Слијепо цријево није шала! "Азури" ће ипак причекати...

После најава да ће Галинари опет бити у строју већ следеће недеље, стигла је друга, знатно реалнија и по Италијане неповољнија прогноза.

Кошарка 09.08.2019 | 14:39
Слијепо цријево није шала! "Азури" ће ипак причекати...
Оперисати слепо црево ипак није исто што и прележати вирус.

Италијани су испрва најавили да ће се њихова највећа звезда Данило Галинари поново прикључити тренинзима почетком наредне недеље, непуних 10 дана након хируршке интервенције, али "Газета дело спорт" у петак пише да ситуација није баш тако једноставна.

Након што га је прегледао доктор Оклахома Сити Тандера, тима у који је овог лета "трејдован" из Лос Анђелес Клиперса, "Гауета" је дошла до незваничне информације, да ће одлични крилни кошаркаш пропустити све припремне утакмице за Светски куп у Кини.

Италијани ће до почетка Мундобаскета одиграти осам мечева. Турнир у Верони почели су победом над Сенегалом (111:54), у петак се састају са Русијом, а у суботу са Венецуелом.

Потом следи Акрополис куп у Атини, на коме ће учествовати и репрезентација Србије, па пут на Далеки исток.

"Орлови" и Италијани су ривали у групи Светског купа у Фошану, али ће без обзира на то одмерити снаге и у склопу припрема.

Галинаријев здравствени проблем није једино што мучи селектора Етореа Месину, будући да се ас Фенербахчеа Луиђи Датоме још опоравља од повреде колена и неће га бити на терену у поменутим тестовима на тлу Европе.

Шампионат света почиње 31. августа.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар