Pa za njim i Antonio Konte. S njim ne može kao s Lučanom Spaletijem. Inter je uzvratio onako kako veliki klub treba da uzvrati razmaženim zvezdicama. Ikardiju je oduzeta kapitenska traka, njegove “devetka“ predata je novom pojačanju Romeluu Lukakuu. Ikardi više nije igrač od 100+ miliona evra. Najveći klubovi, Real primera radi, ni ne razmišljaju da u klub dovedu igrača sa suprugom dugačkog jezika. Ne vole oni rijaliti programe. Zato je Ikardiju preostalo da se nada pozivu filmadžije Aurelija De Laurentisa u Napoli ili da će biti deo trampe za Paula Dibalu i završiti u Juventusu. Cena mu je preolovljena. I on se ranije dovodio u vezu sa Atletikom, davno je to bilo...

PAULO DIBALA

Zvao je Mančester junajted, Paulo Dibala nije ni razmišljao. Totenhem je bio uporniji i delovalo je da bi moglo da se desi. Juventus je čak prihvatio, ali se pisalo da Dibalin menadžer traži previše. Platu od 20.000.000 evra godišnje i 15.000.000 samo za sebe. Pride je tu i na desetine miliona evra vredan ugovor o marketinškim pravima koji bi mogao da mu pravi problem bilo gde van Italije. Zato trenutno i deluje najrealnije da Dibala ode u Inter u zamenu za Ikardija. Mada se i dalje stidljivo priča o Pari Sen Žermenu, poslednjih dana je počelo da se šuška i o Bajernu, ali oni sigurno ne bi tako častili menadžera. S obzirom na renome, nije skup igrač, Juve ga je navodno pustio u Totenhem za 75.000.000 evra.

HAMES RODRIGEZ

Hit Mundijala 2014. nikako da pokaže da nije samo čudo od jednog leta. I mada je imao više nego solidnu debitantsku sezonu u Realu kod Karla Ančelotija, i mada se isprva činilo da je za svega par meseci ubedio Bajern da otkupe njegov ugovor posle dvogodišnje pozajmice, evo ga opet na početku, kod Zinedina Zidana koji ga ne vidi. Ančeloti bi ga rado doveo u Napulj, ali De Laurentis bi da muti sa pozajmicama i pravom, a ne obavezom otkupa što Realu ne ide u prilog. Baš jutros se pojavila i informacija da bi ga Kraljevski klub pustio u tabor gradskog rivala Atletika, ali samo za obeštećenje od 50.000.000 evra. Jorgandžije smatraju da je to previše, ali ne deluje da će Hames Rodrigez dočekati jesen na stadionu “Santjago Bernabeu“.

NEJMAR

Ovde već prelazimo na transfere koji nisu tako izvesni kao prva četiri, mada su za Nejmara i Real i Barselona spremni da iz sebe izvuku ono najbolje. Ili možda bolje reći najgore. Gazda Pari Sen Žermena Naser Al-Kelaifi mrzi Barsu još od onih 1:6 u Ligi šampiona, pa Katalonci već počinu da sumnjaju da ih je celo leto zavlačio, iako od početka nije želeo da im vrati Nejmara. Nudila je Barsa i Filipea Kutinja i Ivana Rakitića i koga sve ne, ali – ništa. Sad madridski mediji pišu da PSŽ želi da bar polovinu od 222.000.000 evra koliko je platio Nejmara dobije u kešu. Ostatak može i u igračima. Brazilski GloboEsporte je pisao o Geretu Bejlu i Kejloru Navasu kao apoenima za raskusurivanje. Sad se pominje da bi PSŽ pristao i na Kazemira, ali njega Real ne da. Teško izvodljivo, ali svi znaju da Nejmar nikako ne želi da ostane na Parku prinčeva, a samo Real i Barsa mogu da isprate ove astronomske sume.

FILIPE KUTINJO

Možda i najveći gubitnik ovog leta. Barsa ga je nudila i tamo i vamo, kad je videla da ne može da ga gurne u PSŽ u zamenu za Nejmara probala je da ga proda Englezima, ali ni Arsenal, a ni Totenhem nisu mogli da reaguju u tako kratkom vremenskom roku. Posle zatvaranja prelaznog roka u Premijer ligi, čini se da su jedine realnije opcije Juventus i Bajern, ali kako se ni Italijani ni Nemci za sada nisu ni raspitivali za Kutinja sva je prilika da će on ostati u Barseloni. Odnosno, na njenoj klupi.  Ozbiljno izudaranog ega.

GERET BEJL

Kinezi su nudili sumanutu platu, ali Realu nisu hteli da daju ni dinara, a svi ostali nagoveštaji da bi neko mogao da rizikuje sa Velšaninom padali bi u vodu kad bi zainteresovani kupci shvatili da Geret Bejl ne želi ni za milimetar da odstupi od plate od 17.000.000 evra koliko godišnje prima u Madridu. A nju je dobio kada je dolazio kao najskuplji igrač sveta u tom trenutku. I nikad je u potpunosti nije opravdao. Često povređen, često nezainteresovan, uvek nekak daleko od ostatka ekipe. Premijer liga je možda i mogla da ga izbavi, sada deluje da mu je jedini izlaz baš ta trampa sa Pari Sen Žermenom za Nejmara. Ali to uopšte nije tako blizu. Naprotiv. A baš danas na stranicama Marke,  govori Predrag Mijatović: “Ako Bejl ostane neće Real biti u problemu. On će biti u problemu“. Bejl je uveren: problem neće biti toliko težak sa 17.000.000 u džepu.

SERGEJ MILINKOVIĆ-SAVIĆ

Ono prošlo leto, kad je Klaudio Lotito zaista mogao da bira gde će da ga pošalje propalo je zbog megalomanskih zahteva Lacijevog predsednika. Početak prošle sezone zato je bio korak unazad za srpskog internacionalca, koji je kasnije ipak uhvatio ritam, pa se i ovog leta pričalo da ga merkaju Juve, Pari Sen Žermen i pre svega Mančester junajted, koji je navodno čak imao dogovor sa Lotitom da ga uzme za 75.000.000 + 15.000.000 evra ako Pogba ode. Poslednje informacije govore da bi ga Bepe Marota rado video u Interu, ali da je takav posao izvodljiv samo ako Mauro Ikardi ode negde za keš – ne u Juventus dakle – a nismo sigurni da će se to desiti. Posle svega, nije nemoguće da Sergej Milinković-Savić ostane u Rimu i duže no što je planirao. Mada je i sam Lotito početkom leta govorio da je vreme da Sergeju izađe u susret. Možda se nešto promeni do kraja leta.

EDIN DŽEKO

Zbog godina možda više nije tako atraktivan kao ranije, ali i dalje je golgeter na koga možeš da se osloniš. Već neko vreme ga juri Inter, danas po “čizmi“ tvrde da je Edin Džeko i sam tražio od Romine uprave da ne igra u subotnjoj prijateljskoj utakmici sa Realom, jer se nada da će sledeće nedelje sve biti realizovano. Spekuliše se da su i klubovi na putu dogovora, Inter će Vučici platiti 20.000.000 evra fiksno, a još neotkrivenu sumu Roma bi mogla da dobije u bonusima.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar