"Ако се сретнемо с Америма - нек' им је Бог у помоћи!"

"Пустимо њих да играју своју кошарку, ми нашу. . . ", рекао је Саша Ђорђевић уз осмех и рекао да је Америка једина репрезентација о којој у овом тренутку не размишља.

Кошарка 08.08.2019 | 22:45
"Ако се сретнемо с Америма - нек' им је Бог у помоћи!"
Саша Ђорђевић "скратио" је данас списак кошаркаша који конкуришу за одлазак на Мундобаскет на 14 имена, што значи да ће морати да се захвали још само двојици играча.

У складу са договором поздравио се са Дејаном Тодоровићем, Николом Јовановићем и Алексом Аврамовићем, а у изјави за Дневник РТС-а казао је да не воли реч "прецртавање", пошто има ружан призвук иако се ради о потпуном професионализму.

Истакао је да су играчи ту одлуку прихватил без поговора, а потом је прокоментарисао нешто грубљи тон након јучерашње победе над Финцима.

"Постоје неке ствари на које човек мора да обрати пажњу и да у континуитету ставља акценат и имамо нека правила понашања и приступа игри, обавезама, које сваки репрезентативац мора да испуни до перфекције. Знамо се дуго, боље сад да нисам задовољан него када све крене", казао је Саша Ђорђевић за Дневник Радио телевизије Србије.

Сви већ причају о потенцијалном финалу са Сједињеним Америчким Државама у финалу, до ког ће сигурно доћи ако обе репрезентације остваре све победе.

С обзиром на то да је код њих отказао већ двоцифрен број кошаркаша и да у ростеру више нема толико Ол-стар квалтета, многи су помислили да је ово тај моменат када ће Американци "пасти", односно делују рањивије него на претходна два сусрета - на Мундобаскету и Олимпијским играма.

"Wелцоме то тхе цлуб! То се и нама дешавало....", рекао је Ђорђевић.

"Не размишљамо о њима, размишљамо о свима сем о Американцима, размишљам о тимовима као што су Немачка, изгубили смо двапут у квалификацијама, ту су још и Грчка, Русија... Па да не помињем после Француску, Аргентину, Шпанију, Бразил".

Уз осмех, Саша Ђорђевић је послао јаку поруку Американцима.

"Пустимо њих да играју своју кошарку, ми нашу, па ако се сусретнемо... Нек им је Бог у помоћи!", казао је селектор Србије.

Србија после провере против Борца у Чачку и Финске у Зрењанину у суботу (21.00) игра најтежу утакмицу до сада, против старих знанаца - Литванаца, надамо се уз велику подршку публике у "Штарк арени".

"Мислим да ће то бити сјајна провера за нас. Пошто су се касније прикључили играчи који имају уговоре у НБА за нас то неће бити права слика форме, али сви који су ту од првог дана су сјајно радили. Добијали су похвале са моје стране када су то заслуживали, ја увек подвучем да када дође до оваквих напора, онда је све до њих. Они су ти који креирају игру, резултате...", казао је Саша Ђорђевић и објаснио зашто баш у овој фази припрема играмо против тима са Балтика.

"Литванија је снажан противник који гради игру на физичким дуелима и долази у правом тренутку да нас 'дохвати', што се каже. Традиционални ривал који се окренуо својој кошарци, прати их много људи, очекујем да ће бити и њихових навијача овде".

Извор: мондо.рс

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

спустите

09.08.2019 12:03

Лопту на земљу, не играју имена, сваки цланак спомене се мец са америма који је могуц само у финалу, сјетите се 2005 и насег дрим тима, има и доста јаких европских репрезентација

ОДГОВОРИТЕ