Slijepo crijevo nije šala! "Azuri" će ipak pričekati...

Posle najava da će Galinari opet biti u stroju već sledeće nedelje, stigla je druga, znatno realnija i po Italijane nepovoljnija prognoza.

Košarka 09.08.2019 | 14:39
Slijepo crijevo nije šala! "Azuri" će ipak pričekati...
Operisati slepo crevo ipak nije isto što i preležati virus.

Italijani su isprva najavili da će se njihova najveća zvezda Danilo Galinari ponovo priključiti treninzima početkom naredne nedelje, nepunih 10 dana nakon hirurške intervencije, ali "Gazeta delo sport" u petak piše da situacija nije baš tako jednostavna.

Nakon što ga je pregledao doktor Oklahoma Siti Tandera, tima u koji je ovog leta "trejdovan" iz Los Anđeles Klipersa, "Gaueta" je došla do nezvanične informacije, da će odlični krilni košarkaš propustiti sve pripremne utakmice za Svetski kup u Kini.

Italijani će do početka Mundobasketa odigrati osam mečeva. Turnir u Veroni počeli su pobedom nad Senegalom (111:54), u petak se sastaju sa Rusijom, a u subotu sa Venecuelom.

Potom sledi Akropolis kup u Atini, na kome će učestvovati i reprezentacija Srbije, pa put na Daleki istok.

"Orlovi" i Italijani su rivali u grupi Svetskog kupa u Fošanu, ali će bez obzira na to odmeriti snage i u sklopu priprema.

Galinarijev zdravstveni problem nije jedino što muči selektora Etorea Mesinu, budući da se as Fenerbahčea Luiđi Datome još oporavlja od povrede kolena i neće ga biti na terenu u pomenutim testovima na tlu Evrope.

Šampionat sveta počinje 31. avgusta.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar