Tomašević: Da Bogdan igra za Srbiju - 140.000 evra!

Generalni sekretar KSS otkrio je detalje višenedeljne borbe, vođene da bi sjajni bek ovog leta mogao da nastupi na Mundobasketu.

Košarka 09.08.2019 | 21:37
Tomašević: Da Bogdan igra za Srbiju - 140.000 evra!
Dejan Tomašević govorio je na konferenciji za novinare u "Štark areni", povodom prijateljske utakmice Srbija - Litvanija, zakazane za subotu u 21.00.

On se u ime Košarkaškog saveza Srbije zahvalio selektoru Aleksandru Đorđeviću i svim igračima koji su "odvojili još jedno leto da budu sa reprezentacijom", sa ciljem da naprave što bolji rezultat na Svetskom prvenstvu u Kini.

Generalni sekretar KSS potom je prešao na temu osiguranja za NBA igrače i otkrio da je bilo peripetija oko jednog od naših najvažnijih igrača, a to je bek Sakramento Kingsa Bogdan Bogdanović.

Za njega je bilo potrebno platiti 140.000 evra, što je KSS na kraju i uradio, uz ogromnu pomoć države.

"FIBA je pre dve godine preuzela na sebe teret osiguranja NBA igrača. Svi NBA igrači koji igraju za nacionalne timove, pokriveni su FIBA osiguranjem. Nažalost, osiguravajuća kuća zadržala je mogućnost da igrači koji su relativno povređeni, ili su operisani, imaju dodatno osiguranje. Bogdan je prošle godine imao jednu operaciju, pa je KSS u septembru morao da plati dodatno osiguranje".

Tomašević je naveo da je ovog leta taj problem bio očekivan, ali da je prepiska sa FIBA, Sakramentom i NBA trajala pune tri nedelje.

"Uz veliku pomoć Zorana Radovića i Vlada Divca uspeli smo da osiguranje smanjimo sa 355.000 dolara na 140.000 evra, što je za nas veliki izdatak. Obratili smo se ministarstvu sporta, vladi, državi i oni su razumeli značaj Bogdanovog igranja na Svetskom kupu. Hvala predsedniku, vladi i ministru sporta što su nam uplatili taj novac. Mi smo ga već prebacili osiguravajućoj kući, pa je Bogdan 'pokriven' i nema problema da zaigra za Srbiju", konstatovao je Tomašević.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar