"Ako se sretnemo s Amerima - nek' im je Bog u pomoći!"

"Pustimo njih da igraju svoju košarku, mi našu. . . ", rekao je Saša Đorđević uz osmeh i rekao da je Amerika jedina reprezentacija o kojoj u ovom trenutku ne razmišlja.

Košarka 08.08.2019 | 22:45
"Ako se sretnemo s Amerima - nek' im je Bog u pomoći!"
Saša Đorđević "skratio" je danas spisak košarkaša koji konkurišu za odlazak na Mundobasket na 14 imena, što znači da će morati da se zahvali još samo dvojici igrača.

U skladu sa dogovorom pozdravio se sa Dejanom Todorovićem, Nikolom Jovanovićem i Aleksom Avramovićem, a u izjavi za Dnevnik RTS-a kazao je da ne voli reč "precrtavanje", pošto ima ružan prizvuk iako se radi o potpunom profesionalizmu.

Istakao je da su igrači tu odluku prihvatil bez pogovora, a potom je prokomentarisao nešto grublji ton nakon jučerašnje pobede nad Fincima.

"Postoje neke stvari na koje čovek mora da obrati pažnju i da u kontinuitetu stavlja akcenat i imamo neka pravila ponašanja i pristupa igri, obavezama, koje svaki reprezentativac mora da ispuni do perfekcije. Znamo se dugo, bolje sad da nisam zadovoljan nego kada sve krene", kazao je Saša Đorđević za Dnevnik Radio televizije Srbije.

Svi već pričaju o potencijalnom finalu sa Sjedinjenim Američkim Državama u finalu, do kog će sigurno doći ako obe reprezentacije ostvare sve pobede.

S obzirom na to da je kod njih otkazao već dvocifren broj košarkaša i da u rosteru više nema toliko Ol-star kvalteta, mnogi su pomislili da je ovo taj momenat kada će Amerikanci "pasti", odnosno deluju ranjivije nego na prethodna dva susreta - na Mundobasketu i Olimpijskim igrama.

"Welcome to the club! To se i nama dešavalo....", rekao je Đorđević.

"Ne razmišljamo o njima, razmišljamo o svima sem o Amerikancima, razmišljam o timovima kao što su Nemačka, izgubili smo dvaput u kvalifikacijama, tu su još i Grčka, Rusija... Pa da ne pominjem posle Francusku, Argentinu, Španiju, Brazil".

Uz osmeh, Saša Đorđević je poslao jaku poruku Amerikancima.

"Pustimo njih da igraju svoju košarku, mi našu, pa ako se susretnemo... Nek im je Bog u pomoći!", kazao je selektor Srbije.

Srbija posle provere protiv Borca u Čačku i Finske u Zrenjaninu u subotu (21.00) igra najtežu utakmicu do sada, protiv starih znanaca - Litvanaca, nadamo se uz veliku podršku publike u "Štark areni".

"Mislim da će to biti sjajna provera za nas. Pošto su se kasnije priključili igrači koji imaju ugovore u NBA za nas to neće biti prava slika forme, ali svi koji su tu od prvog dana su sjajno radili. Dobijali su pohvale sa moje strane kada su to zasluživali, ja uvek podvučem da kada dođe do ovakvih napora, onda je sve do njih. Oni su ti koji kreiraju igru, rezultate...", kazao je Saša Đorđević i objasnio zašto baš u ovoj fazi priprema igramo protiv tima sa Baltika.

"Litvanija je snažan protivnik koji gradi igru na fizičkim duelima i dolazi u pravom trenutku da nas 'dohvati', što se kaže. Tradicionalni rival koji se okrenuo svojoj košarci, prati ih mnogo ljudi, očekujem da će biti i njihovih navijača ovde".

Izvor: mondo.rs

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

spustite

09.08.2019 12:03

Loptu na zemlju, ne igraju imena, svaki clanak spomene se mec sa amerima koji je moguc samo u finalu, sjetite se 2005 i naseg drim tima, ima i dosta jakih evropskih reprezentacija

ODGOVORITE