Надал открио што је с Федерером ушао у "Новаков" Савјет

Рафаел Надал прокоментарисао је своју, али и одлуку Роџера Федерера, да се придруже Новаку Ђоковићу у Савету играча АТП.

Тенис 09.08.2019 | 15:17
Надал открио што је с Федерером ушао у "Новаков" Савјет
Надал и Федерер су у прошлости били део тима, међутим неколико година их није било, а како тенис пролази кроз веома турбулентну годину, они су одлучили да се врати у Савет.

Ђоковић је на Вимблдону био под притиском западних медија да искаже свој став о Џастину Гимелстобу, који је био представник играча у АТП, а који је оптужен због напада у САД.

Заступници играча:

Од 1-50 у синглу: Кевин Андерсон, Рафаел Надал, Сем Квери.

Од 51-100 у синглу: Јен-Хсун Лу, Васек Поспишил.

Од 1-100 у дублу: Јирегн Мелцер, Бруно Соареш.

Глобални заступници: Новак Ђоковић и Роџер Федерер.

Новак је више пута рекао да има одличан однос са Гимелстобом, али и да ако се докаже да је крив, да му место није у спорту. Политика се доста уплела у тенис, а Федерер и Надал нису били део Савета, и како нису знали шта се дешава, одлучили су да поново уђу у тим.

"Новак је већ дуже времена у Савету. Ми смо били ту пре. Добро је што су тенисери заинтересовани за оно што се дешава у њиховом спорту. Мислим да смо током наших каријера, Роџер и ја бринули о тенису. Истина је, као што сам рекао пре, да се доста ствари издешавало у Савету. Желимо да будемо део тога. Зато смо поново ту", рекао је Надал после победе над Гвидом Пељом.

Надал је још мало појаснио зашто су он и Федерер ушли у Савет играча.

"У последњих пар наврата било је тешким тренутака у смислу разговора, доста важних ствари морамо да урадимо. Тако да желим да будем боље информисан о томе шта се дешава, тако да дам мој став, пошто сам 15 година на Туру. Само се ради о томе да се помогне да игра напредује. Ако сам у Савету, мислим да могу да помогнем".

Новак Ђоковић и Роџер Федерер делиће улогу председника Савета, односно биће задужени за све тенисере на АТП туру. Надал ће уско бити везан за играче од 1. до 50. места на АТП листи, али ће такође бити укључен и у друга дешавања.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар