Ериксене, сад можеш да идеш!

Ло Селсо је нови Певац! Аргентинац на позајмици, са правом откупа на крају сезоне.  Добар посао Тотенхема: Нема Дибале, али ту је Ло Селсо.  "Певци" су у самом финишу прелазног рока довели значајно појачање у везном реду. . . и то на позајмицу!

Фудбал 08.08.2019 | 19:43
Ериксене, сад можеш да идеш!
Репрезентативац Аргентине Ђовани Ло Селсо (23) наредне сезоне ће играти за Тотенхем као позајмљени играч Бетиса.

Лондонски клуб саопштио је да ће лета 2020. имати могућност да трајно откупи овог динамичног играча средине терена, по фиксној цени од 55 милиона фунти.

Подсећамо да је Ло Селсо на сличан начин прешао из Пари сен Жермена у Бетис, који га је прво позајмио, па пролетос откупио за 22 милиона евра.

Помало збуњује то што су зелено-бели из Севиље пристали да за почетак само уступе једног од својих најбољих фудбалера, који је прошле сезоне на 45 мечева Примере, Лиге Европе и Купа краља дао 16 голова и шест пута асистирао.

Ло Селсо је у Тотенхем стигао након што је пропао најављени трансфер Паула Дибале из Јувентуса.

Испрва је "стара дама" прихватила понуду од 70 милиона евра, Дибалин агент је почео преговоре о личним условима младог нападача, али на крају се Јуве повукао из страха да неће пронаћи адекватну замену.

Менаџер Маурисио Покетино тако ће у нову сезону ући са два појачања, оба у везном реду, пошто је раније из Лиона доведен Танги Ендомбеле (22).

Тотенхем је читавог лета тражио новог плејмејкера, играча сличног профила какав је и Кристијан Ериксен, и коначно га је довео! У последњим минутима прелазног рока у Премијер лиги, дрес Певаца је задужио млади Аргентинац Ђовани Ло Селсо.

Досадашњи првотимац Бетиса прво стиже на једногодишњу позајмицу, после чега ће Тотенхем имати могућност да га трајно откупи. Читав трансфер би тако могао да достигне суму од 60.000.000 евра. Очекује се да ће Певци за саму позајмицу платити око 15.000.000 евра.

Долазак 23-годишњег везисте могао би да значи и да би Лондон могао да напусти управо Ериксен, за којег је највише загризао Атлетико Мадрид. Данац жели да иде из клуба, има још годину дана уговора, па је реално очекивати да се ситуација око његовог одласка сада озбиљно убрза.

Ло Селсо Бетисово капитално појачање. Клуб из Севиље откупио је Аргентинца прошлог лета од Пари Сен Жермена за 22.000.000 евра, после чега је уследила сезона из снова. Сјајни везиста је на 45 мечева у свим такмичењима постигао 16 голова и остварио шест асистенција, чиме је јасно показао да је већ сада у стању да одигра на још вишем нивоу.

Премијер лига ће физички бити захтевнија од Примере, али нико не сумња да ће аргентински фудбалер успети да се избори са тим изазовом.

Ло Селсо је каријеру започео у Росарију, а у Пари Сен Жермен је прешао са 20 година за обештећење од 10.000.000 евра.

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар