Томашевић: Да Богдан игра за Србију - 140.000 евра!

Генерални секретар КСС открио је детаље вишенедељне борбе, вођене да би сјајни бек овог лета могао да наступи на Мундобаскету.

Кошарка 09.08.2019 | 21:37
Томашевић: Да Богдан игра за Србију - 140.000 евра!
Дејан Томашевић говорио је на конференцији за новинаре у "Штарк арени", поводом пријатељске утакмице Србија - Литванија, заказане за суботу у 21.00.

Он се у име Кошаркашког савеза Србије захвалио селектору Александру Ђорђевићу и свим играчима који су "одвојили још једно лето да буду са репрезентацијом", са циљем да направе што бољи резултат на Светском првенству у Кини.

Генерални секретар КСС потом је прешао на тему осигурања за НБА играче и открио да је било перипетија око једног од наших најважнијих играча, а то је бек Сакраменто Кингса Богдан Богдановић.

За њега је било потребно платити 140.000 евра, што је КСС на крају и урадио, уз огромну помоћ државе.

"ФИБА је пре две године преузела на себе терет осигурања НБА играча. Сви НБА играчи који играју за националне тимове, покривени су ФИБА осигурањем. Нажалост, осигуравајућа кућа задржала је могућност да играчи који су релативно повређени, или су оперисани, имају додатно осигурање. Богдан је прошле године имао једну операцију, па је КСС у септембру морао да плати додатно осигурање".

Томашевић је навео да је овог лета тај проблем био очекиван, али да је преписка са ФИБА, Сакраментом и НБА трајала пуне три недеље.

"Уз велику помоћ Зорана Радовића и Влада Дивца успели смо да осигурање смањимо са 355.000 долара на 140.000 евра, што је за нас велики издатак. Обратили смо се министарству спорта, влади, држави и они су разумели значај Богдановог играња на Светском купу. Хвала председнику, влади и министру спорта што су нам уплатили тај новац. Ми смо га већ пребацили осигуравајућој кући, па је Богдан 'покривен' и нема проблема да заигра за Србију", констатовао је Томашевић.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар