Nadal otkrio što je s Federerom ušao u "Novakov" Savjet

Rafael Nadal prokomentarisao je svoju, ali i odluku Rodžera Federera, da se pridruže Novaku Đokoviću u Savetu igrača ATP.

Tenis 09.08.2019 | 15:17
Nadal otkrio što je s Federerom ušao u "Novakov" Savjet
Nadal i Federer su u prošlosti bili deo tima, međutim nekoliko godina ih nije bilo, a kako tenis prolazi kroz veoma turbulentnu godinu, oni su odlučili da se vrati u Savet.

Đoković je na Vimbldonu bio pod pritiskom zapadnih medija da iskaže svoj stav o Džastinu Gimelstobu, koji je bio predstavnik igrača u ATP, a koji je optužen zbog napada u SAD.

Zastupnici igrača:

Od 1-50 u singlu: Kevin Anderson, Rafael Nadal, Sem Kveri.

Od 51-100 u singlu: Jen-Hsun Lu, Vasek Pospišil.

Od 1-100 u dublu: Jiregn Melcer, Bruno Soareš.

Globalni zastupnici: Novak Đoković i Rodžer Federer.

Novak je više puta rekao da ima odličan odnos sa Gimelstobom, ali i da ako se dokaže da je kriv, da mu mesto nije u sportu. Politika se dosta uplela u tenis, a Federer i Nadal nisu bili deo Saveta, i kako nisu znali šta se dešava, odlučili su da ponovo uđu u tim.

"Novak je već duže vremena u Savetu. Mi smo bili tu pre. Dobro je što su teniseri zainteresovani za ono što se dešava u njihovom sportu. Mislim da smo tokom naših karijera, Rodžer i ja brinuli o tenisu. Istina je, kao što sam rekao pre, da se dosta stvari izdešavalo u Savetu. Želimo da budemo deo toga. Zato smo ponovo tu", rekao je Nadal posle pobede nad Gvidom Peljom.

Nadal je još malo pojasnio zašto su on i Federer ušli u Savet igrača.

"U poslednjih par navrata bilo je teškim trenutaka u smislu razgovora, dosta važnih stvari moramo da uradimo. Tako da želim da budem bolje informisan o tome šta se dešava, tako da dam moj stav, pošto sam 15 godina na Turu. Samo se radi o tome da se pomogne da igra napreduje. Ako sam u Savetu, mislim da mogu da pomognem".

Novak Đoković i Rodžer Federer deliće ulogu predsednika Saveta, odnosno biće zaduženi za sve tenisere na ATP turu. Nadal će usko biti vezan za igrače od 1. do 50. mesta na ATP listi, ali će takođe biti uključen i u druga dešavanja.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar